29 Юли, 2019 07:40 1 515 9

Време е Ангела Меркел да си избере приемник

  • ангела меркел-
  • германия-
  • еманюел макрон-
  • доналд тръмп-
  • ед-
  • ес

Тя е отиващ си канцлер в слаба германска коалиция

Германският вестник "Зюддойче цайтунг" коментира бавното оттегляне на канцлера Ангела Меркел от политическия живот и ѝ препоръчва да побърза да си избере приемник, предаде ДПА.

В редакционна статия "Зюддойче цайтунг" пише: "На Ангела Меркел ѝ трябва много дълго време да реши кой да бъде нейният приемник. Но колко дълго може да чака страната, без да губи влияние? Френският президент Еманюел Макрон пое водещата роля в ЕС. Той разработи план за Европа и неотдавнашният избор на лидери (на ЕС) показва, че той прави всичко възможно да го изпълни. Макрон изглежда е силният човек в Европа, защото предприе реформи у дома и защото не се страхува да чертае ясни граници пред президента на САЩ Доналд Тръмп".

"Меркел е отиващ си канцлер в слаба германска коалиция. Преходът от Меркел към нещо ново се бави твърде много. А светът няма да чака Германия. Надвисналият спад в икономиката е ясен сигнал, че трябва да се ускори промяната", посочва "Зюддойче цайтунг".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вьпрос

    16 1 Отговор
    Чакайте сега-как така Меркел ще избира наследник....не е ли правилно германците да го избират-май ще е по демократично нали...? Или приказките за демокрация и човешки свободи са само прах в очите ни?

    Коментиран от #5

  • 2 нормален

    13 1 Отговор
    Мене, ако питат, германците, ако бяха нормални, трябваше отдавна да са изхвърлили и да сме я забравили, заради опитите й да ислямизира Европа. А, не сега, "да си избира наследник".

    Коментиран от #4, #7

  • 3 отговор

    18 1 Отговор
    То поначало т.нар. ти "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.
    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #6

  • 4 Румяна Костова

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "нормален":

    Зелените в Германия са по-опасни и от Меркел за бъдещето на Германия и Европа, те предлагат да няма никакви количествени ограничения за прииждащите емигранти..И много ротшиловци натискат Макрон за лидер на Европа. Да я оправи, както оправи Франция ли?
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вьпрос":

    Да се маха .Тя закопа ЕС
  • 6 анова

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "отговор":

    Браво отличен коментар
  • 7 ванката

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "нормален":

    не са само опити а добре свършена работа поръчана от евреите и подкрепена от сорос!!!европа вече е мюсюлманизирана но се крие от медиите че ще избягат всички нормални ... повече 8-9г. обикалах европа до тази пролет и съм потресен от мюсулманското нашествие за последните години и всеки мислещ човек живеещ някъде в по-голям град в европа ще го потвърди!!! европа е обречена
  • 8 Дориан

    2 1 Отговор
    Силна Германия не е от полза за силна Европа. Историята го показва. Обаче силна Франция означава силна Европа. Все пак Франция е велика сила и има гъвкава външна политика, а швабите са като кон с капаци и следват една линия с десетилетия. Франция знае как да постигне равенство в континента, а не да експлоатира малките страни.
  • 9 ДОКО

    0 0 Отговор
    И ТОВА Е ..НЕ Е ТАЙНА ..И Е ИЗНЕНАДА- ЦЕЦКА КВАЧЕВА..
Новини по държави: