Last news in Fakti

7 Юли, 2019 08:24 1 333 3

Започнаха изборите в Гърция

  • избори-
  • гърция

Екзитполовете дават преднина на „Нова демокрация“, водена от Кириакос Мицотакис

Започнаха изборите в Гърция - 1
Снимка: EPA

Започна изборният ден в Гърция, предаде AFP. Избирателните секции започнаха работа в 7:00 часа сутринта в избори, на които екзитполовете дават преднина на опозиционната партия „Нова демокрация“, водена от Кириакос Мицотакис. Управляващата формация СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас ще трябва да навакса разликата от около 10%, която ѝ отреждат предварителните проучвания.

Секциите затварят в 19:00 часа, като имащите право на глас граждани са над 9,9 милиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвет

    4 1 Отговор
    Ципрас викни Цветанов и ще победиш. Ще ти купи изборите.
  • 2 Ицо справката

    1 0 Отговор
    Гърците да не се радват прибързано. На власт се връща Нова Демокрация създадена от Константинос Караманлис и която от 2008г насам падна два пъти от власт именно заради кризата. Като нищо да паднат и трети път но вече да им е последно. Бъдещият им премиер Кириакос Мицотакис е син на бившия премиер Константинос Мицотакис, брат на Теодора Бакоянис- бивш кмет на Атина и бивш външен министър, вуйчо на Костас Бакоянис- новоизбраният кмет на Атина. Някогашните премиери баща и син Елевтериос и Софоклис Венизелос са роднини с Мицотакис. Софоклис е първи братовчед на бащата на Константинос Мицотакис- също Кириакос, а Елевтериос е вуйчо на дядото на бъдещият премиер.
    Правете си изводите, че там "Няма шуробаджанащина".
  • 3 Чичо Грух

    0 0 Отговор
    Цицата си знае работата....
Новини по държави: