12 Август, 2019 08:04 2 592 5

Берлин спря парите за Амазония

  • амазония-
  • джунгла-
  • жаир болсонаро-
  • амазонка

Германия реши да спре финансиране на стойност 35 милиона евро за Бразилия, свързано с проекти за опазване на горите

Берлин спря парите за Амазония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия реши да спре финансиране на стойност 35 милиона евро за Бразилия, свързано с проекти за опазване на горите в Амазония, заради нарастващото обезлесяване, предаде ДПА.

Решението отразява "силната тревога заради увеличаващото се обезлесяване в бразилска Амазония", заяви германското посолство в Бразилия пред в. "Фоля де Сао Пауло".

Дипломатическото представителство каза, че спирането на финансирането не засяга Фонда за Амазония, на който Германия е ключов дарител.

Според в. "Глобо" решението се отнася единствено до финансиране, предназначено за нови проекти, финансирани от министерството на околната среда.

По данни на бразилската агенция за космически изследвания обезлесяването на дъждовните гори в Бразилия рязко се е увеличило на 67 процента през първите седем месеца на тази година. Правителството обаче твърди, че данните са ненадеждни и подвеждащи.

Крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро, избран миналата година, отдавна е скептичен към екологичните въпроси и многократно е казвал, че Амазония е ресурс, който принадлежи на Бразилия и който бразилците би трябвало да преценят как да управляват.

Попитан за решението на Германия за спиране на финансирането, Болсонаро отговори пред журналисти: "Бразилия няма нужда от това."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    4 17 Отговор
    Берлин , да не се стиска ..Че пак ще му пуснат бежанците , да изнасилят и другата половина от германките !!! Ха-Ха
  • 2 Доктор Дулитъл

    3 11 Отговор
    Берлинските комунисти броили пари за спасяването на горите в Амазония??!!Това са или много крадливи хора,или много болни хора.
  • 3 Ввв

    15 0 Отговор
    Спират ги защото онези примати крадят колкото Бойко!!!
  • 4 Госあ

    5 0 Отговор
    Еми дали са бразилци или не, всички крайно десни са такива- маймуни които режат клона на който седят. А германците са видели че парите изцяло потъват. Тиквата тука им замазва очите, а и те изглежда мижат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: