Last news in Fakti

7 Юли, 2019 12:38 1 623 4

Пак кръв и насилие на Западния бряг

  • израел-
  • газа-
  • западен бряг-
  • палестина-
  • река йордан

Няколко ранени израелски войници при атака с кола на окупираната територия

Пак кръв и насилие на Западния бряг - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Петима израелски войници бяха ранени при палестинска атака с кола на окупирания Западен бряг на река Йордан, предаде Франс прес, като се позова на израелската армия.

Нападението било извършено на контролно-пропускателен пункт близо до село Хизма, северно от Ерусалим.

Трима израелски военни са получили наранявания от средна степен, а двама са били ранени леко, когато палестинец се врязал с автомобила си в тях.

Нападателят и баща му били задържани няколко часа по-късно и са разпитвани.

От 2015 г. Западният бряг става сцена на антиизраелски атаки, извършвани от палестинци, най-често с нож, но понякога и с автомобил или огнестрелно оръжие. Нападенията в окупираната от повече от 50 години от Израел палестинска територия намаляха в последно време, но продължават спорадично.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратителните евреи

    4 4 Отговор
    трябва да се изчистят от лицето на земята. Тогава живота ще е по-хубав!
  • 2 Нико

    3 2 Отговор
    Първо провери откога обитават тези земи евреите и тогава напиши нещо разумно.Едно място като се е наричало палестина не е означавало че е държава .Евреите се настанвват там когато е имало племена и местни царе в палестина .Чети и тогава коментирай. А че могат да управляват пари ,могат щото са се научили.Научи се и ти и може би ще ти викат бъкгарския евреин .

    Коментиран от #3

  • 3 Палестинец

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нико":

    Ти прочети коя година се основава държавата израел и тогава пиши.По твоята логика ако дойдат някакви примати от Африка и кажат че тук им харесва и ще бъде тяхната държава ???
  • 4 Алексей Сергеев

    3 1 Отговор
    Палестинец, не мислете, че тази област се казва Палестина, непремено трябва да е вашата държава. Преди вас е била част от Отоманската империя векове. Турция ли трябва да има претенции? Тази година бях при близки в Израел. Там мирно живеят и работят руснаци, българи, араби, палестинци и мн.други. НО МИРНО, НЕ ВЗРИВЯВАТ бусове с деца, не нападат войници. Затова Израел построи стената. За мирните, добронамерени араби и палестинци свободно влизат и излизат от автономната зона.В Израел официални езици са иврит, арабски и англииски, има джамии и християнски храмове. За мирните и добронамерените няма никакви забрани. Но има и други, прости, мързеливи и с промити мозъци. Чакат помощи от цял свят, извършват терористични актове. Години наред България, СССР и целия соц. лагер ви даваше оръжия, долари, учехте в България, давахме ви стипендии, продавахте долари, вършехте далавери с валута и стоки от Кореком и решихте ,че целия свят ви е задължен. Вижте, Израел как от пустинята за 60 г. каква държава си изгради, какви градове и промишленост. А вие в съседните държави и във вашата автономна област? Само джамии и чакате. Само един е пътят! Не с оръжие, бомби и тероризъм. Това са присъщи на простите и бедните. Само мирният начин на живот, преговорите ще ви бъдат водещите. Сега ви предлагат план с 50 милиарда долара да създадете икономика, а тъпите ви водачи казват, НЕ. За да бъдете манипулирани, вие да умирате разкъсвани от пояси с взив и да чакате Мохамед да ви чака в Ра