9 Юли, 2019 13:43 5 675 34

Пчелите в цяла Русия започнаха да измират

  • пчели-
  • русия-
  • пестицид

Министерството на земеделието съобщава, че масовата гибел е нанесла значителен финансов удар на пчеларството

Пчелите в цяла Русия започнаха да измират - 1
Снимка: Shutterstock

Руски представители бият тревога за масовата гибел на пчелите в страната, предаде АР.

В изявление на руското министерство на земеделието се казва, че голям брой пчели са измрели в най-малко седем региона на страната през тази година. Експертите приписват смъртта на немарливостта и на прекомерната употреба на пестициди в близките селкостопански полета.

Телевизия "Россия 1" цитира фермер от московския район, който казва, че е изгубил 100 000 пчели през изминалата седмица.

Министерството на земеделието съобщава, че масовата гибел на пчелите, наблюдавана от Западна Русия до Сибир, е нанесла "значителен финансов удар" на пчеларството в страната. Ведомството обаче не съобщава конкретни данни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    47 5 Отговор
    Пчелите УМИРАТ по целия свят. Жалко

    Коментиран от #4, #20

  • 2 ПУТИН

    4 28 Отговор
    Браво!

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иванов

    26 39 Отговор
    Братушки не се притеснявайте, вашите ръководители начело с Путя ще ви осигурят мед. И цинк и алуминий и метилов спирт от стари гуми!!! Ура за Вовата!!!
  • 6 Кобилкина

    19 7 Отговор
    Това е от радиацията и те като хората
  • 7 ГоСт

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "ПУТИН":

    Няма пчели-няма хора.
    Измрат ли те,ние също ще ги последваме доста бързо.
  • 8 Ха ха ха

    14 19 Отговор
    Къде е уткин? нали е най великия ?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Забелязвате ли?

    19 3 Отговор
    Колко много стоки са произведени, и в същото време колко некачествена е храната?
  • 11 Ристе

    6 18 Отговор
    Руските пчели, най-измиращите пчели.
  • 12 българин

    29 3 Отговор
    ванга каза свършват ли пчелите гответе се и ви е.

    Коментиран от #14

  • 13 бсп

    10 26 Отговор
    Тя цяла русия е мъртва много отдавна, дори от след 44г до сега!Само главатарите и са живи за да крадат, та едни пчели ли няма да измрат!

    Коментиран от #15, #16

  • 14 ГоСт

    28 1 Отговор

    До коментар #12 от "българин":

    Не е само Ванга.
    Научно е доказано.
    Но никой не го осъзнава,освен пчеларите.
  • 15 Готин ама не съвсем

    22 8 Отговор

    До коментар #13 от "бсп":

    Интересен начин на разсъждение. Само в Русия ли крадат?? Я виж съотношението на военните бюджети и ще си ти изясни, къде крадат най-много! И виж броя на милиардерите по света. Та къде е там Русия??

    Коментиран от #21, #22, #31

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДДРОнег

    10 4 Отговор
    100 000 пчели са два кошера. Не че са малко , ако е за една седмица, но е такава трагедия, че да се пише толкова трагично !!! Та тук на някои пчелари измират много повече !!!

    Коментиран от #19

  • 18 времето ще покаже

    11 0 Отговор
    критиките са отправят право към управляващите в света ни това което се случва е по опасно и от война . нужни са общи усилия за спасение за човечеството.
  • 19 Пчеличката Мая

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "ДДРОнег":

    За пчелите пишат за хората им мълчат🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
  • 20 ЪРП

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    АЗ БИХ КАЗАЛ ,ЧЕ ПЧЕЛИТЕ ГИ УБИВАТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И УМИШЛЕНО!!!!!!
    ГОТВЕТЕ СЕ ЗА НЕВИЖДАНО ПО МАЩАБИ БЕДСТВИЕ ОТ МИЛИОНИ ГЛАДУВАЩИ ХОРА!!!!!!!!!!!
  • 21 ссссс

    8 13 Отговор

    До коментар #15 от "Готин ама не съвсем":

    Какво да гледаме военните бюджети бе трол ? САЩ отделят близо 700 милиарда ,но това е 3.2% от тяхното БВП.Русия отделя 40-50 милиарда ,но това е 4% от тяхното БВП.Русия заделя повече и по-голям процент от икономиката си за военни цели от колкото САЩ.Разбираш ли разликата ? Какво са виновни САЩ ,че руснаците бедни като църковни мишки ?
  • 22 ссссс

    11 9 Отговор

    До коментар #15 от "Готин ама не съвсем":

    Колкото до милиардерите,само виж тези в САЩ с какво са забогатяли и тези в Русия с какво са забогатяли и ще ти стане ясно ,кой краде и кой не.Милиардерите в САЩ в голямата си част са забогатяли защото са направили стабилни бизнеси и технологии ,които се ползват от цял свят.В Русия милиардерите са забогатяли само и единствено на гърба на народа и на ресурсите които са дадени на Русия от природата.90% от руските милиардери грабят на готово руските ресурси и ги препродават.Всеки се занимава с нефт,газ и подобни суровини и нито един с нещо иновативно или технологично.Руснака има акъл само да краде,но не и да забогатее с нещо друго.
  • 23 миш

    10 4 Отговор
    А,дано руснаците имат некоя пчела на тази територия,а по-добре си гледайте нашите пчели ,че сме големи колкото един град в Русия.Българин да казва на руснаците,че са бедни е смешно,Русия е велика и могъща държава независимо дали ви харесва.Ако отдадете минута мълчание на всеки загинал руснак през ВСВ ,ТРЯБВА ЦЯЛА ЕВРОПА ДА МЪЛЧИ 50 ГОДИНИ.
  • 24 Е това вече

    4 1 Отговор
    е повече от сериозно.
  • 25 Тъжна песничка за пчелите

    0 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=psZZbfD1hWg
  • 26 1944

    3 6 Отговор
    след пет години местните евичари ще трябва да спасяват пияните ушанки от китайците. русофилчетата от село са шубелии, другите ще пасуваме.
  • 27 121212

    3 1 Отговор
    Само да вметна, че 100 000 пчели са има-няма 2-3 кошера

    Коментиран от #30

  • 28 Пчеличката Мая

    5 0 Отговор
    Русия изнесе миналата година големи количества зърно и проблема ги сполетя, същото е и в България само че не пишат...
  • 29 Барчо

    5 1 Отговор
    Не виждам защо трябва да се злорадства че точно в Русия измирали. От пестициди умират и у нас в България доволно много. Само че нашите медии си мълчат по въпроса и сочат с пръст навън, та ние тук да си мислим, че сме богопомазани и такова на нас не ни се случва. А пчелите, както някои тук пишат, мрът по цял свят, пък да не говорим какво направиха американците с обикновената медоносна пчела. Смесиха я с някаква шантава африканска и си е.... м.......та.
  • 30 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "121212":

    Само че това е за седмица и ако човека има 50тина кошера, сметай за колко време няма да ги има.
  • 31 бсп

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Готин ама не съвсем":

    В русия най-много крадат!!!
  • 32 Име

    3 2 Отговор
    Абе недоклатен русофил смешен ти знаеш ли къде са най големите компании в света??? САЩ не е като Русия. Те за разлика от ония мишки нашите братушки работят. Последните 100г всички технологични революции идват от Америка. Как да няма милиардери там как да не са най богатата държава как да не са всички големи компании там как абсолютно целия свят да не ги копира или поне да се опитва??? И така неандерталец такъв я да ми кажеш кой дава повече от бюджета си за армия. САЩ или Русия??? Еми сори да ти разбия мечтите ама не е САЩ а скапаната ти крадяща дупка Русия. Те заделят по голям процент от бюджета си за армия. И пак не е близо до този на САЩ
  • 33 Пфф

    2 3 Отговор
    И защо е това??? Защото руските говеда никога не са могли да водят войни и никога няма да могат. Винаги са били страхливци и са атакували само слаби държави а когато по силна държава ги атакува се надяват на времето и си палят градовете и селата. А когато стане напечено и осъзнаят че по слабата държава не е чак толкова слаба бягат и веднага искат мир. Така че недей ми говори колко е била могъща Русия. Това е един бардак ограбен слаб и беден без никакво производство але па шанс да се бие срещу някоя друга държава и изобщо не говоря за САЩ те са за Русия една непосилна хапка. Не случайно във всички случаи САЩ нападат Русия щото другото е абсолютно невъзможно само във call of duty де. Сега пчелите им умирали. Те по добре да си гледат населението там че и то се топи даже по бързо от пчелите.

    Коментиран от #34

  • 34 Хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пфф":

    Пък в РъБъ-то МУ пчелите се утроиха зер
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания