Last news in Fakti

26 Юли, 2019 10:55 2 523 31

Вдигнаха тавана на дълга в САЩ

  • сащ-
  • бюджет-
  • конгрес

Прокараха нов бюджет

Вдигнаха тавана на дълга в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на САЩ прокара бюджет за следващите две години, съобщи FOX News.

Новият бюджет беше одобрен от 284 конгресмени. Той беше договорен между лидери на Конгреса и представители на президента на САЩ Доналд Тръмп.

149 представители гласуваха против. В новия бюджет се предвижда повишаване на тавана на държавния дълг до 2021 г. и повишаване на разходите извън сферата на отбраната.

По този начин се предотврати възможността Пентагонът и прилежащите му агенции да реализират съкращения на разходите от $ 125 млрд.

Бюджетът ще бъде гласуван от Сената през следващата седмица. След това той ще бъде изпратен за одобрение от президента Тръмп.

Предвижда се съкращаване на разходите за отбрана, но и повишаване на невоенните разходи с $ 27 млрд.
Така финансовото министерство ще може да лимитира облигации, за да изплаща дълговете си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    40 3 Отговор
    Фалит--жесток фалит ги чака САЩ.По една проста причина-няма нищо безкрайно...

    Коментиран от #8

  • 2 Хасан

    32 3 Отговор
    Добре де кой дава борч на страна която само генерира дълг???..няма никаква финансова логика

    Коментиран от #7, #9, #10, #11, #23, #27, #31

  • 3 Бай хой

    26 2 Отговор
    Закривайте кочината.
  • 4 Американските фашисти

    30 2 Отговор
    Не спират да печатат пари, сами си определят правилата, но скоро ще ги резнат под ребрата!
  • 5 Garrincha

    31 2 Отговор
    Евреите от Федералният резерв и техните фалшиви пари !!! Ще печатат пари, докато свърши всичката хартия на света, лен, памук … ще печатат пари и от коприна и коноп, ако се наложи !!!
  • 6 Знам знам🙄

    28 1 Отговор
    Те така се праи баце. Тия толкоз книги не печатат колкото пари бе. Аман вече. И странното е че от тая простотия курса на долара ще се вдигне. Както казва колегата няма нищо вечно. Лошото е че тия са такава измет че ще се постараят да повлекът и целия свят със себе си само и само те да са отгоре.
  • 7 Morgoth

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Има логика - надяваш се да направиш печалбите и да си изтеглиш парите преди да е станала белята. САЩ си плащат лихвите върху тези кредити, така че от тях се печели. Същото е с влагането на пари в рискова банка с високи лихви или пък покупката на криптовалута.

    Коментиран от #22

  • 8 Да да

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Кога? Този век ще стане ли, че миналия само една рецесия и то доста отдавна! По-сериозно ли ще е от 2009 год.? Каква валута да си купим срещу долара? Рубли, ментак лири, йоани, вонове, боливъри? Баш експерт си. Или да трупаме злато срещу доларчетата?
  • 9 онз3

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Нека двамата с минуса да кажат!!!
  • 10 Fsb

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Тя сама си го дава йато печата долари
  • 11 Бат Саше

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Дават им ги еврейчетата, Хасане! Всъшност те не ги дават на САЩ, а на самите себе си, защото САЩ практически отдавна не съществува. Те са неофициалната чифутска държава и наливат пари там, защото я използват като маши за издевателство над целия свят. Така не само връщат инвестициите си, ами правят каквото си поискат. Но всяко начало си има край!
  • 12 как ще фалират бе

    17 1 Отговор
    докато има тъпанари като нас да плащат тройна цена за нещо дето няма да го има и след пет години нямат да фалират. Дръжте се братя американци, българите са с вас, макар и по гол задник.
  • 13 outlander

    4 23 Отговор
    За голямо разочарование и ужас на русофилистиците фалитът на САЩ отново се отлага. Хахаха! Лошата новина за русофилистиците е, че в днешно време една валута не е необходимо да бъде обезпечена със злато, защото цената на златото постоянно варира, което определя нивото на инфлация на валутата, обвързана с този метал, пример: руската рубла, която постоянно пада въпреки, че пРосия трупа златни запаси. Това се получава така, защото пРосия не произвежда нищо, което да се конкурира със стоките на международния пазар, а черпенето на въглеводороди изобщо не е критерий за икономически подем, понеже въглеводороди черпят още множество други държави, включително и САЩ, които в момента са най-големия производител на петрол, но са и най-големия потребител на тази суровина. Днес определящ фактор за стабилна валута са технологиите и икономическото състояние на съответната държава и ето защо щатския долар, еврото, дори и китайския юан са стабилни валути - САЩ, ЕС и Китай имат технологични възможности, постоянно бълват иновации, а стоките им се конкурират на международната сцена, като същевременно предлагането е голямо и разнообразно, което се отразява на стокооборота, съответно на печалбите, а лидер на тия фактори са САЩ. Само американската корпорация Apple струва повече от цяла пРосия накуп, а ако добавим Microsoft, Amazon, технологичните гиганти Intel, AMD, Nvidia, Qualcomm и още някои други, се получава нещо невъобразимо и непонятно за русофилистичния ограничен ум. Това,

    Коментиран от #24

  • 14 outlander

    3 14 Отговор
    Това, драги русофилистиченца, се нарича актив и именно този актив държи САЩ на повърхността и съответно не е нужно щатския долар да бъде обезпечаван със злато, но въпреки това страната с най-големи златни запаси са именно пак САЩ. От края на ВСВ чакате САЩ да фалират и всяка година те фалират, обаче ще почакате още толкова, че и отгоре.

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Слави Славов

    12 1 Отговор
    Като има идиоти като нас да им наливат пари в икономиката,естествено,че ще печатат долари,но това няма да е безкрайно и рано или късно,балона ще се спука,както през 2008 година,но сега кризата ще засегне целия свят и последствията ще са жестоки за всички!Сащисаните с лакомията си ще завлекат всички в ада!

    Коментиран от #20

  • 17 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "outlander":

    Лапай и се оотапяй!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 НАТО ВЕЦ

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вдигнаха тавана на дълга в САЩ - А подпряха ли го, че ако падне ....
  • 20 outlander

    1 9 Отговор

    До коментар #16 от "Слави Славов":

    Между другото руснаците с голямо удоволствие наливат пари в американската икономика, защото щатските коли са на голяма почит. Наливат пари и в американски дрешки и обувки, никой не иска да си купува валенки и ватенки. Дори и телефон Huawei да си купиш, в него само стъклото, метала и пластмасата са китайски, всичко друго е американско. Гледам, ти ползваш интернет, бас ловя, че и профил във Фейсбук имаш, пишеш тук от телефон или компютър, съответно ползваш американска платформа, откажи се от всичко това и няма да наливаш пари в американската икономика, а за да не наливаш пари въобще в гушата на Запада, купи си магаренце и пътувай с него, щото едва ли караш Лада или Москвич.
  • 21 Дориан

    12 0 Отговор
    Важното е за военните да има. Пък че всеки голям град има по дузина гета няма значение.
  • 22 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Оня ден хванаха в Истанбул и те почнали да печатат долари ..ама на едро ..271 милиона са успели ..искали да направят 1 милиард и така да ги пуснат на пазара
  • 23 Савата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Американския дълг носи приход от около 4 процента.Нещо като лихва.Лихва ,която се изплаща от бюджета.Някъде около 880млрд.долара годишно.

    Коментиран от #28

  • 24 Имам въпрос

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "outlander":

    А защо му са на Путин долари като си купува златото с рубли.Произвежда С-400 с рубли, С400 е по-търсено от Пейтриът.Просто сравни цените на двете (аналогични) системи в долари и цената на С-400 в рубли и ще видиш колко фалшиви са статистиките с които ти промиват мозъка.
  • 25 Савата

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Руснак с красива българка съпруга":

    По повод освобождението.Нас на освободи Р.Империя за нейните си цели.В това число да раздава териториите ни на балканските си протежета.А народа Освободител са"руснаците" около Киев.Оппааа..това май са украинци.Ние българите всъщност до скоро не правихме разлика между украинци и руснаци,но вие се постарахте да вали разграничаваме.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ваня

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Заем на Правителството дава --ФЕД/ Федералния съвет на САЩ /, който е частен! И прави пари от хартийки! Тоест печата безконтролно долари, без стоково и парично покритие! А бе -- изкуствена държава!
  • 28 Simo

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Савата":

    Не носи нищо. В момента държавните ценни книжа на САЩ има доходност около 0.5% . Проблемът е че те отново са кухи, защото са в долари. Колкото и да умножава 0 получаваш 0. Просто долара е единствената валута без покритие, а ФР е нашматкал долари на стойност 150 пъти надхвърлящи всичко , което има САЩ като държава. Всяка година САЩ имат дефицит от 1.3 трилиона долара. За това и печатат като луди, на не е далече деня в който доларите ще се сринат, както е било в 1926г и в 1933г. Тогава от глад в САЩ загиват 8 милиона човека. Спасява ги програмата " Нови Хоризонти" на Рузвелт.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гого

    0 0 Отговор
    Да "емитира", а не да "лимитира" облигации!Не си ли четете статиите, преди да ги публикувате?!
  • 31 попа

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    федералния резерв има дава борч а той е частна еврейска институция