Last news in Fakti

5 Август, 2019 20:37 4 079 5

Терорът се завърна в Египет (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • египет-
  • кайро-
  • атентат-
  • взрив-
  • мюсюлмански братя-
  • абдел фатах ас сиси

Автомобил с експлозиви е бил причината за взрива близо до медицински център в Кайро, при който загинаха 20 човека, а 47 бяха ранени

Терорът се завърна в Египет (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Автомобил с експлозиви е бил причината за взрива близо до медицински център в Кайро, при който загинаха 20 човека, а 47 бяха ранени, заяви египетското вътрешно министерство, цитирано от световните агенции.

Първоначално властите заявиха, че жертвите са загинали при катастрофа с участието на няколко автомобила край Националния онкологичен институт, но не обясниха как тя е причинила взрив, нанесъл щети на фасадата на болницата и дори на стаите вътре.

Впоследствие беше съобщено, че във взривилата се кола е имало експлозиви за подготвян атентат. Тя се е сблъскала с други три автомобила, причинявайки силна експлозия близо до медицинския център. Според местни медии при взрива също така е избухнал пожар, който е бил изгасен.

Терорът се завърна в Египет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Терорът се завърна в Египет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вътрешното министерство обвини екстремистката групировка "Хасм", свързана със забранената организация "Мюсюлмански братя", че планирала да извърши терористично нападение и за тази цел придвижвала колата с експлозиви, която била открадната по-рано. Властите не казаха каква е била мишената на атаката.

Министерски говорител заяви, че повечето от ранените са в стабилно състояние, с изключение на трима, които са в интензивно отделение.

Телевизионни кадри показаха няколко обхванати от пламъци автомобила след експлозията.

Президентът Абдел Фатах ас Сиси определи случая като "терористичен акт" и изрази съболезнования за жертвите.

"Подчертавам, че египетската държава с всичките ѝ институции е решена да се противопостави на жестокия тероризъм и да го изкорени, въоръжена със силата и волята на своя велик народ", написа той в Тwitter.

Експлозията е нанесла щети на главния вход на Националния онкологичен институт и на няколко стаи и отделения вътре. Изпотрошени са били стъклени врати и прозорци на сградата. Много автомобили на улицата са били повредени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    4 1 Отговор
    Лошо!
  • 2 Гледач

    4 0 Отговор
    Който ходи в Египет ще има проблеми от такъв характир
  • 3 Бритишите

    5 0 Отговор
    Бритишите првди седмица спряха самолетите! Това означава, че или са знаеши за атентата и не са казали или сами са го организирали, което не е нещо ново!
  • 4 Анти милиционер

    2 1 Отговор
    Германия след 5 години.
  • 5 Оня с рикията

    3 1 Отговор
    Е ся че тръгнат тълпи от туристи от Египет за Черно море. 😁😁😁