Last news in Fakti

29 Юли, 2019 11:54 2 620 11

Лондон залага на твърд Брекзит

  • доминик рааб-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • борис джонсън

Великобритания ускорява подготовката за развод с ЕС без сделка, каза външният министър Доминик Рааб

Лондон залага на твърд Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания се готви усилено за излизане от Европейския съюз без сделка и ще е готова да излезе от общността с или без споразумение на 31 октомври, заяви външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб, цитиран от Ройтерс.

Рааб, който е открит привърженик на Брекзит, каза, че "недемократичният" по думите му "предпазен механизъм" за избягване на твърда граница между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия трябва да отпадне от споразумението за напускане.

"Искаме добра сделка с партньорите и приятелите от ЕС, но това трябва да включва отмяната на недемократичния предпазен механизъм", каза министър Рааб по Би Би Си. "Това, което министър-председателят разпореди, а кабинетът прие, е засилване на тези приготовления".

Министрите казаха вчера, че правителството допуска, че ЕС няма да предоговори сделката за Брекзит, сключена с предишния министър-председател Тереза Мей, на която обаче наследникът ѝ Борис Джонсън се противопоставя. Затова те засилват подготовката за напускане на блока без споразумение.

Лондон залага на твърд Брекзит

Консервативният депутат Оливър Летуин, който е против излизане без сделка, каза по радио Би Би Си, че законодателите ще се опитат да спрат Брекзит без споразумение, но не е ясно дали парламентът ще може да осуети такъв сценарий.

"Приемам, че може да не сме в състояние да предотвратим Брекзит без сделка", каза консерваторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    4 4 Отговор
    Русофилистизмът не прощава! Дано непреживелте социализма и руското "ръководство" поумнеят по-бързо! След падането на СССР, първи поумняха (след шамар) Гърция и Кипър, очаква се Каталуня, Италия и Австрия...

    Коментиран от #7

  • 2 Нико

    3 2 Отговор
    Интересно колко ли министри като Тереза Мей ще си отидат без да успеят да направят излизане на Англетата от ЕС.! На ред е и Борисчо Джонсан по начина по който го е подкарал !
  • 3 Електрошок

    2 2 Отговор
    Ишиаса,лумбагото и обратната сексуална ориентация са солидно основание за развод!
  • 4 Госあ

    4 1 Отговор
    Вместо да се губи времето, най добре да се започнат преговори за присъединяване на Шотландия и Уелс. Провинцията Северна Ирландия може да помисли.
  • 5 Англе дебил

    4 2 Отговор
    Много добре,на 31-ви октомври шибаният остров ще се разцепи и ще остане само Англия,Уелс и компания ще са в ЕС,ай честито
  • 6 SNAIL

    3 1 Отговор
    Тоя брекзит вече не свърши ли. На мен лично вече ми писна. Мерака на чичко Тръмп ще се сбъдне - мечтата му за слаба Европа на която да заповядва. На него му трябват точно такива помияри като Борисчо Джонсън. Британската империя е най-велика и САЩ са част от нея. Само че това е преди 100 и косур години!!!
  • 7 зойка космодемянска

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Напротив, дано най накрая и непреживелите социализЪма да си го преживеят.Техен ред е.Стига все ние сме страдали.
  • 8 No Exit from Brexit

    0 0 Отговор
    Парламентът може да предизвика правителствена криза с вот на недоверие. Половината консерватори ще гласуват срещу това правителство защото са срещу брекзит. После отиваме на избори. Ако партията на Фараж и брекзитарите на Джонсън получат мнозинство в парламента, ще изкарат Кралството от ЕС, но само с парламентарно мнозинство при гласуване.
  • 9 лорд Камил

    0 0 Отговор
    Боре защо се разбърза на преговори с шотландците ?
    Май те не са убедени че ще направиш Обедненото кралство най великото място за живеене или по скоро са наясно че се готвиш да
    го направиш за сметка на техния нефт и мангизи.
  • 10 пияндето чърчил

    0 1 Отговор
    Аре махайте се че ни писна от вашите цигансии.Аристократи били,
    самобитни били, с традиции били и още не знам какви определения само и да се оправдае английската изостаналост в сравнение с другите европейски държави.
    Дали ще станете щат на Дони или губерния на Вовата,но разпада на прогнилата ви империя е неизбежен.
    Хитлер ви пощади през ВСВ и ето резултата : агонизиращо подобие на империя което се чуди къде да се навре на хранилка.
    САЩ ви захранваха през ВСВ ама после дигнаха ръце от вас и за да не се превърнете в един Кипър се навряхте в Общия пазар.За благодарност сега се опитвате да разцепите ЕС ама както се вижда нещо не ви стиска.
    Надявате се САЩ отново да ви кърмят но ще видим дали ще е така.Доста е съмнително щото едно време им давахте колонии ама сега да видим с какво ще си плащате.
    Заслужавате си съветски социализъм та да се кротнете.
  • 11 Електрошок

    1 1 Отговор
    Само така-твърд за гейовете от ЕС!
Новини по държави: