Last news in Fakti

25 Февруари, 2020 14:00 6 507 3

Почина легенда в световната политика

  • египет-
  • хосни мубарак

Хосни Мубарак управляваше Египет 30 години до февруари 2011 г., когато беше свален от власт от народен бунт

Почина легенда в световната политика - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на Египет Хосни Мубарак почина на 91-годишна възраст след няколко седмици на хоспитализация, съобщи във вторник държавната телевизия в африканската страна.

След 30 години управление в Кайро Мубарак беше свален от народни бунтове по време на революцията през 2011 година в страната, известна като "арбската пролет".

Той прекара шест години в затвора, но през 2017 година беше освободен, след като най-висшият апелативен съд в Египет отмени по-голяма част от обвиненията срещу него, включително за подстрекателство за убийство на стотици протестиращи.

Почина легенда в световната политика

Египетското президентство заяви, че е опечалено от смъртта на бившия президент Хосни Мубарак, който беше "военен водач и герой от войната" и изказа съболезнования на семейството му.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунистически маневри

    12 6 Отговор
    За съжаление на народите диктаторите живеят много. А тези които са с народа умират внезапно. Мисля че ги тровят най близките до тях хора.

    Коментиран от #3

  • 2 ЕКОТО

    1 0 Отговор
    Шукрю Бенли прави разкрития в страницата си на фейсбук!!!!!
  • 3 БАХ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Комунистически маневри":

    Значи ТИКВАТА ще живее дълго . Бог да ни е на помощ !