Last news in Fakti

15 Август, 2019 14:16 3 591 7

Турция: САЩ използваха тактика на размотаване

  • манбидж-
  • идлиб-
  • турция-
  • сирия-
  • сащ-
  • мевлют чавушоглу

Анкара многократно е изразявала своето недоволство от бавния напредък в Манбидж

Турция: САЩ използваха тактика на размотаване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати използваха тактика на размотаване по отношение на сирийския град Манбидж, но това няма да проработи при планираната в Северна Сирия зона за сигурност, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция.

По думите на външния министър "все още има много въпроси, които трябва да се конкретизират" във връзка със споразумението, постигнато между Анкара и Вашингтон за зоната за сигурност по границата с Турция.

"Заявяваме, че тактика по протакане от страна на САЩ няма да има. За съжаление в Манбидж те предприеха подобно размотаване, не спазиха обещанията си", каза турският първи дипломат.

САЩ и Турция одобриха в началото на юни м.г. пътна карта за стабилизиране на Манбидж. Документът предвиждаше изтегляне на сирийските кюрдски Сили за защита на народа от града, както и разполагане на турски и американски сили в района с цел осигуряване на безопасността на Манбидж.

Според първоначалния план договореностите по пътната карта следваше да бъдат изпълнени в срок от 90 дни, но това така и не стана.

Анкара многократно е изразявала своето недоволство от бавния напредък по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    26 9 Отговор
    Турция накрая винаги постига своето дали с Русия или САЩ, без значение!
  • 2 Иван

    27 3 Отговор
    Кога България ще прави такаво световна политика, особено със САЩ и Русия, както прави Турция... Браво комшу, само така.

    Коментиран от #6

  • 3 ИЗОСРАН

    11 24 Отговор
    турция е пионка в ръцете на велика Русия ,и е вече Руска колония.

    Коментиран от #5

  • 4 А България ще размотава сащ 5 години

    12 3 Отговор
    Дорде си вземе осемте самолета
  • 5 Ердоган

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "ИЗОСРАН":

    За това ли Ердоган каза, че Турция не признава анексията на Крим от Русия?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сърбин

    7 6 Отговор
    Сащ няма да ви спрат /ВAC ТУРЦИТE/, но гледайтe ние /руснаците/ да не ви спреме, защото Сирия е наш приятел и това, че стe купилe от нас 8 ракети С400, не ви дава право да превзематe чужди територии. Турция, а мръдна на сантиметър в забранената зона, а се сви на 1 трета от територията си за 4 часа, нищо че все още е в НАТО. Нато няма да си помръдне и ''малката ракета'', заради Турция. Като казвам ''ние руснаците'', имам предвид, че сърбите сме ЛЕКО ''отдалечено руско племе'' от майка Русия:):)
Новини по държави: