Тема: Украйна

26 Юли, 2019 07:05 1 949 12

Украйна благодари на Тръмп за санкциите срещу Русия

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски

Телефонен разговор между Киев и Вашингтон

Украйна благодари на Тръмп за санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп поздрави в телефонен разговор украинския президент Володимир Зеленски за проведените в Украйна свободни и демократични парламентарни избори и победата на неговата партия в тях, предаде "Ройтерс", цитирайки съобщение от пресофиса на Зеленски.

Тръмп предложил на новия украински държавен глава помощта на САЩ в провеждането на реформи в Украйна. Зеленски от своя страна благодарил на Тръмп "за лидерството на САЩ в запазването и засилването на санкционния натиск върху Русия". Тръмп изразил увереност, че "обновената украинска власт ще може бързо да подобри имиджа на Украйна, да завърши разследването на корупционните дела, които сдържаха взаимодействието между Украйна и САЩ".

Двамата президенти обсъдили и пътища за укрепване на отношенията между САЩ и Украйна, включително енергийното и икономическото сътрудничество. Те заявили, че с нетърпение очакват възможност да се срещнат, се казва в прессъобщението от президентския офис в Киев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    45 11 Отговор
    Цяла Украйна и половин Полша са бивши Руски Губернии. И двете държави пострадаха много от германците през 1939 и 1941 години. Учудвам се колко е къса човешката памет.
  • 2 Румяна Костова

    49 8 Отговор
    Сътрудничество не е възможно поради простата причина, че Америка е държава господар, а Украйна - васал. Зеленски е само управител на бананова република и, да той трябва при всеки повод да благодари на своите господари. Изречението относно химията между Тръмп и Зеленски и трепетното им нетърпение да се срещнат ме разсмива.
  • 3 Румяна Костова

    27 4 Отговор
    Корупцията в Украйна задържала взаимодействието между САЩ и Украйна?Че нали точно Байден се похвали на среща на американските експерти за външна политика, че е заплашил Порошенко, ако не махне от власт генералния прокурор Виктор Шокин, Байден ще стопира помощта от 1 милион долара. Шокин е разследвалкорупционните сделки, в които е бил замесен синът на Байден. Ще кажете, о, какъв честен украински прокурор! Да, ама не, Шокин се е опитвал да шантажира Байден с документите, които е имал и да напълни своя бездънен прокурорски джоб, само че не е преценил как Байден е много по-тежка категория в този боксов мач. Въпреки, че по този случай нищо не се пише, на you tube има зафиксирана тази хвалба на Байден,в която той дава само няколко часа на Порошенко, за да смени Шокин. И на мястото му е назначен кумът на Порошенко, Луценко, който дори няма юридическо образование, а е инжинер.

    Коментиран от #11

  • 4 Начо ковача

    22 4 Отговор
    Харков, Одеса, Данецк станаха украински региони, само благодарение на Русия. Ако Украйна иска да се откаже от всичко руско, то тя трябва да върне тези региони обратно на Русия, лишавайки се също от унгарското Закарпатие и от румънските Черновци. Донецк, Луганск, Николаев, Херсонщина — винаги на били руски региони.
  • 5 Цанко

    21 4 Отговор
    Украйна исторически не е имала никакъв изход към море. Не е имало никакви украински пристанища. Някога да сте чували за украински флот?
  • 6 Михаил Костов

    15 2 Отговор
    Полицията в Торино опроверга фалшивата новина че задържаните не са руснаци а неонацисти от Европа и са воювали в Донбас. Но Euronews, CNN, NBС и редица други европейски средства за масова инфорамция не бързат да изтрият обратната популяризираната вече новина, фалшивата — че задържаните в Торино са "проруски сепаратисти".
  • 7 Borislav Popov

    4 12 Отговор
    Я тоже благодарю Трампа за санкции против России ! Я болгарский гендер, меня завут Боря глубокий, мой любовник это Наазир, он извращенный африканец и у него есть палочка 35 см !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    21 2 Отговор
    Историята се повтаря.
    Бандера--хитлер--зеленски --тръмп.
    Долно племе са улеите,като нашите макета.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    До 3 ком =Румяно ,я кажи за корупцията в любимата ти Русия защото там тя не е по малко -стига ги дръгна тия украинци
  • 12 Дориан

    2 0 Отговор
    Зеленото човече преброи ли гласовете от Севастопол?
Новини по държави: