Last news in Fakti

26 Юли, 2019 21:32 2 633 4

Франция към Джонсън: Без игри

  • франция-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Френски представители недоволни от изказванията на британския премиер

Франция към Джонсън: Без игри - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Франция предупреди британският премиер Борис Джонсън да не си играе игрички с въпроса за ирландската граница, съобщи „Гардиън“.

Британският премиер поиска да се премахне предпазния механизъм. Това беше коментирано от френския министър на европейските въпроси Амели дьон Моншален.

„Надяваме се, че ще избегнем игрички на жестове и провокации. Френският президент Еманюел Макрон ще проведе разговори с Джонсън през следващата седмица.

Ние сме солидарни с Ирландия. Смятаме, че договореното вече споразумение е най-доброто и за двете страни“, заяви Моншален.

Тя се срещна с ирландския министър по европейските власти Хелън Макенти, с която посетиха въпросната граница.

Според Джонсън споразумението с ЕС включва недемократичен предпазен механизъм. Според механизма Ирландия ще продължи да спазва регулациите на единния пазар, а Великобритания да споделя митническата територия с ЕС , докато се намери общо решение.

Очаква се новият британски премиер скоро да посети Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    4 5 Отговор
    Бабоебът да си гледа бабите
  • 2 става интересно

    14 1 Отговор
    лъжците се надлъгват на тема демократично. Ама как да стане като и двамата знаят, че в демокрацията вярват само балъците.
  • 3 Баси преговори

    4 0 Отговор
    ЕС големи сте Пу-и ко ми преговарят с тия Терористи 3 години. Аде къш да изчезват и никаква търговия с ЕС и и сключване на английския език от европа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: