Last news in Fakti

16 Август, 2019 21:18 4 590 5

Бягство от затвора

  • затвор-
  • германия-
  • бягство-
  • бохум

Сръбски бандит избяга от затвора в Бохум с помощта на саморъчно направена конструкция

Бягство от затвора - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбин, осъден за грабеж с насилие в Германия, избяга от затвора, прескачайки петметрова стена, заявиха местните власти, цитирани от ДПА.

42-годишният мъж избягал снощи с помощта на метална конструкция, която тайно изработил преди това. Той все още се издирва.

Говорителка на затвора в град Бохум каза, че заради ремонт нямало персонал на петте наблюдателници. По думите ѝ в района, където станало бягството, нямало камера за наблюдение.

Съобщава се, че мъжът, осъден на лишаване от свобода до 2021 г., бил в много добра физическа форма заради тренировките в спортната зала на затвора.

Докато други затворници тренирали в залата, пазени от надзиратели, той казал, че отива да се изкъпе.

Използвал възможността, за да се покатери през тавански прозорец на покрива и изтичал до спортна площадка, където взел конструкцията, която бил направил. С нейна помощ се изкачил по стената и използвал гимнастическа постелка, за да се предпази от бодливата тел.

Полицията изпратила кучета и хеликоптер и разпространила снимки на беглеца, който имал дълга до раменете кестенява коса и татуировки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    22 0 Отговор
    с некой винкел е поставил нов световен рекорд на овчарски скок. Бил е силно мотивиран
  • 2 Спортист

    14 0 Отговор
    Атлет. Да се кандидатира за следващите олимпийски игри.
  • 3 Иван

    6 2 Отговор
    Някой до сега схванал ли е защо изобщо на затворници се разрешава да тренират?

    Коментиран от #4

  • 4 Шляхтиц

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    По КОМУНИСТИЧЕСКО време всички затворници работеха в мини, тухларни, металургични комбинати, строежи, язовири....... Изкупваха греховете и престъпленията си и заработваха пари за своето съществуване в затвора. При евроатлантическите права на човека убийци имат много по-висок стандарт на живот в затвора, отколкото много пенсионери, които с тридесет, четиридесет годишен трудов стаж изградиха навремето Народна Република БЪЛГАРИЯ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: