22 Юли, 2019 07:53 5 393 33

Зеленски отново печели! Иска мир с Русия

  • слуга на народа-
  • украйна-
  • донбас-
  • русия-
  • володимир зеленски

Партията на президента води убедително на изборите в Украйна, показват нови частични резултати

Зеленски отново печели! Иска мир с Русия - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Пет политически сили влизат в състава на новата Върховна рада на Украйна, предаде ТАСС, като се позова на данните от обработени 30,9 процента от протоколите от произведените избори.

Водеща продължава да е партията "Слуга на народа" на президента Володимир Зеленски. Тя има засега 42,12 процента от гласовете. Следва я проруската Опозиционна платформа на Виктор Медвечук, Юрий Бойко, Вадим Рабинович с 12,69%. На трето място е "Европейска солидарност" на бившия президент Петро Порошенко с 8,7 на сто. Партията "Отечество" на бившия премиер Юлия Тимошенко получава 8,2 процента. Партията Глас на музиканта Святослав Вакарчук получава 6,4%.

Опозиционна платформа води на изборите за Върховна рада в Донецка и Луганска области. В Донецка област при обработени 25,82 на сто от протоколите партията получава между 33,18 и 52,53 процента, а в Луганска област между 39,13 и 55,27%.

Иначе кандидатите на "Слуга на народа" побеждават в 107 от 199-те едномандатни избирателни
района. В страната се гласува по смесената система. 225 места в парламента се определят по пропорционалната система, а 199 - по мажоритарната в един тур.

Зеленски отново печели! Иска мир с Русия

Президентът Зеленски определи победата в изборите за Върховната Рада на своята партия "Слугата на народа" като голямо доверие в политическата сила и голямата отговорност. Той заяви това веднага след обявяването на резултатите от екзитпола от изборите в неделя, които дават на президентската партия около 44% от гласовете по партийните листи.

"Това не е просто голямо доверие, това е голяма отговорност за мен лично, за нашия екип", каза той, обещавайки, че няма да подведе украинците.

Държавният глава добави, че неговият екип може да си позволи "да се отпусне, но не много, защото е необходимо да се работи от утре."

Държавният глава нарече приоритет на "Слуга на народа" да сложи край на конфликта в Донбас и завръщането на задържаните лица. "Знаете приоритетите: за мен главните приоритети, сигурен съм, са да сложим край на войната и да върнем нашите затворници, да победим корупцията, която все още остава в Украйна", каза той.

"Що се отнася до моряците. Сигурен съм, че скоро ще разрешим този въпрос. Не мога да дам точни дати. Всъщност, това е приоритет за нас, не само моряците - и моряците, политическите затворници и военнопленниците”, каза Зеленски.

Зеленски отново печели! Иска мир с Русия

Президентът каза, че "за нас това е приоритет, искаме да ги видим у дома". "Говорих с президента на Руската федерация за спешното завръщане на моряците и за всички затворници, нашите украинци, в Русия. Защото, когато говорим за всички затворници, това са различни пътеки, защото не излизаме от Минските съглашения. "Ние не напускаме Норманския формат", каза президентът.

Зеленски изрази увереност. че ще може да намери разбиране с Владимир Путин. "Струва ми се, че ще намерим разбиране, защото ми се стори така през целия разговор", подчерта Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    22 94 Отговор
    Най голямото проклятие на една страна е да си съсед на русия.

    Коментиран от #7, #30, #33

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Знам знам🙄

    82 14 Отговор
    Ми украинците разбраха вкусът на амерската демокрация. Нещо им кислее като гледам. 🤣🤣🤣
  • 4 Факт

    56 7 Отговор
    А дано-ама господарите от Б.Дом няма да му разрешьт да има мир...това е реалито с две думи
  • 5 Румяна Костова

    52 7 Отговор
    Исключително интересна ситуация. Президентът на Украйна е евреин и действуващия премиер също. Един от лидерите на най - голямата опозиционна партия - Рабинович, също. Какво излиза, евреи се борят срещу евреи на територията на Украйна? Е, нищо добро не я чака тази страна. Защото евреите са задружно общество, те някак между себе си ще се разберат. Ще духа супата обаче обикновения украинец.

    Коментиран от #8, #21, #22

  • 6 Ауууууу

    37 4 Отговор

    До коментар #2 от "Руснак с хубава българка за съпруга":

    Ползваш нов похват за тролене-а дженди соросоиден? Или си мислиш че си много умен и оригинален?
  • 7 Румяна Костова

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Защото вирусът на страна, която е субект Гео политиката, а не васал на Америка може да прескочи през границата и да зарази онези, които живеят в близост?

    Коментиран от #28

  • 8 Тито

    26 5 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Руми,ще ти кажа една истина която сьм я видял с очите си.Имах приятел евреин още от детската градина.Така се случи че и училище бяхме заедно в един клас та чак до казармата. И когато падна комунизма,приятелят ми реши да замине за Изрел- тогава беше мечта на всеки един-да живее в "богатият и цивилизован свят",,,, Та една вечер седим у тях и баща му каза едни думи"Решил си да заминеш-немога да те спирам-голям си вече.Но там ще разбереш как евреин експлоатира друг евреин-"... След 5-6 години се видяхме- беше отвратен от тамошните евреи.Та нищо чудно и интересно няма в това ,че евреите се мачкат един друг...

    Коментиран от #11

  • 9 Румяна Костова

    33 5 Отговор
    Мислите и действията на Зеленски се разминават значително. Мисловно той иска мир с Русия, а на дело повишава интензивността на престрелките срещу Донецк.

    Коментиран от #12

  • 10 Молотов

    26 2 Отговор
    За сега Донбас и Донецк са част от Украйна но не е сигурно до кога! Няма начин Киев да си възстанови влиянието което имаше преди конфлкта.
  • 11 Румяна Костова

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тито":

    Аз познавам евреи На мен те на 2 пъти са ми помагали в живота и то без да им търся помощ и без да искат нищо в замяна, колкото и да е невероятно.И нямам нищо против обикновените хора. Просто толкова евреи в украинската власт на квадратен сантиметър не е случайност.
  • 12 Ронин

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Типичен Сорос, говори едно а върши друго! Клолна е евтин.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Фън Шуй

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Според мен е раждан по китайския календар в годината на Куция Кон!
  • 15 Румяна Костова

    17 2 Отговор
    Зеленски поддържа продажбата на Земята на чужди компании и физически лица Сега, когато ще направи коалиция с пеещия глас Вокарчук вече няма да има никакви пречки да осъществи тази своя идея. Те, украинските политици преди него окрадоха всичко каквото може да се открадне, за него остана само земята.
  • 16 Румяна Костова

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ронин":

    Зеленски е избранник на фамилията Ротшилд, а Вакарчук на Сорос.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Точи и Меси

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Руснак с хубава българка за съпруга":

    Новите упорни точки ли брато ? А що те се пишеш Българин женен за крава - а ? Май 2/4 от света по умен от краварите ? Индийците им правят софтуер и програми на Боинг , Наса и сие . Руснаците им правят двигателите за ракети и ги возят до МКС. Китайци и корейци им произвеждат стоките за бита. Филипинците им гледат децата. Японците им правят колите . А краварите и краварките станали по 200 килограма и без мозък от тия ГМОта!

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Путкин

    4 19 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    А путин е татаро-монгол.
  • 22 Borislav Popov

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Ама Румо, щом си толкоз добре осведомена за евреите, защо не ни изброиш и евреите, които са на власт в Русия ма ?? И да ни разкажеш, как и руснаците гризнаха дръвчето, заради тези руско-еврейски чифути и как те ограбиха матушката посред бял ден, след като изкупиха всички печеливши руски заводи и компании за без пари...)
  • 23 Амиии

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Точи и Меси":

    Този, за когото се работи, е най-умният.
  • 24 Бесен Язовец

    2 7 Отговор

    До коментар #20 от "Точи и Меси":

    Глеам тук, онзи ден един 200 килограмов краварски дебелак, изключи тока на един руски атлет-супермен само за 12 секунди и не му мигна окото - https://www.youtube.com/watch?v=PbFRBgPFS2k... Ко ша прайм ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дориан Попа

    2 0 Отговор
    А в Севастопол кой води?
  • 27 Казуар

    0 2 Отговор
    Зеленски иска мир с Русия, а тя иска Украйна да играе по нейната свирка.
  • 28 анова

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Госпожице Костова ще ви цитирам мисъл на Американски генерал ДОБРИЯТ ИНДИАНЕЦ Е МЪРТВИЯТ ИНДИАНЕЦ харесвам коментарите ви явно сте умна но се сещате какво казвам
  • 29 Петкова

    0 1 Отговор
    мога ли да коментирам.Не бяхте прави,ако притендитате ,че спазвате някакви правила.Отнася се за Фейсбук.
  • 30 Гъссст

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Най голямо то унижение е да си долна подлога на когато и да било независимо сащ или ес или русия като шибаните български политици и боклуци като теб теб
  • 31 мислещ

    0 0 Отговор
    не се намесвайте това говори зле за вашата работа бъдете демократи не само на думи .
  • 32 анонимен

    0 0 Отговор
    дори един артист е по остроумен от политик то знае какво я очаква украйна.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: