Last news in Fakti

1 Август, 2019 21:40 1 992 27

САЩ с нов бюджет

  • сащ-
  • дълг-
  • бюджет

Сенаторите гласуваха промяната

САЩ с нов бюджет - 1
Снимка: Shutterstock

Сенаторите на САЩ гласуваха нов законопроект, който вдига тавана на дълга на страната, съобщи Fox News.

Таванът е до 2021 г. Той добавя $ 1.7 трлн. към дефицита на страната. Така ще се забави автоматичното съкращение на разходите. Това беше едно от задължителните решения, които трябваше да се вземе от Сената по време на почивката през август.

„Това споразумение е феноменално за нашите велики военни. Важно е и за нашите работни места“, заяви Тръмп в Twitter.

Така приключва и възможността за широки бюджетни съкращения. Планирани са годишни разходи за $ 738 млрд. и $ 740 млрд. за следващите две години. Невоенните разходи възлизат на $ 632 млрд. и $ 634.5 млрд.

Има предложеният за завършване на вдигането на тавана на бюджета през следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    31 6 Отговор
    Какъв бюджет гласуват като са бедни като църковна мишка и живеят на заеми от 10тилетия?

    Коментиран от #2, #16

  • 2 РУСОФИЛ

    11 24 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    С дългове,но живеят.А ти ?

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Yahooooo

    21 2 Отговор
    Какви са тия цифри уа батка?
    ...пиши ги бегали край със тея саштисаните,колко шъ отлагат заминават у канала,стискам им палци само по-скоро да е...
  • 4 Не глеам таувизия

    28 1 Отговор
    1.7 трилиона от които половината за война... Мноо прогресив и демократик, брао, брао...
  • 5 Комуниста

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "РУСОФИЛ":

    Добре съм благодаря, имам 4 апартамента от Соца а ти как си? Шекелите стигат ли за баничка или шефчета са много стиснати?
  • 6 Барчо

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "РУСОФИЛ":

    Дълговете рано или късно се връщат с лихвите. Само мъртвия не е върнал дълг по един или друг начин!!!

    Коментиран от #10, #17

  • 7 анова

    16 3 Отговор
    КАЗАХ ЛИ ВИ ПЕЧАТНИЦАТА Е В ПЪЛЕН ХОД ВСЯКО ЩРАКАНЕ И ЦИОНИСТИТЕ ПРИДОБИВАТ ВЛАСТ А БУДАЛИТЕ ПРЕВЪЗНАСЯТ КУХАТА ИКОНОМИКА
  • 8 Наблюдател

    24 3 Отговор
    Бюджетният балон по нищо не се отличава от този, предизвикващ финансовите депресии. Америка е велика до момента, в който балонът гръмне, дауджоунс отива на п*тка си майна в калта а свините като Тромпи сеят празни приказки в Туитър как Америка е велика, как всичко ще се оправи и как всички са с нея в добро и лошо. Само че при такива като нас, в Третия свят резонансът от чекиите на краварите е най-силен а се съвземаме най-трудно. Те след някоя и друга година пак се оправят а при нас продължава наслагването от кризите през годините.....

    Коментиран от #18

  • 9 Монгола

    26 3 Отговор
    Сороснята нали не е забравила че от краварника направиха световна финасова криза 2009г.?
  • 10 Бесен Язовец

    5 21 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    И кога ще бъде това рано или късно ? Може ли да уточните, другарю експерд-икономист, че ми е омръзнало да го чакам този американски балон да гръмне !

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Софиянец

    0 10 Отговор
    Очаквано вдигнаха тавана, а между десетгодишна регулярна криза и това което очаквате за срив на долара и американската икономика са две коренно различни неща.
  • 15 Емил Рангелов

    4 16 Отговор
    Икономически закъсала Америка!Че паднем от смех!Това никой нема да го види!А на евразиятците и руско китайските подлоги много им се ще ,ма нема да ги огрее!С тия пари за Военно промишлен комплекс ,кошмарите им стават безкрайни и вечни и това само за следващите 2 години!Така им се пада щот мноо си поверваха напоследък!А бяха времена/и пак ще дойдат такива/когато китайски и всякакви ментета са мачкаха с булдозери и се гореха в пещи ,даже и тука в Кремиковци!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 SS14

    5 16 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    За невежите русофили като теб само не е ясно какво означава подобен дълг. Никой неможе да натисне САЩ да върне дълга на куп, защото това не е заем от кварталният лихвар,а и външия дълг е много малка част. 80% от дългът е вътрешен и е деноминиран в щатски долари, което означава, че дългът никога неможе да се отрази на американската икономика. САЩ е сред водещите най-стабилни икономики, докато тази на Русия е една от най-рисковите.Демек много по вероятно е Русия да фалира или да изчезне от картата от колкото някога нещо да се случи със САЩ или икономиката им.
  • 18 Между другото

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Си доста прав за бюджетния балон и гръмването му. Който е чел всички книги за "Тримата мускетари" ще се сети как и Велика (отново) Франция е в перманентен бюджетен балон по онези години едвам удържан от кардиналите. Води войни "на червено" и гръмва накрая...

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Име

    4 11 Отговор
    Абе тука в тази платформа всички сте 5 звездни генерали и имате поне 3 висши в областта на икономиката. Ай като сте толкова умни всички и работите за по 500лв заплати я оправете тая държава. Айде де нали сте много умни говорите за сложни неща от които и грам представа си нямате като бюджетни и икономически балони. Тука говорите колко са силни братята руснаци а един танк и един самолет не могат да произведат. Па кво остава за ракети. На анимации война не се води както и на прототипи. За разлика от другите големи сили САЩ като отиде на голяма война я печели за месеци. Руснаците знаят само как да изпращат неработещи военни машини които са идеална цел за американските невидими бижута

    Коментиран от #22

  • 20 Фатмак

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Между другото":

    Тъй, тъй... само едно си забравил. Печатницата на долари е в САЩ. Като им потрябват $$$ я пускат. А едно време на Франция и е трябвало злато да си води войните. А злато не може да напечаташ.

    САЩ са господарите на света, дори Путин го каза, че те са свръхдържава. Целият свят работи за тях и се съобразява с тях.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Готин ама не съвсем

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Име":

    Я пак за победоносната Хамериканска армия?? Щото в Сирия се осра, като за световно и докато бе там освен кръв и рязане на глави и обучение на джихадисти друго нямаше. Отиде Русия и за няма година, 90% от територията стана отново Сирийска, а хамериканците седят там където има петрол и го крадат майсторски, но скоро и от там ще бъдат изритани! Да си припомним Корейска, Виетнамска и т.н.н. война!

    Коментиран от #26

  • 23 Дориан

    2 0 Отговор
    Важно е да военните да има...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Голям праз

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Фатмак":

    Е, то пък това повод за гордост ли е?А и за нас ползите какви са?
  • 26 SS14

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Готин ама не съвсем":

    Много промит мозък си комсомолче.САЩ водят в Сирия прокси война и случая там не е от съществено значение за тях и затова през Сирия са минали едва 2000 американски военни.От друга страна за русопитеците случая в Сирия беше на живот и смърт и бяха пратили над 60 000 войника ,защото изгубят ли Сирия русонадупените ,ще изгубят и цялото си влияние на Изток ,защото в Сирия се намира най-важната руска база.Схващаш ли разликата ? Ако САЩ найстина водеха война там ,повярвай ми ,русонадупените щяха да са изхвърлени от там като мръсни котета и нямаше да могат и гък да кажат.Щяха да са просто поредните вагнеровци.
  • 27 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    САМО ОТБЕЛЕЖЕТЕ ,ЧЕ ТОВА Е НОВО ЗАДЛЪЖНЯВАНЕ И КЪМ КИТАЙ;РУСИЯ ;ЯПОНИЯ ;БРИТАНИЯ И ЧАСТИ ОТ ЕВРОПА И КОКАИНОВИТЕ БОСОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!