15 Август, 2019 11:40 2 469 3

Погром в американски затвор

  • сащ-
  • затвор-
  • бунт-
  • калифорния-
  • ранени

Охраната на затвора е произвела девет предупредителни изстрела

Погром в американски затвор - 1
Снимка: Shutterstock

Осем затворници са хоспитализирани след бунт в затвор в Северна Калифорния, предава CNN, като се позовава на източници от изправителното заведение.

Общо около 50 още лишени от свобода имат леки травми, за които са получили помощ от медицинския персонал на затвора. Инцидентът се е случил малко след 11 часа местно време, когато около 200 затворници са се сбили в двора на Поправителното учебно заведение в Соледад, южно от град Сан Хосе, съобщават властите.

Когато затворниците не са изпълнили заповедите на надзирателите, властите са използвали химически агенти и несмъртоносни оръжия. Освен това охраната на затвора е произвела девет предупредителни изстрела, за да прекрати инцидента, но това е спряло само една група от лишените от свобода, съобщи "Фокус".

Първоначално втората група отказва да изпълни заповедта да легне на земята, но 12 минути по-късно пристига подкрепление и затворниците биват принудени да направят каквото им е казано. Осемте хоспитализирани затворници получиха наранявания, включително прободни рани, порязвания и синини в областта на главата, шията и торса, съобщиха от отдела за корекции. Те са в стабилно състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 логика

    5 3 Отговор
    щом са могли да броят предупредителните изтрели , явно не е било напечено , а сеир за охраната.
  • 2 Sochi

    2 1 Отговор
    Хахаха. В бразилските и венецуелските е по-весело. Предлагат сериозни атракции.
  • 3 Браво

    0 1 Отговор
    Тръмп руши САЩ. Браво