Last news in Fakti

7 Юли, 2019 18:52 1 926 5

Боклук отново затрупа Рим (СНИМКИ)

  • смет-
  • боклук-
  • италия-
  • рим-
  • вирджиния раджи-
  • лацио

Италианската столица среща трудности да изпълни седемдневен ултиматум да реши нова криза

Боклук отново затрупа Рим (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Боклукът се трупа отново по улиците на Рим, но въпреки официалното разпореждане до една седмица той да бъде почистен, на хоризонта не се вижда бързо решение, предаде ДПА.

"Разпореждането ми изглежда неизпълнимо и това доста ме безпокои", каза кметът на Рим Вирджиния Раджи в интервю за "Фато куотидиано".

Италианската столица страда от ендемичен недостиг на места за преработка на отпадъците, а през последните месеци положението се влоши още повече, след като през декември едно от наличните съоръжения беше разрушено при пожар.

Вчера област Лацио, в която влиза и Рим, разпореди общинската служба за чистота АМА до седем дни да изчисти всичкия несъбран боклук.

В разпореждането се допълва, че по улиците в районите на болниците и пазарите за храна това трябва да стане дори още по-бързо, в рамките на 48 часа. В него се съдържа и призив заводите за преработване на отпадъците в останалите части на област Лацио, които се намират извън Рим, да помогнат, като поемат повече смет от столицата.

Боклук отново затрупа Рим (СНИМКИ)

Боклук отново затрупа Рим (СНИМКИ)

Разпореждането обаче не предвижда наказания за неизпълнение, а един от обектите за сметосъбиране заяви, че няма да го спази.

Кризата с боклука се усложнява и от политиката. Раджи е от Движение "5 звезди", което е част от популисткото коалиционно правителство в Италия, докато областният управител на Лацио, Никола Дзингарети, е и лидер на националната опозиция.

"Когато разговарям с Дзингарети, никога не знам дали разговарям с областния управител на Лацио или с националния секретар на Демократическата партия", заяви Раджи.

Боклук отново затрупа Рим (СНИМКИ)

В четвъртък центърът на Рим изглеждаше по-чист във връзка с официалното посещение на руския президент Владимир Путин. Но "вълшебството траеше само един ден", отбеляза вестник "Месаджеро".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    8 5 Отговор
    И нас боклука герб ни е затрупал вече 10години и няма изчистване.
  • 2 ЗайоБайо

    5 2 Отговор
    А така, да не ни се смеят в Москва! На бас че са изчистили само по маршрута на визитата
  • 3 Гледач

    6 3 Отговор
    Е ТОВА не е истина там няма БОКЛУЦИ .Викнете БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ той ке ви реши проблема. ХА ХА СМЕШНО Е
  • 4 😂😂👍🏽

    4 3 Отговор
    Най големия боклук в рим е на последната снимка 👌🏽😂😂
  • 5 Spermoslav Popov

    1 3 Отговор
    Пак ли е имало организирана екскурзия на русофили?
Новини по държави: