Last news in Fakti

31 Юли, 2019 11:50 1 759 3

САЩ не са сигурни в споразумение с Великобритания

  • сащ-
  • договор-
  • великобритания

Настояват за споразумение за ирландската граница

САЩ не са сигурни в споразумение с Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Всяко възможно търговско споразумение между САЩ и Великобритания почти със сигурност ще бъде блокирано от американския конгрес, ако не бъде договорена позиция около границата с Ирландия, съобщи Гардиън.

Въпросът със статута на границата е основен в преговорите между Великобритания и ЕС. Британският премиер Борис Джонсън заяви, че при излизане от ЕС без споразумение, търговското споразумение със САЩ може да е компенсация за страната му.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че такова споразумение може да бъде постигнато. Според него то ще увеличи стокообменът между двете страни 4 или 5 пъти.

Конгресмени обаче са заявили, че без споразумение за границата, споразумението вероятно ще бъде блокирано. Те не искат напрежение или нестабилност на мира в Северна Ирландия.

Тръмп трудно би преодолял конгреса, защо представители и на двете партии в него са на едно мнение по темата. В момента Джонсън се опитва да предоговори споразумението за механизма на границата.

Много конгресмени са против твърда граница. Ирландското правителство вече обяви, че ще подкрепи споразумението от 1998 г., което осигури мир в региона.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как Така

    8 0 Отговор
    не са сигурни? Ама, разбира се, че са сигурни! Ние още не сме си и помислили, а те вече ще са го сключили и подписали и ратифицирали! Прах в очите на слепите е тая "новина"!
  • 2 РЗС

    7 0 Отговор
    ахахах точно както си и помислих, седнали дони и борко на по уиски и единия задига празните чували на другия. А от дони лично нищо не зависи, а оня борко му се връзва като тинейджърка. Тия англичани са изключително глупава нация, от върха до овчената маса
  • 3 Знам знам🙄

    2 0 Отговор
    Ха ха на Ти Боре далавера на Ти Боре брекзит. Разбра ли сега бе шиле кьораво кво става. САЩ матираха и АНГЛИЯ и ЕС с тоя тъп референдум. Ще ви компенсират дедовия. А те хептен вече ше опуснат коня у барата. Той хора ту дъ ривър баценце
Новини по държави: