Last news in Fakti

5 Юли, 2019 23:32 1 806 7

Нова демокрация с добра преднина в Гърция

  • гърция-
  • избори-
  • проучване

Опозицията на път да спечели изборите

Нова демокрация с добра преднина в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основната опозиционна партия в Гърция „Нова демокрация“ ще спечели парламентарните избори в страната с 8% разлика. Това показва проучване на гръцката телевизия Skai.

Според последното проучване „Нова демокрация“ ще получи подкрепата на 36% от избирателите. Управляващата партия СИРИЗА ще има подкрепата на 28%.

Лявоцентристкото Движение за промяна се очертава като трета политическа сила с подкрепа от 7%. Следват Комунистическата партия с подкрепа от 5%. и радикалната „Златна зора“ с подкрепа от 4%.

Лидерът на „Нова демокрация“ Киракос Мицотакис има подкрепата на 37% за следващ премиер, а действащият премиер Алексис Ципрас на 31%.

Изборите ще се проведат в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил Дебилов

    9 2 Отговор
    Тази партия докара Гърция до фалит! Гръцките дебили го забравиха много бързо и пак гласуват за нея! Дебилите в цял свят си приличат!
  • 2 Горкият чипрас

    3 2 Отговор
    Отива си безславно....
  • 3 Гамото Перистери

    6 1 Отговор
    Точно Неа Демократиа на Караманлис заедно с ПАСОК на Папандреу докараха Гърция до банкрут. Те сега пак гласуват за нея!? Следващият фалит е само въпрос на време.

    Коментиран от #6

  • 4 обяснение

    7 1 Отговор
    50 на 100 вече не гласуват. защото нищо не се променя. в гърция няма истинска демокрация. всеки който се противопоставя на тези партии, eвропа, банки, имигранти и т.н., всеки който който е за гърция, за ценности и т.н никога не се появява по каналите, мнението му не се чува, наричат ги опасни, луди, фашисти, правосъдието ги гони и т.н. . от друга страна, има хора, които зависят от тези партии, самите те и техните семейства, за работа, служебни места, парички изобщо. тези партии банките медиите олигарсите и европа са камора......
  • 5 Николов

    2 0 Отговор
    Ми то и тук се канят да ВИ оставят две най много три партии и да си се менкат как си искат те.А българите като нямат алтернатива ще гласуват за тях а те са си от едно котило е те така !

    Коментиран от #7

  • 6 Бачо Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гамото Перистери":

    Така е, НД и Пасок с години вършеха кво ли не, ма стадото забравя точно както у нас.
  • 7 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Николов":

    Че те така си действат и тук по принцип. Не, че разни малки като ПатрЕотите да речем или Магарешки като са там и файда голяма де...
Новини по държави: