Last news in Fakti

26 Юли, 2019 17:09 8 187 32

Ердоган не се отказва: Няма проблем, Турция може и без "Боинг"

  • сащ-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • боинг-
  • пейтриът

Южната ни съседка очаква доставка от американската компания на стойност 10 млрд. долара

Ердоган не се отказва: Няма проблем, Турция може и без "Боинг" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турските власти може да се откажат от покупката на самолети на американската компания "Боинг" в контекста на напрежението в отношенията със САЩ, обяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от ТАСС.

"Казах на президента на САЩ Доналд Тръмп на срещата на върха на Г-20 в Осака: дори и Турция да не купи американски зенитно-ракетни системи "Пейтриът", ще се сдобием с Боинг", цитира думите на Ердоган агенция Блумбърг.

"Ние сме добри клиенти. Но ако кризата в отношенията продължи и в бъдеще, ще ни се наложи да преразгледаме този въпрос", добави той.

Турция понастоящем очаква доставка от "Боинг" на стойност 10 млрд. долара, отбелязва Блумбърг.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дългият

    30 69 Отговор
    Както вървят нещата накрая Турция може и без...Ердоган...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДДимитърддд

    23 85 Отговор
    Ердоган се държи като че ли санкциите се отнасят за него, а не за Турция и турският народ? Малко подличко и мръсничко, но така е като се хванеш с каскетите от Русия. Които се е хванал с Русия хаир не е видял?

    Коментиран от #8, #26

  • 5 цирк московски

    17 44 Отговор
    Да купят ИЛ и да се посмеем малко ха ха ха
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 коча

    11 31 Отговор
    АБЕ ТУРЦИЯ МОЖЕ И БЕЗ ЕРДОГАНА .....АМА АМА АМАН........
  • 8 Тиксо

    65 10 Отговор

    До коментар #4 от "ДДимитърддд":

    И у нас се плащат баснословни цени за едни летящи антики, все едно не са народни пари
  • 9 12345

    63 12 Отговор
    Дали са ги платили тези 10 млрд. на Бойнг предварително? Едва ли. Затова могат и да се откажат. А ние ще платим 2.2 млрд. и ще чакаме някога да ни ги доставят. Първо ни лъжеха 2024, после 2022, 2023. Абе предполагам в договора няма фиксирана крайна дата. Когато - тогава. Важното е да ги платим сега и накуп.

    Коментиран от #13

  • 10 ДДимитърддд

    14 79 Отговор
    Ние като българи трябва да подкрепим сделката за новите американски изтребители. Става на въпрос за национална сигурност и защита на националните интереси. ВВС на България трябва да охранява въздушната граница на нас, ЕС и НАТО. Само Русия и нейният обслужващ персонал в България са против. Чисто нови самолети и то модерни и мултифункционални. С 4 поколение радарна система. Един ф-16 е в състояние да води едновременно до 20 цели. За това руските марионетки от български произход газ п....ят?

    Коментиран от #11, #12, #15, #23

  • 11 подкрепи ги ти бе, политкомисар

    54 5 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърддд":

    извади пари от джоба си и ги подкрепи. Подкрепи с твои пари и тези за които личната им лепта за самолетите от 1000 лева означава да гладуват а някои и да умрат от недолекуване.
  • 12 Ееее

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърддд":

    😂😂😂😂
  • 13 Orthodox

    31 3 Отговор

    До коментар #9 от "12345":

    И не, че щатските юдеомасони са заритали за нашите кирливи 1-3 милиарда - те там си ги печатат, колкото си решат. Важното е да вземем поредния едър за България заем, докато се натрупа неизплатим при мижавата ни икономика дълг и чрез него да ни държат на къс повод до Второ пришествие.
  • 14 Mорук

    40 6 Отговор
    Ами човека си гледа интереса ,на това му викам аз независимост ,краварите като не дават руснаци и Европа дава ,има Еърбъс има сушки къде къде по добри и на по добри пари ,иде време разделно краварки и краваре време е да се прибирате в обора ,щот никой не ви бръсне ,и за тоалетна хартия ще си използвате доларчета

    Коментиран от #18

  • 15 Ееек

    23 5 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърддд":

    Кое ще охраняват тия осем самолета???
  • 16 В България

    20 2 Отговор
    Всеко меквре, което една стотинка не е дало в хазната блещи, че иска ф16 да купи, все едно някога ще започне да плаща данъци! Боклуци, имате думата когато плащатв данъци!
  • 17 руската нация е най гнусната нация

    6 28 Отговор
    Имало сушки хахаха.Кой луд ще си купи руски самовари бе каун
  • 18 руската нация е най гнусната нация

    3 24 Отговор

    До коментар #14 от "Mорук":

    Имало сушки хахаха.Кой луд ще си купи руски самовари бе каун
  • 19 Руснак с красива българска съпруга

    12 33 Отговор
    Имам чувството, че Ердоган се налива с руска водка напоследък, това не е лошо, но по-просветените от вас да кажат религиятя му дали му позволява. Турската армия е втората по големина и една от десетте по мощ в НАТО след САЩ. За какво му е това свръхвъоръжаване на Ердоган, освен ако не смята да воюва с Русия за Крим за пореден път. Единственото което успя до тук, е да уреди вкарването преди садмица на 37 броя F35 за сметка на тези от Турция на Украинска територия, но не като собственост на Украйна. Всъщност глупаците от Кремъл сгрешиха с тези С400, никому ненужни там в Турция, защото си навлякоха 37 броя F35 в кошарката под носа им, с възможност да нажакат Русия с ядрени бомби за минути чак до Урал, и да се върнат обратно в Киев за по две уискита, преди втори заход. Защо мразя българските русофили?? Защото не мразят САЩ поради това, че повечето там са потомци на човекоподобните маймуни, а защото американците не изповядват кремълският комунизъм. Ако потомците на човекоподбните маймуни от САЩ изповядваха кремълският комунизъм, щяха да бъдат първи побратими на русофилите от България, така както русофилите станаха побратими с турците, които са ги клали 500 години. Българинът е неблагодарен човек за освобождението си от турско робство, а днешният русофил българин, е потомък на тези които са ги клали заедно с турците, през робството.
  • 20 Аз да ви

    28 7 Отговор
    Макар да не харесвам Ердоган заради турската политика към България не може да се отрече, че се държи мъжки и си гони интересите не като нашите пу тювци от правителство и парламент
  • 21 Груьо

    21 2 Отговор
    Разбира се може и без Боинг 737 - Max, и без това е проблемен. Има Airbus 320 същият клас ,а също и 350. Не само Боинг произвежда самолети.При добро желание винаги има алтернативи.
  • 22 Бай курти

    17 3 Отговор
    ДДимитърддд _в обръщение Дърт Джендър интимен мини_чия и прочие
    Евала на Ердоган първо гледа интересите на Родината си
  • 23 Груьо

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърддд":

    Вземи първо се ограмоти за техническите характеристики на самолетите , свери си часовника и си отговори на въпроса, какво може скромното Ф-16 с едното моторче ,без променлив вектор на тягата и т.н и тогава ще разбереш, че може единствено да замести АН -2 от селско-стопанската авиация, в Дунавската равнина, арендаторите да си пръскат посевите. Два бидона под крилата и вършим работа!

    Коментиран от #25

  • 24 Citizen

    20 2 Отговор
    Сега ще ме изкефи дъртия резак да се откажи от сделката с ''Боинг'' и американските юдеи да пият една студена. После и европейски държави да почнат да отказват сделки със САЩ и да търсят алтернативи. А и , ех, мечти, ако и Боко Тиквуна беше мъж, да беше взел 20тина Грипена или Юрофайтъри на цената на античните Ф16, дето евентуално ще ги вземем след 5 години ....
  • 25 Груз 200

    2 15 Отговор

    До коментар #23 от "Груьо":

    Ами може да засече с радара от десетки километри и да хакне с една ракета някоя сляпа руска тенекия с променлив вектор на тягата хахахх. Всичко е електроника, ракети и управление от Ауакс, работа в екип с НАТО, това дето с маневри самолетите се обикалят и стрелят е от втората световна война хахахх.. Направи си труда и провери колко руски тенекии е свалил Ф16 досега в директен въздушен бой. Голям кеф е как русофилистиците вият... Добър избор сме направили. След 3 години ще имаме най-модерния самолет на балканския полуостров. Блок 70.

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 празни думи

    3 16 Отговор
    турция няма пари нито за самолети нито за ракети . гола вода е . проси за пари
  • 28 кмн27

    3 2 Отговор
    Празна ти е тиквата
  • 29 Някой

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    И то, като(ако) дойде, ще е с орязани функции. Без умни бомби, и без устройствата им за закачане.. За които ще се плаща допълнително. Отделно в договора фигурира клауза, че САЩ могат да качат цената на сделката на два пъти с по 10%. Единият път даже без птедупреждение, другият път с предизвестие. Дали няма да го направят поне един път. С оправдание с инфлации. Уж нашите преговарящи намалиха цената. Ама за пред хората. Договорили са се по късно САШ да си я вземат, като отмине шумотевицата.
  • 30 Някой

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Груз 200":

    То и това с радарчето, не е точно така. Сам казваш с Аукс. Ами съвременните битки не са. Тръгнал един самолет ма 500км. Да се бие във въздуха насред океана с друг самолет. В случая имат значение. Наземните и въздушните радиолокационни станции, които са много по мощни, от на който и самолет да е. Общо везето, съвременната тактика е : Първо влиза пъргавия и маневрен самолет. С точни и умни ракети неутрализира вражеското ПВО. И след него бомбят тежките бомбардировачи. И след тях влизат танкове и пехота. И важното тук е. Нападнатата страна, доколко добра ПВО защита има. И тези Стелт технологии при ешелонирано ПВО намаляват , като ефективност. И след като си включи радара и изтреля ракета. Вече е видим със сигурност. На практика може само да се гадае, до сега не е влизал ф35 и ф22 в схватка с модерна и силна армия. А ф16 не е стелт, не е проблем да бъде свален и със с200, да не говорим с300 или с400. Той има ракети с обхват 150км. С400 250км.
  • 31 Маки

    5 2 Отговор
    ТЕ ТУРЦИТЕ ОТКАДЕ ИМАТ ТОЛКОС МНОГО ПАРИ ? ПЕТРОЛ НЯМАТ ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ ПО-МАЛКО ОТ БЪЛГАРИЯ НО ЕДНО ИМАТ ДВА ПЪТИ В ПОВЕЧЕ ВИСШИСТИ ОТ ЕС .
  • 32 Yavuz

    7 0 Отговор
    Турция направи това което целия ЕС не можа срещу САЩ,но сега може и да им дойде куража да се опълчат.
Новини по държави: