Last news in Fakti

17 Юли, 2019 12:27 2 153 9

Криза! В Турция се строят нови затвори

  • турция-
  • затвор-
  • преврат

Общият капацитет на местните затвори е 218 950 души

Криза! В Турция се строят нови затвори - 1
Снимка: Shutterstock

137 нови затвори се планира да бъдат построени в Турция. Към момента числото на местата за изтърпяване на наказанията е 353. Тези данни бяха посочени от информационната служба на турското президентство в отговор на питане, отправено от зам.-председателя на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Онурсал Адъгюзел до турското министерство на правосъдието.

От настоящите 353 затвора 75 са от отворен вид, 7 отворени женски, 7 женски затворени и 4 поправителни затвори за малолетни.

Общият капацитет на турските затвори се посочва, че е 218 950 души. През 2018-2019 са били построени 27 затвора с капацитет 16 566 души.

Към месец юни тази година 114 затвора са в процес на строителство с капацитет 73 448 души. Обявени са търгове за построяването на още 23 затвора с капацитет 14 919 души, се посочва в справката.

Не са предоставени обаче данни за финансовата стойност на заведенията за изтърпяване на наказанията, които са в процес на строителство и на търг.

Онурсал Адъгюзел посочва, че Турция е на второ място по процент на затворниците сред страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), като само САЩ изпреварват южната ни съседка в това отношение.

"Турция заема едно първите три места по процент на затворниците, между САЩ и Израел. С всяка изминала година затворите в Турция се увеличават.Те престанаха да бъдат част от правосъдната система на страната, а се превърнаха в инструмент за забогатяване на близки до правителството строителни предприемачи", казва той.

По думите му решението на проблемите не e в построяването на нови затвори, а във възстановяване на независимостта на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 0 Отговор
    Що не ги пращат (затворниците) в Сибир?! Руснаците имат огромен опит! (Същото важи и за САЩ, ама са по-далече и не са в толкова добри отношения)
  • 2 Минчо простия

    7 6 Отговор
    Да има един и за чичо Ердоган.След време и той ще е в затвора ако неумре.То май 99% от диктаторите умират, някои от неестествена смърт.След него ще има много празни затвори.Инако мислещите ще бъдат свободни.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емил

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Минчо простия":

    За тия 99% дето умират - не си прав! 100% умират, защото са хора! Някои ги балсамират и ги правят на чучела, ама и то е временно. ;)
  • 5 ДДРОнег

    4 4 Отговор
    Почти е ясна работата, ердоганя или е потомък на сталин или е прихванал нещо от руската си връзка :):): ... майтап, ама не е майтап, жалко за невинните ...
  • 6 Всичко си е по план

    5 0 Отговор
    После идват ТКЗС-тата,одържавявания разни,народна власт и тем подобни.Назад,назад са братята турци от нас и то много,но ще ни догонят,че и задминат даже.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стенли

    3 2 Отговор
    ТУРЦИТЕ ПО-ДОБРЕ ДА НАПРАВЯТ 50-60 МИЛИОНА ЗАТВОРНИЧЕСКИ МЕСТА, ЧЕ НА ЛУДИЯ ЕРДОГАН ЩЕ МУ СЕ СТОРЯТ МАЛКО ЗАТВОРНИЦИТЕ! ЯЗЪК ЗА ТУРСКИЯ НАРОД ПОДЛОЖЕН НА РЕПРЕСИИ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: