Last news in Fakti

3 Юли, 2019 09:14 3 547 19

Напрежението в Либия ескалира! Десетки бяха убити

  • либия-
  • убити-
  • мигранти-
  • удари-
  • халифа хафтар

Десетки жертви

Напрежението в Либия ескалира! Десетки бяха убити - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 40 души бяха убити, а 80 ранени при въздушен удар срещу център за задържане на мигранти в либийската столица Триполи, съобщи Си Ен Ен, като се позовава на местните власти.

Според представители на центъра ударът бил нанесен от силите на маршал Халифа Хафтар, които от три месеца се опитват да превземат Триполи. Там е базирано международно признатото Правителство на националното съгласие на премиера Файез Сарадж.

Говорител на спасителните служби е заявил, че броят на жертвите може да се увеличи. По думите му, в помещението, което е било ударено директно при атаката, е имало 120 мигранти.

Африканската страна, богата на природни ресурси, е в хаос от 2011 година, която беше свален от власт Муамар Кадафи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 125 000

    3 18 Отговор
    Турция искам на нападне Либия, да видим Либия толкова ли е "ербаб", че задържа турски граждани. Турция вече е предопредила Либия, че скоро ще има военен отговор.

    Коментиран от #3, #6, #9, #19

  • 2 Дамммм

    35 2 Отговор
    Пуста демокрация-ем ги сьсипа-ем като падна Кадафи емигрантите заляха Европа...Ама лакомията на цивилизованият свят ще му изяде главата..-накрая излиза,че диктаторьт Кадафи е бил по-умен и полезен от идиотите в Евро Парламента и в Б.Дом.
  • 3 тооя па,тоя па........

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    Турция само това може на умрело куче нож да вади.
  • 4 ФЕН

    24 2 Отговор
    "Африканската страна, богата на природни ресурси, е в хаос от 2011 година, която беше свален от власт Муамар Кадафи." Само да напомня, че и ние помогнахме на "западната демокрация" за този "Успех".
  • 5 Останаха ли живи там бре😂😂

    13 0 Отговор
    То в бегето измират секи ден повече от колкото там😂😂😂
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Арабист

    26 0 Отговор
    Преди радикалния масон от Череп и Кости Джордж Уокър Буш да му спретне т. нар. Арабска пролет Муамар Кадафи каза едно велико изречение: "Безумци разрушавате стената която ви пази от радикалния ислям", и видяхме какво се случи с имигрантската криза, в момента на границата между Турция и Ирак има три лагера с около 3 милиона имигранти отвсякъде, Ердоган си чака 8-те милиарда от Меркел за да пази армията му тези хуни, а представете си ако му писне да си чака парите и отвори портала на тези лагери, какво ще се случи с Европа и най вече с първата преграда България и нейната оградка по границата, все да разрушиш бетонна стена на язовир, ще минат през България като ято скакалци, тревичка няма да остане след тях.

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Шаран БГ

    21 0 Отговор
    "........ ,когато бе убит Муамар Кадафи и щастлива бе една американска президенша. " Впрочем, не бяха ли САЩ тези, които наложиха "демокрацията" в Либия ???!
  • 9 Рязан боклук

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    А турция ква работа има да подкрепя мюсюлмански братя в Либия? Турция с ердоган на чело заслужава само да бъде разцепена на 3 части.

    Коментиран от #12

  • 10 Бъдещт фашист

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Арабист":

    Не съм фашист, но предпочитам по-скоро да се случи описваното от теб, защото тогава ножа ще опре в кокала и европейците от няма на къде, ще извършат геноцид над мюслитата, заляли Европа, че дори и турция ще си преформатират както им е изгодно. Сега може да изглеждат като заспали джендъри, но когато човек озверее, няма спирачки. А в световната история именно европейци са вършили най-големите зверства и престъпления срещу други народи, вкл.и европейски, така че опит и традиции има в Европа колкото искаш. Трябва само искра.

    Коментиран от #11

  • 11 Баш Еввал Гаазе

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бъдещт фашист":

    Ти "европейците" не ги мисли те за пореден път ще си избършат задните части с нас.
  • 12 Турция в Либия подкрепя

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Рязан боклук":

    Официално признатото правителство срещу което се бори хафтар

    Коментиран от #14

  • 13 Прав е бил,

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Арабист":

    Соросоиди и гейове правят всичко възможно за да унищожат Европа и са на път да го постигнат при пълно съдействие на евроджендарските управници на ЕС.
  • 14 Иван Гешев

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Турция в Либия подкрепя":

    Няма официално правителство! Истинското правителство беше свалено чрез незаконна военна намеса на говеждите и еврогейовете. Сега и Европа страда от собствената си глупост.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Има има

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Иван Гешев":

    Това в Триполи е законното. Хафтар го спуснаха краварите...
  • 16 И същият този хафтар бомбардира

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Иван Гешев":

    Център за мигранти което казва, че мигрантите не трябва да се задържат в Либия, а да се възползват от поканата на Меркел...

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Велика Турция

    1 1 Отговор
    Браво на Ердоган!
  • 19 Гледач

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    Е дано Турция да НАПАДНЕ ЛИБИЯ така в Турция це ПОЧНЕ ТЕРОРИСТИЧНА дейност от страна на ЛИБИЯ.Слава на ГЛУПАЦИТЕ с ТЯХНИТЕ глупости СКОРО и държава няма да имат.Сега дразнят ГЪРЦИЯ Сирия сега и ЛИБИЯ и накрая КРАВАРИТЕ ще метнат някой долар на изброените .Турция не е ОСМАНСКАТА империя.В империята на военна служба е имало английски френски и др.Представители на развитите страни