2 Август, 2019 23:35 2 849 47

САЩ и Турция ще преговарят за Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • сащ

Американска делегация отива в Анкара

САЩ и Турция ще преговарят за Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Делегация на САЩ ще посети Турция за преговори за създаването на безопасна зона в Турция, съобщи Дейли Сабах.

Посещението ще се проведе на 3-ти август. Турски представители вече призоваха САЩ да не правят трудни предложения, с цел да спрат процеса по обезопасяване на границата.

„Ако Турция не успее да намери обща позиция със САЩ, сама ще създаден безопасна зона. Важното е преговорите да бъдат ползотворни“, заяви говорителят на турското външно министерство Хами Аксой.

Неговата позиция беше потвърдена от турския министър на отбраната Хулуси Акар. Той е провел разговор с американския министър на отбраната Марк Еспен и го е призовал САЩ да изтеглят подкрепата си към кюрдските сили в региона.

Според него Турция ще потърси алтернативи на изтребителите F-35, ако нейната роля в програмата не бъде възстановена и поръчката и не бъде изпълнена.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    36 6 Отговор
    Хаха... Синагогата търчи на крака при Султана да спасява еврейски Кюрдистан хаха. Муахахаха
  • 2 Грейджоу

    32 2 Отговор
    Краварите да си убират крушите от Сирия че Асад иде с танковете и ще прави говежда кайма!

    Коментиран от #23

  • 3 Мосак Фонсека

    5 3 Отговор
    Искам от тас трибуна да заявя най-тържествено, чи съм прутиф насилието войните, бедността, глобалноту затопляне /ухлажданйе и така нататък. Мир, мир и само мир, лябоф и радост ф нежните ни сърчица
  • 4 onq s konq

    22 0 Отговор
    Кризата в сирия ще тежи на кармата на Обора и синегогата!

    Коментиран от #5

  • 5 outlander

    22 9 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Слава на Султана!
  • 6 Анонимен

    21 0 Отговор
    Янките нещо много омекнаха напоследък.
  • 7 Месут

    31 4 Отговор
    80 хиляди войника от турската армия плюс 40 хиляди бойци от ССА са на границата. Този път Ердоган не бие тъпана както преди 3 месеца. Нападението ще бъде изненадващо. Като се има предвид равнинния терен на изток от Ефрат турската армия ще разпердушини за по малко от месец кюрдите.Краварите ако са умни ще си оберат крушите докато е време. Утре а преговорите ще бъдат предупредени

    Коментиран от #47

  • 8 Рошко

    12 0 Отговор
    Айде пускайте метлата ,Асад ердо и путин заедно краварите в обора ,дето не е стъпил ибгилизко краварски крак там не е имало разрушения и смърт
  • 9 Хасан

    14 5 Отговор
    Американците и руснаците не искат пожара в Сирия да свърши..имат интерес да продължи ,докато Турция иска да се потуши .Тоя пожар поражда хаос,насилие ,терор и бежанци към Турция и Европа
  • 10 Султанът е много търпелив

    14 2 Отговор
    Но и неговото търпение има край. Накрая ще измете пааразитите

    Коментиран от #16

  • 11 Пираня

    3 18 Отговор
    На Турците номерата вече всички ги знаят освен Руснаците. Когато Асад започне да побеждава в Идлиб те заявяват нападаме Манбидж или изток от Ефрат. Асад веднага спира и пренасочва сили на изток и така турците спасяват терористите си. Целият свят вижда че Турция е в коалиция с Алкайда само руснаците са им съюзници а после се биели с терористите. Горкият Асад в какво се превърна да гледа как подаряват земята му и да кима одобрително с глава. Добре че големите кюрдски градове са на границата и кюрдите няма на къде да отстъпват.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Хахаха

    17 5 Отговор
    Вече на всички е ясно, че условията в Сирия се поставят от Турция.
  • 13 Асад отдавна е забравил

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пираня":

    За земите си на изток от Ефрат. Единственият който може да му ги върне е Ердоган.
  • 14 Хасан

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Пираня":

    Турция казва и на Русия и Сащ ,идете да си играете на войнички далеч от моята граница ..най малко на 40_60 км и по цялата граница

    Коментиран от #15

  • 15 Пираня

    7 14 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Ти забравяш че колелото се върти, и които нож вади от него умира. Ако започнете война не се чуди ако половината Турция изчезне така ще бъде и най-справедливо. САЩ патролират там и един куршум не е минал границата вие просто сте мършоядци надушили кръв. А руснаците всеки знае какви съюзници са надушили кръв стават като вас, пазете си гърба.

    Коментиран от #17, #24

  • 16 Направете му чаламба

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Султанът е много търпелив":

    и ще се успокои!
  • 17 999

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пираня":

    Русия няма да направи мръсно на Турция, вече го доказа със операция "Малинова клонка" на Турция. Русия даде зелена светлина на Турция да прави каквото си ще до последно. Руско - Турските отношения са на вихара си сега.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пираня

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "999":

    Хаха когато Турците нападнаха Африн риснаците бяха на юг на границата с Израел и Йордания. Те просто нямаха избор, много надценявате силите на Русия. Обаче ако Турция бъде отслабена, Руснаците ще обърнат палачинката ние много добре знаем това. Пак ти казвам ако има справедливост на тази земя който иска война трябва да си го получава петорно за да знае другият път дали да вдига ятагана.

    Коментиран от #20, #25

  • 20 999

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Пираня":

    Просто много подценяваш Русия! Преди операцията хората на Ердоган бяха в Москва, а преди началото на операцията руснаците се изтеглиха от там, за да може Турция спокойно да ги избие кюрдите! Без съгласието на Русия, нямаше да има операция, а пък САЩ, Ердоган не ги бръсне за слива. Русия няма да предаде Турция, защото Турция й трябва на Русия като съюзник. Ако не беше така защо САЩ и Русия "се карат" кой ще привлече Турция на нейна страна!? Освен Русия - Китай и кой има топки за заплашва САЩ! Ердоган през ден им тегли майни, и ги ЗАПЛАШВА! покажи им един български политик, който ще говори и заплашва Сащ? Дори когато Турция свали самолета на Русия, Ердоган заплаши Путин да не си играе с огъня, има и клип мога да ти пратя ли как ако искаш.
  • 21 Румяна Костова

    3 4 Отговор
    Хубаво но без Русия.Имайте предвид че съвременните руснаци са потомци на канибали. Техните деди и баби оцеляха през войната и обсадата на Ленинград и другите градове, като варяха на чорба по-слабите и немощни руснаци. И въпреки, че не са хапвали досега човешко месо, ако се наложи пълно икономическо ембарго срещу Русия, ще започнат и те да се варят на чорба и да се пекат на скара. Така че ние натовските страни трябва да действаме разумно и по далеч от руснаци.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Onzi

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грейджоу":

    Поне като си неграмотен не коментирай!
  • 24 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Пираня":

    Турция направи бетонна стена по цялата граница ...3 мт висока и 500км дълга и няма претенции за сирийска земя ,но въпреки това на турска земя падат снаряди и куршуми от сирийска територия ...хващат терористи които с тунел се опитват да се промъкват ..и затова е добре една мирна протурска територия

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 25 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Пираня":

    Кажи го на Сащ ..те най много искат ..в Сирия,в Ирак сега и в Иран
  • 26 Роме, не ти ли омръзна

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    само глупости пишеш?
  • 27 Пираня

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Ти наред ли си, Турция иска 35 км по 500 км протежение това е огромна територия. И най-интересното че там са най-големите кюрдски градове!!! Турция понеже друго не може да прави иска да плячкосва и ако може без да си цапа много ръцете. За целта създава и плаща на терористи. Ако не беше Турция войната щеше да е свършила 100 пъти вече.

    Коментиран от #33, #34

  • 28 Хасанчо много

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    си се наежил! Само една чаламба ще те оправи!

    Коментиран от #30

  • 29 Шабан

    1 1 Отговор
    Докато дръгливите катъри си почесват крастата, умните вълци ще си отберат стадото което им е нужно за прехрана!?
  • 30 Турчин

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хасанчо много":

    Защо? Теб оправи ли те?

    Коментиран от #31

  • 31 При нас не е на мода

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Турчин":

    при нас на мода е Сузанита! И стига си закачал на баба Пенка козата!
  • 32 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    нищо няма да се случи.тръмп заминава,а никои друг американски президент няма да позволи риториката на ердоган.като искат турците толкова да нападат американските позиции.кво се дървят вече трета година?да тръгват и да видят как ще реагират американските джендъри.местната турска пета колона може да се запишат доброволци в предните части.ако тия тъпотии ердоган ги бе говорил не на тръмп ,а на буш турците отдавна щяха да са в канала,но тоя е пълен нещастник.

    Коментиран от #35, #37

  • 33 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    Ами 3,5 милиона прокудени бежанци от Сирия къде ще се настанят???на тях им трябва територия и редно е да бъдат настанени там ..няма такова понятие като кюрдски град ..все едно да кажеш че Кърджали е турски град

    Коментиран от #39

  • 34 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    Войната ще свърши когато Сащ и Русия си вземат каквото могат ,да изцедят докрай ..и ще оставят втори Афганистан ..
  • 35 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Викаш ще дойде нов«нобелов лауреат за мир»като Обама ...хаха ..
  • 36 Хасан

    3 1 Отговор
    Прав е Бойко като казва такъв е материала ..
  • 37 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Дай да ти обясня .американската външна политика е една и съща и не се променя ..президентите са кукли на конци ..на Буш му възложиха задача да разбие Садам ..на Обама да разбие Кадафи ...и бонус Сирия ..на Тръмп да свърши Есад и да почва Иран ..общото е че те са против Израел и не се подчиняват на Запада....но Русия и Китай се върнаха в играта..за турците би било добре да може да конфронтира ..да ги сблъска тия играчи и от това максимално да се възползва

    Коментиран от #38

  • 38 Прав си Роме

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    И турция да стане гарантьор и балансьор! Нали? Хахаха!
  • 39 Пираня

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Ах колко си нагъл само не е истина. Окупирахте две провинции от Сирия и питате къде да отидат един град хора. Няма такава наглост, кажете си че искате да колите и изнасилват поне, имайте малко достойнство.

    Коментиран от #40

  • 40 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Пираня":

    Абе човек ..Сирия е 20 милиона ..3,5 са в Турция ,това не е един град ...какво лошо от това да има мирна зона !?'''допреди турците в Кипър имаше конфликти и насилие ,аскера стъпи и има мир и спокойствие

    Коментиран от #42

  • 41 Накрая всички му клякат

    1 0 Отговор
    Сега му отиват на крака да измолят нещо.
  • 42 Пираня

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Не те ли е срам, разделихте острова за първи път в историята му и се гордеете с това. Вземете се натоварете на една ракета и ходете на марс щото не можете да живеете с други хора и все нещо ви пречат.

    Коментиран от #44, #46

  • 43 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДЕ Е САЩ -ДЕ Е СИРИЯ ??? САЩ НЕ ДАДЕ ЕДИН ДОЛАР ПОМОЩ НА ТУРЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ И СЕГА ЩЕ ОБСЪЖДАТ- РУСКА СИРИЯ ??!!САЩ НЕ РАЗБИРАТ ,ЧЕ НА ПАДАЩИЯТ "ВЪРХОВЕН ВОЖД " НЯМА КОЙ ДА ПОМОГНЕ -ЗАЩОТО Е БИЛ НАЙ-ОТГОРЕ !!!!!!!!!
  • 44 Нещо историята ти е непознатс

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Пираня":

    Разделихме го защото лошата половина започна издевателства над добрата и искаше да присъедини острова към гърция, към която никога не е принадлежал. Разбира се, това беше грешка. Трябваше да освободим не половината остров, а целият. Хубавото е, че тази грешка е лесно поправима. Нека да се налудуват съвсем макариополистите...

    Коментиран от #45

  • 45 Пираня

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Нещо историята ти е непознатс":

    И затова 21 век се криете като мишки във вашата си част и никой не иска да припари там. Острова трябва да е цял и всички да живеят в мир а вие продължавате да го разделяте, и да се делите. Минали са 50 години вече а вие още живеете в пещерите.
  • 46 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Пираня":

    Кипър винаги е бил ябълката на раздора между полумесеца и кръстоносеца ...и сега е разделена между двете
  • 47 ЗАПОЗНАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Месут":

    АКО ГОВЕДАРСКИТЕ ВОЙНИЦИ НЕ СЕ ИЗНЕСАТ ЩЕ БЪДАТ ПРЕГАЗЕНИ ОТ ТУРСКИТЕ ТАНКОВИ ДИВИЗИИ !!!
Новини по държави: