Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Юли, 2019 07:06 5 240 96

Руски депутат: Украйна и Грузия са два злобни инвалида

  • грузия-
  • украйна-
  • русия-
  • депутат-
  • инвалиди-
  • пьотр толстой

Русия може да наложи санкции на Грузия

Руски депутат: Украйна и Грузия са два злобни инвалида - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна и Грузия са два злобни инвалида. Това заяви известният с острия си език руски депутат Пьотр Толстой, който е зам.-председател на Държавната дума на Руската федерация, предаде агенция УНИАН.

„Само благодарение на нашата страна днес на световната карта има два злобни инвалида, две несъстояли се държави без части от своята територия – Украйна и Грузия”, заяви руският депутат. Толстой призова да бъдат наложени санкции на Грузия. „Te ще показват злобата си дълго време, докато не разберат, че тези територии никога няма да се върнат към тях", каза още депутатът.

Още новини от Украйна

Напрежението между Москва и Тбилиси се увеличи, след като руски представител изнесе реч на родния си език в грузинския парламент, което накара хиляди грузинци да протестират срещу руското влияние в страната. За капак местен журналист обиди руския президент Владимир Путин. Толстой посочи, че действията на Грузия няма да останат без отговор. Самият Путин каза, че не подкрепя призива на парламента за налагане на икономически санкции срещу Грузия.

Руското влияние остава политически чувствителна тема в Грузия. През 2008 година малката страна води и загуби кратка война срещу Русия. Оттогава Москва и Тбилиси нямат дипломатически отношения, а руската страна призна независимостта на две отцепнически грузински републики - Южна Осетия и Абхазия, където са разположени руски войски. Заради анексирането на Крим пък западните страни наложиха икономически санкции на Русия. Украинският полуостров беше анексиран през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каракочев

    25 41 Отговор
    Не, не е така ! Други са злобните и в злобата си и безсилието си правят тези страни такива да !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Желев

    11 8 Отговор
    Третия коментар Каракочев, днес не сУмяваш да правиш смешки не ти върви !
  • 5 Това е

    53 23 Отговор
    Разпадането на СССР не беше от полза на нито една от страните в него.Икономиката и развитието на целия съюз бяха толкова силни,че носеха на гръб не 1 и 2 страни в това число и нашата без да са им в тежест.Сега положението във всяка една от бившите страни в съюза е несигурно,а финансовото им състояние трагично.

    Коментиран от #8, #10, #15, #83

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анти милиционер

    12 28 Отговор
    Много са умствено осакатени милиционерите ... Как не забелязват Майдана, който им устройват чифутите от САЩ?
  • 8 Румяна Костова

    20 11 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Прав сте за републиките на СССР, но по отношение на България не съм съгласна. Нашата страна все пак не е Латвия, където от СССР им направиха пристанища и нямаха никакво друго производство, с което да се похвалят.

    Коментиран от #22

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Винету

    25 30 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Браво, ти ще малко и ще кажеш че Т.Ж. Е бил прав като е искал да се присъеденим като 16- та република към кочината. А по въпроса защо сме толкова зле - просто ватенките ни крадат, ама мнооооого здраво! Айде отивай там да си караш москвича, Европа не е за такива като тебе.....

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Румяна Костова

    31 15 Отговор
    И този руски депутат е прекалил с емоциите, но в размишленията си е прав. Нито Грузия, нито Украйна са способни да бъдат суверенни държави,което доказаха и с начина си на съществуване след като излязоха от СССР и получиха свободата си, която използуват най-вече да плюят по Русия.

    Коментиран от #24, #96

  • 12 Хрониките на Евразия

    21 20 Отговор
    Този руски депутат искаше да изкупува България и да подкупва българските ушанки ..
    Отврат ..
  • 13 колкото и да се

    28 15 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    напъваш,истината е една-по-добре бяхме при Т.Ж.,както се изразяваш.Най-малко нямаше просяци и клошари по бункерите

    Коментиран от #73

  • 14 Това е

    25 26 Отговор

    До коментар #10 от "Винету":

    Благодарение на Т.Ж и СССР си роден защото без тях родителите ти щяха да са пукнали от глад преди да си заченат.Поинтересувай се малко в какво положение е била страната ни преди 1944-та вместо да драскаш глупости.Приятно каране на Крайслера по 5-то авеню...

    Коментиран от #18, #90

  • 15 onq s konq

    18 12 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Вярно е че икономиката на Русия по времето на СССР беше мн силна,"ЗА РАДОСТ" на целия Източен блок,който ВЪЗТОРЖЕНО ВНАСЯШЕ СВОЯТА ДАН за това!Например в малка БГ любовта към Руското МПС бе поставена на Пиедестал защото Жигулита,Москвичи и Волги не само се купуваха като Топъл хляб,но се и чакаше по 15г на опашка.Та КАК няма да е силна Съветската икономика след като Заводът в Толиати работеше на пълни обороти,а и ВСИЧКИ РУСКИ ЗАВОДИ ЗА ВСЯКАКВА ТЕХНИКА ЗА БИТА?Ама за да е така се иска малко акъл,но навреме и Руснака се бе сетил:"Желязна завеса" около целия Соц. лагер и ПЪЛНА ЗАБРАНА НА КОНКУРЕНТЕН ВНОС ОТ ЗАПАДА!

    Коментиран от #16, #17, #30

  • 16 Това е

    31 10 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Прав си.Сега вместо Жигули имаме конкурентен нов внос на отпадъци от западна Европа и произвеждаме евтина работна ръка.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Трол

    13 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    и малко ограмотяване за кобилкин-"Координационен комитет за контрол на износа, повече известен като КоКом / Коком или КОКОМ (на английски: Coordinating Committee for Multilateral Export Controls, CoCom / Cocom, COCOM) е историческа международна организация със седалище в Париж, създадена от страните от Западния блок (главно от НАТО) през 1949 година[1] за многостранен контрол на износа в СССР и другите страни от Съвета за икономическа взаимопомощ.
    В епохата на Студената война Комитетът съставя списъци на „стратегически“ стоки и технологии, забранени за износ в страните от Източния блок, налага ограничения по използване на стоките и технологиите, разрешени за доставка по изключение. Разработва и стратегия за „контролирано технологично изоставане“.
  • 18 Винету

    14 25 Отговор

    До коментар #14 от "Това е":

    Ти май не си чел история. Прочети за да разбереш къде е била България преди съветската окупация и преди руснаците да откраднат българското злато благодарение на националния предател Георги Димитров. Ако не сме били по добре от западните страни, това се дължи на “помощта” на партизаните, които са грабили като за последно.

    Коментиран от #28, #87

  • 19 Винету

    17 16 Отговор

    До коментар #16 от "Това е":

    Прав си. Караме боклуци, защото нямаме призводство, а нямаме прозводство защото съветските другари бяха забранили в България да се произвеждат автомобили. Руснак и конкуренция - това е оксиморон, на ватенката дай водка и оръжие и гледай сеир!

    Коментиран от #26, #75, #89

  • 20 onq s konq

    6 12 Отговор

    До коментар #16 от "Това е":

    ВСЯКА ДЪРЖАВА по Света е произвеждала и произвежда Евтина раб. ръка по простата причина че Глупавите,Слабоквалифицираните и Непредприемчивите ТРАЙНО И РЕШИТЕЛНО преобладават.На твърдението ти обаче че сега произвеждаме "евтина раб. ръка" ще отговоря че винаги "от лошото има и по-лошо",което при Соца се изразяваше в "Произвеждане на БЕЗПЛАТНА РАБ. РЪКА"и като доказателство ще посоча ТРАДИЦИОННИТЕ ЛЕНИНСКИ СЪБОТНИЦИ,САМООБЛАГАНЕТО,а също някои "находчиви решения " на властта...като например 3 ДНИ задължително копаене на траншеи за ТЕЛЕФОН ,след което мераклиите получаваха документ /бележка/,с който ЧАК ТОГАВА им бе предоставена въпросната "придобивка" от Пощата!

    Коментиран от #23

  • 21 бат Рамбо е гей

    17 5 Отговор
    Много правилно го е казал , че без Русия тия две държави нямаше да ги има на картата. Голяма грешка е че им дадоха независимост , тъй като и двете държави бяха в състава на Руската империя ! Явно не можаха да се възползват от свободата си !! Тия две държави не са свикнали да съществуват без господар . Сега тръгнаха да си търсят друг !!!
  • 22 куку руку ку

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Грешката на нашите управници беше, че се нахвърлиха на тежка промишленост. България трябваше да развива туризъм, селско стопанство и лека промишленост. За какво ти е Нефтохим, като нямаш нефт? За какво ти е Кремиковци като нямаш желязна руда? И ред други комбинати.

    Коментиран от #25

  • 23 Точи и Меси

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    И колко Ленински съботника имаше в годината бе конски ?!! А колко съботи работим сега , че и неделите? Що приказваш дивотии ??? А Ленинските съботи се използваха за почистване на околоблоковото пространство и засаждане на дръвчета !!!

    Коментиран от #32

  • 24 куку руку ку

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Грузия е заплашена от отнемане на територия, но... заплахата идва от Турция. Аджария вече е готова за откъсване.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Коста

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Винету":

    България е един нищожен пазар за автомобилната промишленост ! Нали сега в Ловеч правихме автомобили ? Какво стана - да не би българите да си ги купиха ? Много голяма инвестиция за един нищожен пазар .
  • 27 ДАААА

    7 5 Отговор
    И ВСИЧКО ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС , ВИЕ УНИЩОЖИХТЕ ИКОНОМИКАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ КОИТО БЯХТЕ ОКОПИРАЛИ!
  • 28 За тия от коневръза

    19 4 Отговор

    До коментар #18 от "Винету":

    Я по добре говори за златото ни през последните 30 години ! Колко злато изнесоха западните ни "приятели" от нашата мина ?! А какво получаваме ние ? От трите най дългия ?!!
  • 29 Borislav Popov

    4 10 Отговор
    Ех деба мустакатият грузинец явно малко ги е трепал рушките орки.
  • 30 Солинген

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Чакаше се с години - защото всеки можеше да си позволи нов автомобил ! Нямаше човек който да не може да извади 6 000 лева за Жигула или 5 000 лева за Москвич !!! Внасяха се и се продаваха по 114 000 нови автомобила на година !! Колко нови автомобила се купуват сега ??!!

    Коментиран от #33, #36, #40

  • 31 куку руку ку

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Кожухаров":

    Мотокарите се изнасяха за Япония, защото имаха чугунени противотежести и японците ги претопяваха. Нашите изгубиха и голяма поръчка от Турция, защото турците искаха мотокарите да бъдат боядисани в ярки зветове, но нашите- НЕ можело само в оранжево.
    А колкото до електрониката, ти за тежка промишленост ли я имаш? Не знам кой е примата, аз или ти.

    Коментиран от #34, #35

  • 32 onq s konq

    6 15 Отговор

    До коментар #23 от "Точи и Меси":

    Трябва ли да изреждам ВСИЧСИ СОЦ. ИЗГЪЗИЦИ за да бъда убедителен относно и без това Убедителното?А ходеха ли Държ. служители под формата на "Нормален работен ден" да КОПАЯТ НА ПОЛЕТО,ДА ПЛЕВЯТ и т.н.?А работеше ли се по 1-2 месеца ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и по строежите като "общи работници" от всякакви "хора на умствения труд" С ОБРАЗОВАНИЕ,което пък се използваше от Ръководството бройките да бъдат преференциално набирани от т.н. "черни овце"?А КАК СЕ ПОСТРОИ "ПРОХОДЪТ НА РЕПУБЛИКАТА" - ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ,ИЛИ САМО С МАНДЖА В БАКИ ЗА "ЕНТУСИАЗИРАНАТА БЪЛГ. МЛАДЕЖ",която бе ДЛЪЖНА да върти кирките от сутрин до вечер,под звуците на нахъсваща музика от типа "Елате хиляди младежи,на родната страна Надежда" ?!Но каквито и факти да подкрепям думите си относно 45г Социалистически възход,накрая ти пак ще кажеш "Бе хубо беше,ама малко беше",така че спирам до тук:)

    Коментиран от #38, #41

  • 33 onq s konq

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Солинген":

    BMW ми е не ново! 1996г. е, една баба си го е купила защото е била бизнес баба и не го е карала и го държама в топъл гараж имам TUV!
  • 34 Кожухаров

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "куку руку ку":

    Тая мантра я пусна Иво Инджев бе учен ? Ти ако си купуваш 2,5 тона джип нали не го вземаш заради желязото ??!!!
  • 35 Кожухаров

    12 4 Отговор

    До коментар #31 от "куку руку ку":

    А да ти казвам ли че мотокарите се изнасяха за над 25 държави по света ?!! Или и те искали желязо ??!!
  • 36 Borislav Popov

    6 6 Отговор

    До коментар #30 от "Солинген":

    Чакаше се с години, защото трябваше първо да си изплатиш бракмата. То и сега всеки ще кара нова китайска брака, ако я изплаща 10 години и ако няма друго.

    Коментиран от #44

  • 37 Кольо

    15 3 Отговор
    Колкото и да плюете онова време, тогава имаше много неща, които бяха добри, а сега ги няма, най-вече това, че тогава имахме нещо което можеше да се нарече държава, а колкото до зависимостта отвън, безспорно имаше я, и трябваше да се премахне, но какво направихме ние-заменихме я с друга, още по-обсебваща. И оти ги ручахме жабетата?!
  • 38 Точи и Меси

    16 4 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Бе ти яко бъркаш яйцата /пардон - нещата / !! От всяко предприятие се ходеше за по няколко дена на бригада за прибиране на плодовете ! Например за беритбата на гроздето ! Говорим за няколко дена , като се редуваха служителите и работниците за да не спира производството ! Да ти казвам ли че по него време в България се отглеждаха 32 вида култури в селското стопанство /без овошките / !! Всички участваха в прибирането на реколтата - ученици , войници , студенти ,работници - не като сега да се сее само пшеница , царевица и слънчоглед - и то гмо.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 onq s konq

    4 8 Отговор

    До коментар #30 от "Солинген":

    Ти май не разбираш думите ми - ЗАЩО не се допускаше ЗАПАДЕН ВНОС на пак Нови Фолксвагени примерно за да се удовлетвори покупателната способност на българина?А ако това бе допуснато,КОЙ щеше да си купи руски автомобил и нямаше ли да пострада Руската икономика?Естествено че разбираш отлично думите ми,но...НЕ ГО ПОКАЗВАШ:)

    Коментиран от #43

  • 41 Точи и Меси

    12 5 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    По строежите никой не е работил по 1-2 месеца !!! Да не бъркаш нещо с построяването прохода на републиката ?!!! Иначе по строежите работеше предимно КЕЧА !!!А проходът на Републиката е гордост за България и тия които са участвали в него ! Силата на духа и съзнанието. Това е бригадирското движение . Участват и младежи от десетки други държави - включително и Франция !!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Солинген

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "onq s konq":

    По същата причина по която сега не допускат от 25 години вноса на нови Лади в България !!! Да не би една нова Лада да е по лоша от 15 годишен дригел ? Я кажи западняците как изхвърлиха Ладите от пазара в Европа ? Правеха ги в Белгия и Гърция !! Същия номер го въртят и на Китайците ! Защо не позволиха на произведените в Ловеч автомобили да се изнасят на Европейския пазар ?
  • 44 Начо ковача

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Много си прос Ванка ! Каква бракма трябва да изплатиш предварително ? Отиваш и си я купуваш колата все едно кило сирене от магазина !! Не като сега на изплащане с кредит от банката и съответните лихви !!!

    Коментиран от #46

  • 45 Borislav Popov

    4 4 Отговор
    Русофила туркофил модераст нещо май се засегна и почна да трие коментари? Да не би Хасан да те е ебал накриво?
  • 46 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Начо ковача":

    Шеметно си проЗ Саше. Ти като си купуваш нещо от магазина, след 10 год. ли го получаваш??? И междувременно му правиш вноски??

    Коментиран от #48

  • 47 Поручик Балканец

    6 8 Отговор
    Редовно чета руската преса. Там се изливат тонове помия срещу всички съседи на Русия - Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Румъния, България, Азербайджан, даже срещу Казахстан и дори срещу Беларус. Оплювките най-често не са срещу политическото ръководство на конкретната страна, а срещу населението. В повечето случаи колко местните "чурки черножипые" са глупави, непохватни и дебилни в сравнение с руснаците, или как "Русский слон - самый крупный в мире слон!". Втората версия е какви са рафинирани мръсници местните, подлеци, интриганти и предатели. Не знам как се съчатава втората теза с първата. Никого не ангажирам с мнението си, най-малко сакатите русофилски тролски маргинали, но за себе си, аз съм доволен, че се отървахме от това "братство".

    Коментиран от #49

  • 48 Начо ковача

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    Кое си платил предварително бе кактус ? Колата ли ? Кой е давал 6 хиляди лева предварително ? Я питай във форума ?

    Коментиран от #54, #88

  • 49 Дезмънд Туту

    10 3 Отговор

    До коментар #47 от "Поручик Балканец":

    А вчерашната разправия на нашия президент със сърбите гледали я ? Тук в ЕС нещата да не са по добре - въпреки че сме в един съюз ! Данданията на ЕС с англичаните ? Разправиите покрай емигрантите вкарани от Меркел ? А плюеха ли Орбан?

    Коментиран от #52

  • 50 Шопо

    6 9 Отговор
    Често казват, че ние българите сме били завистливи и злобни. Истината е, че по-злобни, агресивни и завистливи от руснаците нема.
  • 51 гост

    7 1 Отговор
    Абе хора статията е за отношенията между Русия Грузия и Украйна, къде видяхте България преди и сега!

    Коментиран от #53, #95

  • 52 Поручик Балканец

    5 9 Отговор

    До коментар #49 от "Дезмънд Туту":

    Това, което визираш е колизия на конкрертни личности и политики срещу други конкретни личности. А за руснака ти си подчовек само заради това, че си по рождение българин. За руснака твоят български произход е основание са презрение. Ако не го разбираш, значи не си общувал с руснаци.

    Коментиран от #55

  • 53 Поручик Балканец

    3 7 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    Отвори който и да било сайт на руски вестник, напиши в търсачката "Болгария" и чети.

    Коментиран от #57

  • 54 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Начо ковача":

    Абе на тебе пак ли са ти объркали дозата в Карлуково?
  • 55 Дезмънд Туту

    5 5 Отговор

    До коментар #52 от "Поручик Балканец":

    Щото сигурно за краварите , англичаните , германците сме човеци нали ??? Или ни приемат като братя в ЕС ? Виждал ли си отношението на англичаните към българите какво е ?............
    .....Едуард Стърнс: Няма по-прост народ от българския!!!!...Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята. Няма по-прост народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари......................Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора. Аз използвам думата народ в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, идиоти в гръцкия смисъл на думата.....................Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.

    Коментиран от #56, #94

  • 56 Поручик Балканец

    2 5 Отговор

    До коментар #55 от "Дезмънд Туту":

    А ти от кой Народ си?

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Поручик Балканец

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "Дезмънд Туту":

    Не ни каза ТИ от кой Народ си?
  • 59 Дезмънд Туту

    4 6 Отговор

    До коментар #56 от "Поручик Балканец":

    От тоя същия , щом още си живея тук и не се прехласвам по мегаломанските обещания на "западните ни приятели" !................................................Агличаните са направо страхотни наши приятели !!! ..."И това дето опищяват за красивите жени... Те, жените, се молят на чужденците да ги отърват от българските мъже. Тази страна е тъжна. Моля, вземете пример от Турция или Сърбия."................................................"недоразвит манталитет, чалга, помияри, дупки, разклатени павета, катастрофична здравна система, политическа корупция, бивши номенклатури, владеещи всичко, липса на прозрачност, страх от всякаква форма на конкуренция, курорти, контролирани от гангстери, лошо обслужване, студена храна, гадно капучино, купуване на гласове, продънена съдебна система, пасивна агресия спрямо чужденците, комплекс за малоценност в изобилие"???!!!...................."шкембето, бозата, расизмът спрямо циганите, патриархалното общество и много още причини, прекалено много да ги побера тук!....Забелязал съм, че мъжете емигранти от България са неграмотни и глупави!!!!!!

    Коментиран от #61, #65

  • 60 Само питам

    8 7 Отговор
    Има ли по-големи наглеци от руснаците?
  • 61 Поручик Балканец

    7 4 Отговор

    До коментар #59 от "Дезмънд Туту":

    КОЙ същия? Напиши му името? Понеже тук остава впечатлението, че си само рупор на враговете на България?

    Коментиран от #63, #66

  • 62 Бай Натю

    4 7 Отговор
    Грузинци и украинци са най-подходящи за бъдещият контингент на ООН за налагане на мир в остатъчна Русия. ще вършат работата си с вещина, усърдие и любов към руския народ!

    Коментиран от #64

  • 63 Дезмънд Туту

    7 5 Отговор

    До коментар #61 от "Поручик Балканец":

    Ами чети информацията в гугъл бе ! Или не разбираш краварски ?!!
  • 64 Кожухаров

    6 7 Отговор

    До коментар #62 от "Бай Натю":

    Тия двете ще са първите дето ще изчезнат от картата при един конфликт! Да си го знаят от сета !

    Коментиран от #74

  • 65 Поручик Балканец

    8 7 Отговор

    До коментар #59 от "Дезмънд Туту":

    Обясняваш ни как ни мразели западняците, обаче не те интересува как ни мразят руснаците, така ли?
    А ти искаш някой да те обича и затова пееш в хора на мразещите ни?
    Интересна "позиция"!

    Коментиран от #67

  • 66 Дезмънд Туту

    5 5 Отговор

    До коментар #61 от "Поручик Балканец":

    Тамъзлъчно ли ще ми вадиш ? А ти от кой народ си , от краварския ? Щото остава впечатление че си рупор на враговете на България !

    Коментиран от #69

  • 67 Дезмънд Туту

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Поручик Балканец":

    Аз нищо не ти обяснявам - пише го в английската преса . Писал съм ти и сайта - отвори и чети сам.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Поручик Балканец

    8 4 Отговор

    До коментар #66 от "Дезмънд Туту":

    Моят дядо е бил руски дворянин, селянино. Но аз съм ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИН от тебе, безгръбначно мрънкящо мекотело! Тези, които цитираш, визират такива като тебе. Инаш ли чест и национално достойнство?

    Коментиран от #71

  • 70 ехо

    5 5 Отговор
    По времето на соца бяхме една затворена система с валута наречена"преводна рубла".Фабриките работеха на загуба,а работниците под строй пребираха зем.продукция както сега в С.Кореа,поради липса на модерна механизация.Всеки си мечтаеше да притежава долари или марки,защото с тях можеше да се купи истинска и качествена стока от кореком.Единствено червените боклуци от ЦК живееха отлично и си возеха зад**ците в мерцедеси и волги.

    Коментиран от #72, #77

  • 71 Дезмънд Туту

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Поручик Балканец":

    А моя пра пра дядо е бил четник , а пра дядо ми ми е загинал в балканската война. Така че не ми обяснявай какъв Българин си .Най много наследник на белогвардейци. Иначе и те не са лоши хора. Сестрата на дядо ми беше омъжена за такъв.
  • 72 Филип Д

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "ехо":

    Алоуууу... Иво ти ли си бе ??!! Бе никой вече не вярва на тия мантри ! Дай измисли нещо ново ! Например че марсианци са окупирали България 45 години !!!
  • 73 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "колкото и да се":

    Ако това е било най доброто при бай Тошо,пиши го бегал строя ,както и стана.Кой ще ти даде да бъркаш в кофата за боклук по времето на Тошо,нали ще дойде кварталният да те предупреди,че излагаш " хубавия" строй,пък и кофите не преливаха от боклуци както сега.
  • 74 Бай Натю

    4 6 Отговор

    До коментар #64 от "Кожухаров":

    Кожухаров, вие сигурно сте някакъв военен гений и велик стратег? Или сте обикновен русофил-путлераст и се осланяте единствено на вярата си, че "Кат Русия втора няма"?
  • 75 robur

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Винету":

    ха ха ха - дурак вече минаха 30 години от Т.Ж в самата русия всички марки автомобили направиха заводи а ти за някаква забрана говориш
    Ако си куха лейка без акъл и тогава и сега ще живееш лошо и само ще търсиш виновни за твое та некадърност
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 gnom

    6 2 Отговор

    До коментар #70 от "ехо":

    Ми да видим какво бе по времето на соца и сега?? Колко милиона сме сега и колко по времето на соца? В коя война България е губила такова огромно количество млади, здрави, умни и детеродна възраст хора? По времето на соца циганите бяха 30-50 хиляди. Сега са 1,5 милиона! На кое място бяхме тогава по стандарт на живот и сега? По медийна свобода? Къде бяхме като здравеопазване, образование и къде сме сега? Къде са лекарите и сестрите? Къде са фабриките и заводите? Къде е селското ни стопанство? А отговори само на тези въпроси и ще си продължим спора след това! Да и да добавя. Тогава имахме над 800 реактивни самолета, от 1952 година до 1989 година. Сега колко имаме и от кое време са. За останалата армия е безсмислено да питам!

    Коментиран от #84

  • 78 Хаха

    6 5 Отговор
    Колко идиотия има в педеруската кочина, Боже......
  • 79 322

    5 4 Отговор
    Рушнята сте злобни, депутатино, защото сте гола вода!
  • 80 Хрониките на Евразия

    5 5 Отговор
    Свръхдържава това е - когато нейният парламент 3 дена обсъжда как да отмъстят на Грузия ...
  • 81 кикирики

    5 3 Отговор
    Така е, като плещиш много! С думите си този руски депутат сам признава, че Раша е отнела територии на чужди държави.
  • 82 Хрониките на Евразия

    2 4 Отговор
    Толстой се опитва да ни каже , че Русия е направила от Украйна и Грузия инвалиди ..
    Както и преди време каза , че са купили половин България заедно с тукашните продажни национални предатели !

    Коментиран от #93

  • 83 Хаджи генчо

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Това е":

    Ти живял ли си по времето на соца че ми говориш за икономика.взимаш някаква мизерна заплата и отиваш да се редиш на опашка в супера и кат ти дойде реда то кучешката радост свършила и млекото също
    Пък то друго нямаше.
    Много моля за соца нека да пишат хора които са живели там поне 20 години

    Коментиран от #85, #86, #92

  • 84 Дърко

    3 3 Отговор

    До коментар #77 от "gnom":

    Кви ги плещиш бе пич
    По времето на соца можеш ли така свободно да отидеш в чужбина и да живееш където си поискаш.аз съм живял 20години и мн.добре знам какво беше.неможеш да доближиш на 20 километра до границата.за да отидеш до Румъния те разследват до 9 коляно
    Абе не ми говори за соца че ми се .....
  • 85 Аз съм живял в соца

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хаджи генчо":

    Аз съм живял в соца 25 години и кризата ,която описваш е перестройката на Горби от 1985г - до 1989г., , която това и целеше - разпад. На това в криминалистиката му се казва саботаж. Иначе ще ми обясниш ли как при 8 милиона овце и 2 и половина милиона крави ще има дефицит на мляко по магазините, ако не се саботира нарочно снабдяването, при положение ,че сега в България я има 200 - 300 хиляди овце и толкова крави , а по магазините е пълно с мляко ... или ще кажеш внос ... е да де , тогава що българските власти не са правили внос и тогава ... щото тогава имахме и повече външни пазари от сега.
    Та общо взето комунизма беше разграден напълно нарочно от тази част на комунистическата партия , която наричаха " червена буржоазия" , като целта и беше да осребри изработеното то хората за 45 години , респективно за 70 години в СССР и да си разпредели парите и ресурсите ... е това е.
  • 86 Аз съм живял в соца

    4 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хаджи генчо":

    Аз съм живял в соца 25 години и кризата ,която описваш е перестройката на Горби от 1985г - до 1989г., , която това и целеше - разпад. На това в криминалистиката му се казва саботаж. Иначе ще ми обясниш ли как при 8 милиона овце и 2 и половина милиона крави ще има дефицит на мляко по магазините, ако не се саботира нарочно снабдяването, при положение ,че сега в България я има 200 - 300 хиляди овце и толкова крави , а по магазините е пълно с мляко ... или ще кажеш внос ... е да де , тогава що българските власти не са правили внос и тогава ... щото тогава имахме и повече външни пазари от сега.
    Та общо взето комунизма беше разграден напълно нарочно от тази част на комунистическата партия , която наричаха " червена буржоазия" , като целта и беше да осребри изработеното то хората за 45 години , респективно за 70 години в СССР и да си разпредели парите и ресурсите ... е това е.
  • 87 Ей пич с оценка КА

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Винету":

    хайде хвърля ласото и се потапяй. Ватенки от над 65г. няма. Това,което е по върховете и краде е утайката на предишното общество,кадърните и младите избягаха,ние оставаме за да поддържаме огъня на България жив въпреки беззаконието и идиотията в страната.
  • 88 Колега не се

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Начо ковача":

    ядосвай,няма как да обясниш на някой,който не е живял по това време. Правеше се вноска от 1500лв. и си чакаш номера да излезе,след това доплащаш останалата сума напр.4500 до 6000лв.
  • 89 Бъркаш и то много

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Винету":

    никой не ти е забранявал,просто нямахме сили да произвеждаме автомобли,защото ттова е скъпа инвестиция,макар и печеливша. А коли се продаваха и в Кореком,а българите работеха и в чужбина за валута и можеха да си купят.

    Коментиран от #91

  • 90 Бай Яни

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Това е":

    Болен мозък си еи, разстрела ти е малко, мирише на пръст, примат нещастен. До 44 левът е бил ковинтеруема валута, имали сме повече промишленост и развито селско стопанство дори от твоите господари от Кремъл. Кои закри самолетостроението в България бре идиот нещастен. Всички такива като теб са за Себир да ги пращаме с еднопосочен билет. Еи помака си остава Помак, безбожен цървул долен.
  • 91 Бай Яни

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Бъркаш и то много":

    Не бърка човека, първо спряха самолетостроението, после като видяха че произвеждаме качествени автомобили окрадоха производствените мощности. Това са вашите,, братя,, винаги са гледали да забият ножа в гърбът на Българина.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Бай Яни

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Хрониките на Евразия":

    Те не са,, национални,, предатели, те са руски наследници. Всеки знае от къде са с пуснали великите ни вождове, само Байти Тошо мразеха, защото не им игра много по свирката. Опитваше се да направи от България икономически напреднала страна, но рашките все ни ограбва ха, ли ограбва ха. За капак и от златният запас за дигнаха след 89,тяхен бил по право, за компенсация от царска България. А тук 90%им лижат ташаците и им се дупят все още. Ама нема страшно, вече меришат на пръст.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бай Яни

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    Болни мозъци мои човек, затова им плащат от Кремъл, да оплювате всичко наред. Това са безмозъчни примати.
  • 96 Отговор на 11

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Грузия и Украйна са много по развити и свободни страни отколкото Русия. Всяка страна има право на собствено развитие,без намеса на Русия. Всеки да си гледа собствена държава (България) ,вместо да дава акъл на другите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания