Last news in Fakti

5 Август, 2019 20:00 1 519 7

EK: Отворени сме за преговори

  • ес-
  • ек-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • мишел барние

Брюксел предупреди, че при твърд Брекзит ще има значителни икономически трудности за всички

EK: Отворени сме за преговори - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия е отворена за преговори с британския премиер Борис Джонсън, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на говорителката на ЕК Мина Андреева.

Целта на преговорите ще бъде избягване на значителните икономически трудности при твърд Брекзит. Въпреки това вече постигнатото споразумение за Брекзит между Брюксел и Лондон не подлежи на предоговаряне, подчерта Андреева.

Изявлението бе направено в отговор на статия в неделното издание на британския вестник "Дейли мейл" на министъра по въпросите на Брекзит Стивън Баркли. Той написа, че главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние трябва да убеди европейските лидери условията на преговорите да бъдат променени, защото британският парламент няма да приеме сегашната сделка.

"Към настоящия момент позицията, че споразумението за излизане не подлежи на предоговаряне, остава непроменена, но сме отворени за преговори за политическата декларация. Също така сме готови и за преговори с премиера Джонсън", подчерта Андреева.

В статията си Баркли посочва, че политическата действителност вече е различна от тази при референдума за Брекзит преди три години, когато са били съставени инструкциите на Барние за преговорния процес.

Барние обаче каза преди време, че ЕС няма да предоговаря постигнатото с Лондон споразумение.

EK: Отворени сме за преговори

"Ние не си играем на обвинения и не е наша работа да отправяме обвинения. Нашата работа е да се подготвим за Брекзит без сделка. И двете страни вложиха в преговорите възможно най-добрите си намерения и най-сериозни усилия. Резултатът е налице и той е най-добрата възможна сделка, като не мисля, че някой е виновен за нещо или че трябва да се търси вина. Ние просто се надяваме Великобритания да изпълни ангажимента си за избягване на твърда граница, като едновременно с това защити мястото на Ирландия в общия пазар", каза Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симида

    4 0 Отговор
    Бай, бай!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хк+йххххйххх

    7 0 Отговор
    Тъпани. Нали нямаше повече преговори.
  • 4 Еее

    1 1 Отговор
    Тия клекнаха пред англетата.
  • 5 ТвърМЕк

    2 0 Отговор
    Твърд Брекзит, мек брекзит ... абе ние си мислехме, че само у нас политиката е комикс, а то се оказва че нашите тепърва има какво да учат от "запада" ... Самокоронясаната "цивилация" сама се затри за пореден път.

    Коментиран от #6

  • 6 Китко Миткин

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТвърМЕк":

    'Ба ти, сериала! Индийско-Турска, копродукция. ''Тука има - тука нема''. Шокар бути, ама бути романи :-)
  • 7 Ввв

    3 0 Отговор
    Отворени,ама затворени-договореното не подлежи на коментар,Борисчо ще си поиграе още малко на министър и айде пак на село
Новини по държави: