Last news in Fakti

17 Юли, 2019 13:55 3 839 24

Косово: Сърбия купува ново оръжие, страхуваме се от война

  • косово-
  • сърбия-
  • нато-
  • рамуш харадинай

Подходът на една част от международната общност към диалога с Белград налага необходимостта и Прищина да се въоръжава

Косово: Сърбия купува ново оръжие, страхуваме се от война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че се страхува, че Сърбия купува ново оръжие и че се бои от нова война, съобщават сръбската държавна телевизия РТС и радио Б-92.

Харадинай каза, че подходът на една част от международната общност към диалога с Белград налага необходимостта и Косово да се въоръжава.

Сърбия купува оръжие от Русия, Франция също постигна договор с Белград за ракетна система. Същевременно те ни казват, че не може да сключим споразумение за взаимно признаване в съществуващите граници. Какво да правим тогава, заявил Харадинай, цитиран от прищински медии.

Ние сме независима държава. Не искаме нищо друго от диалога освен взаимно признаване. Ако не сте готови за това, дали това е послание за нас, че и ние трябва да купим оръжие, попитал Харадинай.

И заместник-председателят на косовското правителство Енвер Ходжай твърди, че милитаризацията на Сърбия е заплаха за региона. Макар да се провъзгласява за военно неутрална, тя показва обратното. Кой заплашва Белград толкова, че трябва да купува ново оръжие от Франция и други и да подсилва своята система за противовъздушна отбрана, попита Ходжай и определи милитаризацията като нова заплаха за региона.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я у лево бе

    61 8 Отговор
    Я мльквайте лицемерни мюсолмански кауни-мльк че омрьзнахте на всички-само терористите от САЩ все още ви подбутват.
  • 2 ПЕНКО

    28 5 Отговор
    КАК МОЖЕ ДА СЕ БОИШ ОТ БЪРЗА СМЪРТ ??? МОЖЕ ДА СЕ БОИШ ОТ БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ ,НО НЕ И ОТ БЪРЗА СМЪРТ !!!!!!!!
  • 3 1234

    36 5 Отговор
    Ами всеки който граничи с фесове трябва да е готов да се раздели с част от територията си. Така е от 1444 насам. Поне да не е без бой.....
  • 4 Driving pleasure

    47 4 Отговор
    Хах... усещам как престъпниците от нато и американските терористи започват наново да човъркат в района...
  • 5 Читател

    37 4 Отговор
    Ами кой ги заплашва сърбите? САЩ, НАТО, Косово, Албания, че и Северна Македония след време, когато шиптърите станат преобладаващото население.
  • 6 Аз да ви

    36 4 Отговор
    Трябва амуджите да се страхуват. Със сърбите е Русия.
    Колко славяни избиха .... и то с американска помощ
  • 7 Идиоти

    31 6 Отговор
    И тези гнусни резняци били независима държава. Скапани фесове , вие сте изкуствено образувание и рано или късно ще бъдете ликвидирани и върнати където ви е мястото.А който не иска -около Сребреница има още много място за ровене.
  • 8 Чирпан

    27 5 Отговор
    Ще хвърчат чалми и фесове скоро... Хайде, дано и в Исраел да стане, малко сапун да почне да капе и оттам.
  • 9 0007

    33 3 Отговор
    Кой заплашва Белград толкова, че трябва да купува ново оръжие от Франция и други и да подсилва своята система за противовъздушна отбрана, ли? Тоя Ходжай да не се прави на луд. Сърбите няма да забравят бомбардировките
    и жертвите на натовската коалиция.
  • 10 Гербер

    11 28 Отговор
    Не се страхувайте, братя Косовари! Скоро генерал Борисов ще купи Ф16-ските и братята българи, горди членове на НАТО, ще ви се притекат на помощ. Сърбите треперят, нямат нищо срещу ескадрилата на генерала! Ще ги бомбим от първия метър след Калотина, Димитровград, Пирот, Босилеград та чак до Белград. Напред генерале, ние сме с теб. Искам запас! Синът ми е доброволец!

    Коментиран от #12, #24

  • 11 Ето

    23 1 Отговор
    Всички копуват ракетни системи, а не скъпи изтребители без ракети въздух-земя.
  • 12 Гост

    3 14 Отговор

    До коментар #10 от "Гербер":

    Чувам генерал Радев щял да се вози в първия самолет.Ще се вози щото никога не е участвал в битка.За това е БГ генерал.

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Гербер

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не! Генерал Борисов трябва да води ескадрилата и да сипе бомбите още от Калотина! Той е роден победител! Никога не е губил битка! Само с генерал Борисов напред ще подедим във войната за Косово.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гербер":

    Абе, да не сте изпуснали поредното раздаване на хапчета?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От Пирдоп

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "бай Даньо":

    Но този път в белокаменната МОСКВА не е пияндурата Борис Елцин , а ПУТИН тека ,,световния полицай " ще си помисли дали, ама май ще е ,,нада Ли! Просто ,,шиптърчетата" ще бъдат изтъргувани.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай Даньо

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "От Пирдоп":

    От къде ще мине Русия да помага, през Турция ли? И през Турция да мине (то се вижда че турчулята съвсем откачиха ха-ха-ха) , после какво Черна Гора я изтърваха или пък шумкарите смятате да слезете от горите и вземете власта у нас да се прегърнете със сърбите и за да заздравите приятелството им подаряваме Македония, заедно с благоевградската част разбира се така е по братски , за новата Югославия. ? Акъл нямате ! Сърбия преяде през 20 век и сега повръща , това колко е сложно за разбиране след като преяждането е и с българска земя освен албанска и унгарска !?

    Коментиран от #19

  • 19 От Пирдоп

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "бай Даньо":

    Тиран , Прищина, Сараево, , Скопие, западните Родопи, Кърджали и накрая ИСТАБУЛ ! СХВАНА ЛИ ???

    Коментиран от #20

  • 20 бай Даньо

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "От Пирдоп":

    Не не схванах. Днес колко от албаномразците сте виждали албанец?Единствено със Албания България никога не е водила война, от къде идва тая омраза след като до 89 година дори си нямахме и бегла представа за албанците и за държавата им!? Дали не наливате вода в някоя чужда мелница ? Дали тая омраза към албанците , напълно неадекватна както става ясно от предното ми изречение, не е партенка подхвърлена ви от някого ? От кого? Схвана ли?

    Коментиран от #21, #22

  • 21 От Пирдоп

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    Явно последните 20 - 30 години си живял някъде извън Балканите.
  • 22 Боне крайненеца

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "бай Даньо":

    Бъркаш понятията - косовар и Албанец не е едно и също ! Албанците са горд и достоен Народ , народ който Последен пада под турско ,,присъствие", да не говорим какво се случи с хората на Дучето в албанските планини.
  • 23 888 ПНЕ

    0 0 Отговор
    Когато кейфор и сините каски се изтегляха някои каза: "Не разбирам защо си тръгваме, след като скоро ще трябва да се връщаме?!" Освен това има карта на Балканския полуостров чертана в зората на създаването на ЕС и уверявам ви няма да ви хареса. България не е пропусната!
  • 24 TT123

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гербер":

    Ако един ден разберем кой си как ще те бомбим аз...