13 Август, 2019 14:18 3 599 45

Британски "тайфуни" прехванаха Ту-142

  • ту-142-
  • изтребители-
  • русия

Самолетите са приближавали въздушното пространство на Великобритания

Британски "тайфуни" прехванаха Ту-142 - 1
Снимка: Shutterstock

Изтребители на британските военновъздушни сили са прехванали и ескортирали два руски самолета Ту-142, съобщи РИА Новости.

Това е станало в понеделник. Руските самолети са били засечени от радарите да приближават британското въздушно пространство.

Те са били прехванати от самолети „Typhoon”, придружени от танкер „Voyager”. Изтребителите са излетели от военната база Лосимут в Шотландия.

През миналата седмица британски изтребители придружиха и руски самолети Ту-95. Руското външно министерство многократно подчерта, че неговите самолети летят в съответствие с международното право.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    38 6 Отговор
    СЛАВА НА РОССИИ! :)
  • 2 РЗС

    25 5 Отговор
    не са ги гонили обаче, защото заваляло дъжд
  • 3 Путлян

    12 41 Отговор
    Кой плашат с тоя допотопен самолет, не знам?! Това витлово архаично самолетче, ще бъде свалено още екипажа преди да се замисли от къде му е дошло!

    Коментиран от #4, #6, #22, #45

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Обикновен Бг

    22 4 Отговор
    Абе що веднъж не прихванат СУ-35 или МИГ-29 ?

    Коментиран от #11, #27

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Яжо Секвоев

    10 2 Отговор
    Значи. Първо си слагаш памперса, след тва Действаш!
  • 8 Borislav Popov

    6 17 Отговор
    Орките май ще ги отвее тайфуна скоро време. Доста взеха да наглеят...

    Коментиран от #9

  • 9 Джудже

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Защо "орките", те орките нали са ви съюзници на вас троловете!
  • 10 Цанко

    15 5 Отговор
    Руснаците леко напомнят на пиратите че два такива самолета са достатъчни да им замине островчето !
  • 11 Педерусия

    7 23 Отговор

    До коментар #5 от "Обикновен Бг":

    E защо пък да не ги прихванат ? СУ-35 е под нивото на Тайфуна,Рафала ,че дори и Грипен.МИГ-29 няма какво да го коментираме.Един от най-големите провали правени някога със статистика от 6 победи и 28 загуби..И двете хвърчила нямат шанс срещу западни изтребители

    Коментиран от #16, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шляхтиц

    12 3 Отговор
    Силна параноя е обхванала вече всички врагове на Русия........

    Коментиран от #38

  • 15 смърт за русия и нейните слуги

    4 16 Отговор

    До коментар #12 от "no name no face no number":

    Смърт за руслямистан и нейните подлоги.Няма по-гнусни твари от такива като тебе.Комунисти русофили.Твар неприятна.Защо не си ходиш в матушка като ти е толкова на сърце ?? А ако искаш комунистически рай можеш и в Северна Корея да отидеш ! Ама не ,не ви стиска на глупаците ви жалки и стойте в България.Ние обаче сме с ЕС ,САЩ и свободния свят и такива парцали като тебе ще го духат ,само те видим на улицата ! Ще бъдете линчувани от народа !

    Коментиран от #17

  • 16 Че Го Бараш

    15 3 Отговор

    До коментар #11 от "Педерусия":

    Индийци на Су-30 напълно разгромиха британски „Тайфуни” от кралските ВВС!!!! Те победили не само в боевете „един на един”, но и при „един срещу два” със зашеметяващ резултат 12:0 !!!!!!!!!!............
    ........
    ......Представители на ВВС на Индия са съобщили, че напълно са разгромили своите колеги от Великобритания по време на съвместно учение, пише днес Джейми Мерил в The Independent. Индийците на ученията в Конингсби използвали 4 самолета руска изработка и монтирани в Индия Су-30 МКИ.

    Коментиран от #43

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 мразя говедата

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    За 20 години Путин на власт Русия пак е на върха !

    Коментиран от #24, #25

  • 19 Обикновен Бг

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Педерусия":

    Яя, я пАк излъжи. И американците признават СУ-35 и МИГ-29 за едни от най-добрите изтребители. При симулация Ф-16 губи от МИГ-29 с резултат 32:1 в полза на МИГ. А Тайфин даже самите американци не го признават даже за изстребител, а за СУ-35 ето цитат от Militari :
    .
    NI оцени възможностите на изтребителите.
    Малко вероятно е американският F-35 да бъде достоен противник на руския Су-35. Макар от ново поколение, машината просто не е приспособена за въздушни дуели, смята журналистът от National Interest Дейв Маджумдар, предаде РИА "Новости" в събота (6 май).

    Авторът смята, че пълна подмяна на изтребителите от пето поколение на авиационния парк е възможна само в далечно бъдеще. Страните с най-развити военнопромишлени комплекси ще продължат да усъвършенстват техниката на предишните поколения. Така например Русия, според журналиста, ще заложи на Су-35С, който сам по себе си е силно модернизирана версия на всеизвестния Су-27.

    Свръхмодерният F-35 трябва да избягва пряка конфронтация с тази машина, заяви Маджумдар. "Какво ще направят четири F-35, ако срещнат четири Су-35? Най-очевидното – ще им се наложи да сменят рязко курса, писа журналистът.
    .
    Еййй промит тролски мозък я, пак излужи нещо за да те ИЗОБЛИЧА.

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Монгола

    13 2 Отговор
    Трябва да си наистина истински небесен АС за да прихванеш самолет цистерна и витлови самолет!
  • 21 SS14

    2 14 Отговор

    До коментар #19 от "Обикновен Бг":

    Къде ги четеш тея глупости бе мурзилко ? При симулациите Ф-16 губил от мига..По-голяма глупост не бях чел.Докато ми четеш някакви измислени приказки ,тея два самолета са се срещали множество пъти в небето и познай.При 100% от случайте MIG-29 винаги губи.Не случайно при войната в Югославия ,сърбежите нареждат всички мигове да се приземят ,защото при всеки сблъсък с Ф-16 ,MIG-29 пада още преди битката да е започнала.Не случайно MIG-29 има предимно загуби и никакви победи.Това е един отвратителен изтребител с отвратителна изработка,който няма и 1% шанс срещу Ф-16.Не случайно и Ф-16 има 76 победи и 1 загуба,а този MIG няма почти никакви победи.

    Коментиран от #26, #32

  • 22 Дориан

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Путлян":

    Който произвежда, произвежда. В България можем да правим само лютеница.
  • 23 SS14

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "Обикновен Бг":

    Вижда се и с дребното ти мозъче ,как сравняваш самовар като СУ-35 с Ф-35.Първото което е при близък бой естествено ,че Ф-35 няма шанс, защото не е направен за това.Двата самолета са за коренно различни цели,но в реалния свят и в модерни времена такова нещо като близък бой няма как да се случи.Реалността е ,че СУ-35 ще бъде свален много преди да знае ,че е в битка и много преди да иска да се доближи до Ф-35.Само невежа като тебе може да твърди ,че допотопен самолет като СУ-35 може да има някакъв шанс да открие пръв и свали Ф-35.Това е повече от глупост.Единствения шанс на СУ-35 е в много близък бой срещу Ф-35 ,но това никога няма как да се случи.Освен това при симулациите за които толкова говориш ти ,СУ-35 почти винаги пада от Грипен.Няма източник в света който да класира СУ-35 дори при топ 5 най-добрите изтребители.Това е просто поредния руски самовар.
  • 24 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "мразя говедата":

    На върха на мизерията! А бяха на 3-то място!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Знам знам🙄

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "SS14":

    Говориш колкото да не заспиш. Стига вече с тия статистики. Ако намериш случай в който ф16 е срещнал миг29 едно на едно и е приел боя веднага ти приписвам и апартамента и колата. Твоето е безсилна злоба и повтаряне на полуистини. Как можеш да сравниш изобщо двата самолета. И който разбира поне малко от авиация ще умре от смях като чуе за грипена и су 35. А това дето го каканижеш за въздушния бой са простотии. Важи за Конго Мали и може би Тимбукту. Кой по дяволите ше остави незабелязан ф35 на 200 км от границите си. И Иран вече разполагат с техника дето има 200 до 300 км обзор. Така че снайперската техника я приключиха отдавна. Като толкова си прав защо на ф35 има оръдие. Сигурно за наземни удари.

    Коментиран от #30, #31, #33

  • 27 ДДимитърддд

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Обикновен Бг":

    Прхващали са ги и то многократно. Русия дърпа дявола за опашката и накрая ще хапне дръвцето. Както се случи в Сирия, след многократно предупреждение и да не пресичат червената линия. След пресичането и американците убиха около 350 руски елитни войници и дадоха фира заради тъпите амбиции на олигофрена и джуджето Путин. За този режим човешкият живот на руският войник не струва нищо. Хем ги изабиват в най различни точки на планетата, хем крият от обществото и всичко става задкулисно заради тъпите амбиции на гномчето Путин.

    Коментиран от #34

  • 28 Грух

    5 0 Отговор
    Дааа, прехванаха го - хванаха го за горивния маркуч.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 всички мразят руските говеда

    0 10 Отговор

    До коментар #26 от "Знам знам🙄":

    А бе незнам ,ама такива руски слуги като тебе май освен да приказват колкото да не заспят ,друго незнам дали правят.Че си неграмотен на тая тема е ясно.Пишеш неща които ти се искат да са истина ,ама нямаш никакви факти.Грипен има една от най-добрите авионики.Нещо което липсва при сутата,защото рушняците не са от най-добрите представители в сферата на електрониката.Освен товa GRIPEN-E като бъде пуснат су35 ще бъде издухан тотално.Су35 е изтребител за авиации без големи претенции.Най-доброто е в авиацията на рушняците и същевременно е назад от класата на Грипени тайфуни ,рафали и прочие

    Коментиран от #44

  • 31 всички мразят руските говеда

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "Знам знам🙄":

    А забравих да кажа и ,че грипен използват ракетите Метеор които са най-добрите ракети в света ,докато руските ракети се знае ,че имат най-лошия рейт от успех и пропуск.Така че дори и суто да успее да стигне някак до грипена ,той няма да има с какво да го уцели ,а ще бъде свален бързо бързо ха хахаха

    Коментиран от #37

  • 32 буля Зузуля

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "SS14":

    Къде са се срещали многократно ф16 и Миг 29 ? До колкото си спомням последния път един дърт Миг 21 на Индийските ВВС гътна прехваления ф16!!!
  • 33 всички мразят руските говеда

    0 7 Отговор

    До коментар #26 от "Знам знам🙄":

    Тоя пък клошар,чак му вика стига ха ха ха.Едните изтребители имат само победи ,а другите имат само загуби и тоя му вика стига вадил статистики ха ха хаха.Това ако не е критерии незнам кое е ,ама от идиоти тука ха ха ха.Рублерасти прсоти

    Коментиран от #35

  • 34 мразя и тъпири

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "ДДимитърддд":

    И какво се случи в Сирия бе отворен ? Русия изрина от там една коалиция от 67 държави плюс талибаните ! По добре да не беше се обаждал !
  • 35 много си смотан ей

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "всички мразят руските говеда":

    Я ми припомни само - колко самолета загубиха краварите във Виетнам ? За годините на войната във Виетнам ВВС и ВМС на САЩ изгубили 3374 самолета.??!!! Това е половината им авиация по него време !!!

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Михаил Костов

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "всички мразят руските говеда":

    Я отвори и прочети коя държава има най много видове и типове ракети ВВ . А най добрите радари качени на самолет ?

    Коментиран от #40, #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор
    F 16 - Миг - 29 2:0
    През 1999 година Ф 16 и Миг 29 се срещнаха над Сърбия .
    Два пъти , и двата пъти с победа на Ф 16 ..
    В единият от тях , управляван от пилот на холандските въздушни сили .
  • 40 я пак

    0 4 Отговор

    До коментар #37 от "Михаил Костов":

    Най-добрите радари сложени на самолет са американски.Руснаците тепърва прохождат там и са по-зле не само от САЩ ами като цяло от зпаадните страни.Руснаците в момента са на първо поколение аеса радари ,докато САЩ са вече на четвърто поколение.Толкова са изостанали милите ,че жал да ти стане
  • 41 я пак

    1 6 Отговор

    До коментар #37 от "Михаил Костов":

    АN/APG 63
    AN/APG 79
    AN/APG 77
    AN/APG 81
    Това са най-добрите радари в света,останалото е предимно PESA радари които са руска скрап и не стават за нищо.Руснаците в момента имат и те някакъв AESA радар сложен на SU-57 но за него няма никакви данни и като знаем какви некадърници са руснаците най-вероятно е пълен боклук.
  • 42 Guest

    1 4 Отговор
    Багу на нашта територия много куха лейка. Ма верно ли сте още на тема КПСС - БКП? Верно ли мислите, че самоварите могат да се опънат технологично, на която и да е развита западна държава?! По-големи бракми и по-неточни оръжия от руснаци, и източни народи е па нема кой да сделать. Произведено в Россия... Таш.к! Стига побликувайте мозъци под такива статии, че човек изпада в ужас от промитите кратуни на една нация! Помним, а и нагледно Иванушка ни показва "молотока за настройке": Ирак (завидна "точност" показа руското оръжие, а миг-овете играха роля на летящи цели), Сърбия, Сирия (още си карат рашките на тактика "бомбен килим" - белким уцелят), а и бай Ердо им унагледи колко струва су-то!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Знам знам🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "всички мразят руските говеда":

    Само едно казвам и млъквам. Електроника и авионика са различни работи пишлюгарино. И Неможеш да сравниш двата сатурна с един 50 годишен ролс ройс. Тъй де СААБ под лиценз. Но ти си велик авиоспец и стратег сигурно аз нещо съм пропуснал. А имаше интервю с холандеца дето свалил мига над сърбия и той се изпусна че мига е ударен с тревата от 4 ракети. А той е изстрелял две. Оня миг е бил стрелял от два самолета с 4 сайдуиндър и все пак е разминал 3. Е тва е авионика.
  • 45 Пол

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Путлян":

    В американската военна авиация също има турбовитлови смамолети.
    Това са част от Б 52.
Новини по държави: