9 Август, 2019 10:39 2 084 10

Тръмп: Макрон да не говори от името на САЩ

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • еманюел макрон

Американският президент смята това за намеса във вътрешните работи на неговата страна

Тръмп: Макрон да не говори от името на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че френският държавен глава Еманюел Макрон се меси във вътрешните дела на неговата страна, съобщи Fox News.

Според него Макрон си позволява да говори от името на САЩ по въпроса за Иран. Американският президент смята, че с такива изявления иранското правителство получава противоречиви сигнали.

„Знам, че Макрон като всички иска само добро. В същото време никой няма право да говори от името на САЩ. Никой не е упълномощявал никого да говори от наше име.

Мисля, че в Иран има финансови проблеми и са готови да преговарят. Тези сигнали, които идват от хора, които говорят от наше име, обаче ги оставят с противоречиви усещания“, заяви Тръмп.

Макрон е в постоянен диалог с иранския президент Хасан Рохани, като заяви, че е готов да изпълни ролята на посредник.

В момента САЩ събират коалиция за охранителни патрули в Персийския залив. Франция все още не е заявила, дали ще участва в такива.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochi

    15 1 Отговор
    АЗ ще говоря от името на тези ТЕРОРИСТИ с име САШ! ;)
  • 2 kjl

    21 1 Отговор
    С трилион дефицит аз мисля, че и САЩ имат финансови проблеми! Без някой да им налага ембарго, без някой да ги тероризира с блокади, забрани, санкции, диверсии и .....
  • 3 Джудже

    26 0 Отговор
    Никой няма право да говори от името на САЩ, само САЩ имат право да говорят и вземат решения от името на своите съюзници.
  • 4 Точи и Меси

    17 1 Отговор
    Само перчема може да говори от името на всички останали.

    Коментиран от #7

  • 5 Biterman

    3 0 Отговор
    Макрон - върховният бос на лошите в Quake 2.
  • 6 Тръмп

    4 6 Отговор
    Макрон и Франция имат интереси в Иран,но това не бива да е за сметка на останалия свят!!!:):):) Аятоласи въоръжени с ядрени бомби не е "добра" идея и Макрон ще се съобрази с това накрая!!!:):):)Иран започна да гърми чужди танкери,та сам си търси белята!!!:):):)Световната икономика зависи от тези танкери!!!:):):)
  • 7 лапа и смучи

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Точи и Меси":

    Джуджака няма думата
  • 8 Нашенец

    4 5 Отговор
    Чета смешни коментари по отношение "ДЪЛГОВЕТЕ" на САЩ ! Тази комунистическа мантра влизаше в редакционната статия на в. Работническо дело почти всеки ден ! Обективни анализи показват ,че имат да дават на самите себе си ! Най вече ! Така ,че финансовият "КРАХ" на САЩ няма да се състои скоро !

    Коментиран от #10

  • 9 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ТЪРЪТЪТЪП ЗНАЕШ ЛИ КОЙ ПРОБУТА МИКРОН ЗА ПРЪЦКУДЕНТ - --СВЕТОВНАТА "ТАЙНА" ФИНАНСОВА ОБЩНОСТ НА ЦИОНИСТИТЕ -ПИЛИГРИМИ !!! ТЕ ВЛАДЕЯТ И ВАШИЯТ АМЕРИКАНСКИ "РЕЗЕРВ" И СЕ СТРЕМЯТ ДА ОТЦЕЛЕЯТ ,ЧРЕЗ ПОДКРЕПАТА ВИ СРЕЩУ -"АРАБЕСКИТЕ -САТРАИЕСКИ" !!!
  • 10 Ваньо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нашенец":

    САЩ не дължи на себе си, а на нацията си! И ще бъде интересно какво ще се случи един ден, когато спре да плаща на пенсионерите си и на държавната администрация и обяви дефолт!