Last news in Fakti

19 Август, 2019 18:30 19 427 169

В Русия: България хвърли във въздуха военния си бюджет

  • ф-16-
  • русия-
  • бюджет-
  • сащ-
  • българия-
  • изтребители-
  • самолети

България се подчини на САЩ, пишат в Русия

В Русия: България хвърли във въздуха военния си бюджет - 1
Снимка: Shutterstock

Първоначално Вашингтон предложи изтребителите на много по-привлекателна цена, но когато София клъвна, увеличи стойността им. Именно благодарение на това, България влезе сред лидерите в НАТО. По разходи за отбрана, пише руската медия „Спутник“, цитирана от агенция "Фокус".

Вероятно е много вбесяващо твоята страна да е обявявана за най-бедната в Европейския съюз от година на година. И когато не си способен да промениш положението, ти се иска да се отличиш по някакъв начин, без да се помръдваш от последното място. Например, както в бягането, да изоставаш в опашката, изоставаш с обиколка, но затова пък финишираш гордо сам, вдигайки коленете високо, под овациите на трибуните. Средняците не ги помнят, но ще се смеят дълго на твоя финал.

Като цяло, какво беше това икономика, реши премиерът Бойко Борисов, ако има паралелно измерение. НАТО. Там не трябва да се мисли, там трябва да се вярва и да се подчиняваш. Ако САЩ казват, вземи Ф-16 – става, трябва да го вземем. Другите също имат. Вярно е, само в България има президент – генерал от военната авиация. И той се съпротивляваше на този договор, доколкото му позволяваха правомощията. Румен Радев дори наложи вето. Преодоляха го. Но съблазънта да станат военно-търговски партньор на самия Вашингтон – не.

Въпреки че от негова страна това беше примитивна измама. Първоначално предложи изтребителите на много привлекателна цена, а когато София клъвна, увеличи стойността им, като се оправда с обстоятелствата. Затова му се наложи спешно да раздуе сметката с 2,5 пъти. Именно благодарение на това и България се изстреля сред лидерите в НАТО. По разходи за отбрана София може да надмине не само вечните парвенюта от Прибалтика, но и самите САЩ. И изглежда е заплатила за осем машини някакви си милиард и двеста милиона долара. Но това са две трети от целия ѝ военен бюджет.

И нищо, че ги хвърли във въздуха. Затова пък тези непосилни за много членове на Алианса 2% от брутния вътрешен продукт със задължително отчисление на една пета от тях за закупуването на ново въоръжение и военна техника бяха преминати. Впрочем, България все още не разполага с тази техника. САЩ ще я изработят с предплата. Самолетите – после. Шест ще долетят до края на 2023 година и още два в началото на 24-та. Но това означава, че България ще получи шанс да затвърди позициите си в рейтинга на най-разточителните държави в Северноатлантическия блок.

Казано с други думи, „Локхийд“ си намери балък („нашел Локхийд лоха“).Пентагонът възнамерява да прати там и F-35. Но братушките още не са дораснали за това. Или сега е правилно да ги наричаме „бро“. И не ние. В крайна сметка те платиха на Вашингтон не само за криле, бомби и ракети „въздух-въздух“, но и за високи отношения. Във всеки случай така си мислят. Те се уверяваха, че всичко това е за общото западно благо, както и когато се отказаха от „Южен поток“. Въпреки че това беше уникална възможност все пак да се оттласнат от последното място в ЕС по ниво на благосъстояние.

А сега, така или иначе, няма накъде да падат. Затова нищетата (бедността) отива към излитане. Това е принципът на обратната логика. Кой ще се осмели да нарече страната най-бедната, ако тя харчи за отбрана най-много от всички? Сега ще казват още, че е и най-глупавата. Не страна – власт. Но на страната няма да ѝ е по-леко от това. Още повече, че София има още и планове за преоборудване на флота и армията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    302 106 Отговор
    Напълно вярно! СЛАВА НА РОССИИ! ;)

    Коментиран от #46

  • 2 Госあ

    242 53 Отговор
    Хубав лаф 😂 Абе имат и чувство за хумор руснаците 😂
  • 3 Ernesto Guevara

    268 58 Отговор
    Тиквеникът говори за мир и яхти в Черно море,а купува самолети и военни кораби.Само че лъжите му не хващат дикиш при руснаците.

    Коментиран от #117

  • 4 Критиката е

    111 225 Отговор
    съвсем правилна, товарищи. Вместо да ги дадем на вас тия презрени долари, ние пак се объркахме. Що ли ? А вие вижте там вашата икономика, че е смешно преди вас да са редица хем малки, хем победени страни. Гал.фони!

    Коментиран от #14, #28, #39, #146

  • 5 Всъщност

    152 24 Отговор
    Едни дебели кожи на едни дебели "братя" трябваше да се откупят иначе Магнитски, Рико...,преследване ? На никой не му пука за "самолетите" дали, ще ги получим и т.н. и изобщо не става въпрос за "на гол тумбак чифте пищови" ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така така

    96 163 Отговор
    Така, така..а какво да кажем ,като за тая беднотия най-голям принос имат точно рашките...от 30 г плащаме най скъпия газ в Европа, с тоя Южен поток какво искаха -да вложим милиарди, като те си останат собственици на тръба, минаваща през наша територия и да реализираме стотина милиона от транзит за тяхна сметка...айде, молим...тарикати.Амай е крайно време и Лукойл да дига гълъбите...

    Коментиран от #22, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НГВС соросня

    197 39 Отговор
    Нека ни се смеят руснаците, и с право! А и 100% самите САЩ ни се смеят, че им платихме предварително и на двойна цена за нещо, което е още на хартия!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тъпчо Балкански

    150 22 Отговор
    Кой го интересува за България,важно е силните на деня да си получат комисиони те
  • 12 Льотчик Рътев

    48 90 Отговор
    Ох бушменчики , Ой Ваня Ваня , какой тъьй пич продал корову ,пропил Москвич
  • 13 За сьжаление

    125 28 Отговор
    Еми прави са рашаните--на бялото няма как да кажеш черно...
  • 14 Крали Марко

    108 29 Отговор

    До коментар #4 от "Критиката е":

    Ако не си бил последните 10години в Русия недей да пишеш простотии -клишета назубрени на "козякъ"-шекел такъфф !
  • 15 Гл трябва да се внимава

    65 11 Отговор
    Как не прелети отнякъде един ф 16 блок 70 да ме събуди малко че направо съм заспал.
  • 16 Матей

    120 22 Отговор
    Това не е никаква сделка,пладнешки грабеж е,със съдействие на управляващите, те са склонни да уморят от глад и болести българския народ,само и само да се докарат пред Фашингтон.Никакви самолети няма да видим,след 5 години всичко по света ще се е променило да неузнаваемост и на никого няма да му е до най-скъпите летящи мишени.Всичко ще се пише на задника на днешните управляващи,всичките им золуми накрая ще им излязат през носа,да си го напишат на челото.

    Коментиран от #20

  • 17 Крали Марко

    58 27 Отговор
    Интересно ми е що за амеби ми цапат първия коментар с минуси !? Сигурно са шекелдоларпредатели- родоотстъпници! ПОЗОР! СРАМ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Без аналог!!!

    45 56 Отговор
    а някой знае ли кплко по 1,2 милиарда потроши РФ за летящият Чрнобил край Северодвинск ? А за космодрума Восточний? А 60 милиарда за олимпиада в Сочи?

    Коментиран от #40, #131, #143, #159, #166

  • 20 Крали Марко

    43 8 Отговор

    До коментар #16 от "Матей":

    Матей, браво от мен ! За Народен съд 2 съм навит като доброволец-сътрудник !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ХаХа🙈

    63 17 Отговор

    До коментар #7 от "Така така":

    Така , онака нека замълчим....
    Нека оставим безкрайно безочливите БГ Лакеи ( хамерикански “братя”), да ни обяснят каква “супер “сделка сме направили ....
    Нека ни обяснят , че тез хвърчила са ултра модерни - готвят ,перат, пенсиии и заплати спускат от въздуха, снабдяват ни с ток , газ , вода и всичко това за нищожните 3 милиарда - кеш , 10 години преди да ги получим !
    А ние да кажем - слава .....
  • 23 Хахаха

    20 25 Отговор

    До коментар #7 от "Така така":

    Купувайте повече газ, ще плащате по малко. Като ходиш на зеленчуковата борса, купуваш много, плащаш по малко. На пазара купуваш малко, плащаш по скъпо. Неграмотни сте, затова ви будалкат.

    Коментиран от #24, #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 месара

    31 50 Отговор
    а мен какво ме интересува какво казва мизерната държава ссср?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТОЧКАТА

    52 9 Отговор
    Те това си е ба; така!!!Даже са пропуснали , че тази изгъзица е с огромен заем...с който влизаме в съъъвсем други взаимоотношения с големио брат...
  • 28 здрасти галфон

    45 10 Отговор

    До коментар #4 от "Критиката е":

    Колко струва един ф16 концепция 70-те години и цена 18,8 милиона /цена 2000 година / и умножено х10 сега ??!! Кое му вдига толкова цената ?

    Коментиран от #128

  • 29 БАРС

    58 14 Отговор
    Уважаеми господа коментатори които уплюват руснаците и вие дето сте писали тая статия.Някога бях гледал един филм за 2-та св.война и там хитлер казва тия Българи никога не можеш да ги разбереш на чия страна са.Така че не се чудете може следващтата ескадрила да я купим от Китай или Индия.

    Коментиран от #141

  • 30 гост

    23 22 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Абе, ненормалник, ти като ходиш на борсата да не би да си зареждаш сергията с тирове бе..Тая газ какво да я правим и кой ще купи излишъка на баснословни цени.Или искаш да ни сравняваш с Германия или Италия като пазар. Значи ние да изградим тръбопроводите на наша територия а рашките да обират парсата , така ли??

    Коментиран от #33, #119, #156

  • 31 мразя говедата

    43 18 Отговор

    До коментар #26 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Боли когато ти кажат че си балък и смотан - нали ?! После другите били прости а ти си тарикат нали ?

    Коментиран от #34, #38

  • 32 Хачо

    44 18 Отговор
    Имаме достатъчно инженери и конструктори в БАН, който навремето са изработвали електроника, за космически мисии, и за малка част от тези пари похарчени за ф-ките, можеше учените ни да сглобяват бойни дронове или безпилотни самолети.Това е бъдещето. А не да ги доставят след 5г, когато кой знае каква ракета бес проблем ще ги свали, и точно това имат предвид Руснаците, ама вие не ги разбирате, а се плюнчите само.

    Коментиран от #37, #41, #50

  • 33 Михаил Костов

    32 8 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    А транзитните такси бе учен ? Джо Байдън що лапна тръбата на Украйна ? От простотия ли ?

    Коментиран от #59

  • 34 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    31 41 Отговор

    До коментар #31 от "мразя говедата":

    Себе си ли визираш ? По-големи балъци и малоумници от руснаците няма.Просто сравни руската пасмина с развития свят и ще ти стане кои са терикатите и кои балъците.Вие русофилистичните деградета сте на страната на руските малоумни балъци !

    Коментиран от #48, #52, #125

  • 35 Рашка с чашка

    25 26 Отговор
    ,, Пентагона смята да изпрати и Ф-35 там, но братушките още не са дорасли за това " ето това ги тормози руснаците. Ако им пукаше за нас, нямаше да ни продават газ на два пъти по-висока цена около на Германия. Германците са им по-братушки.

    Коментиран от #44

  • 36 ХА ХА ХА

    25 30 Отговор
    ТЯ РУСИЯ ЦЪФНА И ВЪРЗА ТА ЗАПОЧНАХА И В БЪЛГАРИЯ ДА ОПРАВЯТ ИКОНОМИКАТА !
  • 37 До хачо

    41 11 Отговор

    До коментар #32 от "Хачо":

    Всеизвестен факт, е че Американци никога няма да позволят на България да произвежда дронове и безпилотни самолети. Защото те иззеха от Арсенал Казанлък изработваните по Руска технология ракети Игла и Стрела и забраняваики занапред да ги произвеждаме. Та ти ми говориш за безпилотни самолети.
  • 38 сган сган мръсна руска

    22 46 Отговор

    До коментар #31 от "мразя говедата":

    Да пукнеш продажен русоиден помияр !!! Смърт за такива като тебе дето поставят руската кочина пред България !! Майка ти дееба в червата деееба !!

    Коментиран от #42, #147

  • 39 kkk

    45 24 Отговор

    До коментар #4 от "Критиката е":

    Галфон е баща ти дето не те е хвърлил на килима, а е напомпил оная свиня майка ти.

    Редовно ходя до Русия и за твоя изненада хората живеят далеч по-добре отколкото очакваш- не цъфтят и не вързват (дори се върнаха доста назад в последните години) обаче ти гарантирам, че реалните им доходи (тоест за какво им стигат парите) са близо 2 пъти по-високи от нашите.

    Питане- тук можеш ли с 2 клика да провериш и да си платиш от телефона глобите в КАТ като НЕ Е НУЖНО да имаш дебитна/кредитна карта? Можеш ли с още 2 клика да ми преведеш пари без дори да ми знаеш банковата сметка, да получа един прост QR-код и да ги изтегля от близкия банкомат? Не можеш разбира се + още десетки други неща не можеш тук, но в същото време са възможни и се ползват отдавна в "изостанала и пропаднала" Русия...
  • 40 бат Рамбо е гей

    33 13 Отговор

    До коментар #19 от "Без аналог!!!":

    Ама те имат пари и възможности ! А ние само чупки в г@за и кал по гърба ! Гола вода сме !
  • 41 А БЕ

    11 16 Отговор

    До коментар #32 от "Хачо":

    НЕ НЕ СЕ ПИШЕ БЕС , ОГРАМОТЯВАНЕ Е НУЖНО , ТИПИЧНО ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА КУРНИ !
  • 42 мразя говедата

    13 9 Отговор

    До коментар #38 от "сган сган мръсна руска":

    Гледай да не вземеш предя ! Жлъчката как е ?
  • 43 Кой68

    38 9 Отговор
    Кого обичаш или мразиш ИСТИНАТА не се интересува и затова никой не я харесва,обича и неиска да я чуе......От самото начало бе ясно че ще бъдат Ф-16 и не че са по-добри или изгодни,а защото така е поискал новия господар на България.Платихме нещо на хартия и без построен завод за неговото производство?

    Коментиран от #47

  • 44 Чи Май Фаче

    28 5 Отговор

    До коментар #35 от "Рашка с чашка":

    И от къде идва Руската газ в България ? Колко транзитни такси ни се начисляват ? А можеше тръбата да идва директно при нас !!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Адолф Хитлер

    19 27 Отговор

    До коментар #43 от "Кой68":

    Стига с тези глупости.Ф16 са добри самолети.Щом САЩ ги използва във Афганистан, Сирия и Ирак,значе ф16 са добри.Нека не забравяме,че България днес е в окаяно състояние и няма как да купим по доброто(ф35),но ф16 са не са лоши и поне до 2030 година ще бъдат масово в употреба.

    Коментиран от #55, #56

  • 48 мразя говедата

    30 14 Отговор

    До коментар #34 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Катуна е тоя в който живееш ! Ти за Русия не бери грижа ! Имат средства и ресурси за 100 хиляди години напред ! Кажи нещо за скакалците оттатък голямата локва ? От където минат - трева не никне !

    Коментиран от #62, #153

  • 49 Хлопа ми каскета

    20 23 Отговор
    Сибир гори Ракети се взривяват Подводници потъват Митинги и протести в цялата страна а те седнали с нас да се занимават и злобеят

    Коментиран от #82, #83

  • 50 Страхил

    28 8 Отговор

    До коментар #32 от "Хачо":

    Доставка след 5 г и ще им се порадваме 3-4 годинки. И междувременно някоя нова безпилотна технология (дрон или самолет или ракета) ще ги направи мармалад в въздуха. Ето как пак няма да сме конкурентно способни, а и платежоспособни. Кога западен колонизатор, ако не е на сметка ще сключи сделка.
  • 51 Бай Яни

    18 25 Отговор
    Не ми се занимава с неграмотни путкистанци. Хаджи педалаХахаха циганин и тем подобно педали огъзи ли се на султана на ръсия великият падешах Путкин. Колко милярда пойскаха за ремонт на МИГ 29 И 37 МИЦИТЕ. КОЛКО ПАРИ ПАК В МИЛИАРДИ За изграждането на някакви си тръби. А за Аец Белене. И кой са тези шибаняци да ми казват какво и кога да закопуваме. Ще доиде ден тези шибаняци които се мислят за русопуткински педали помаци нещастни да бъдат изгонени от България.
  • 52 ХаХа🙈

    19 12 Отговор

    До коментар #34 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Аре върви лягай бе !
    Кой му дреме кво бръщолевиш ?
    Кво сега ще ни убедиш че черното е бяло ли ?Няма как да стане !
    И да обиждаш и да се преплюваш на всички е ясно кой отново се “мина “ -както винаги във годините : от торбата с п..... извадихме х ...!
    Не ми се пени Лакей нещастен !
  • 53 Само да добавя

    24 18 Отговор

    До коментар #45 от "Адолф Хитлер":

    Българите сме наследници на ТРАКИТЕ , мръсните руски окупатори и Гърция ни унищожиха историята, с помощ от българи предатели подвизаващи се в партията БКП !!!

    Коментиран от #60, #79

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ХаХа 🙈

    27 9 Отговор

    До коментар #47 от "Адолф Хитлер":

    Ха Ха -До 2030 г. ще бъдат в употреба ?
    Ми ние тогава ще ги получим бе ?
    Смяяяяяяяяях !!!!

    Коментиран от #61

  • 56 Кой68

    22 4 Отговор

    До коментар #47 от "Адолф Хитлер":

    Тия 3 млрд.да ги бяха вложили в икономиката и съживяване на Северозападна България?Утре като почнем да купуваме по-скъп ток от сега и то от кошийте тогава друга песен ще заблеете....
  • 57 Батиста

    22 3 Отговор
    Ф16 ги договори Цецо с асансьора ! Цената е баснословна и Баце добре го разбира но нищо не може да направи ! За това и го натири от партията . За това и почна чистката на хората на Цецо с шестте апартамента!
  • 58 Фрххй

    24 12 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Само има една разлика, че Русия не кляка на никого, има армия, производство.... Други са се наредили на опашка да купуват от тях, а ние 50 години се гъз.хме на братушките, а сега на янките, понимаеш товарищ баран
  • 59 гост

    7 16 Отговор

    До коментар #33 от "Михаил Костов":

    Ами точно за мизерните транзитни такси става дума.Има достатъчно материали и оценки в нета, където таксите на превишават 120мл $ а разходите са над 2млрд...при това положение кога ще се изплати този газопровод мислиш...сложи и най-високите цени на газа, които плащаме и се оказва , че набутването е по-голямо и от F-ките. По никакъв начин не оправдавам наште малоумници, но и рашите не са цвете за китка...А да не отварям дума за това, как искаха те да се разпореждат като собственици на тръбата...как го наричаш това , я ми кажи.

    Коментиран от #65

  • 60 мразя и тъпанари

    11 3 Отговор

    До коментар #53 от "Само да добавя":

    Тебе като те гледам по вече на Куманин ми мязаш .
  • 61 руската нация е най гнусната нация

    9 19 Отговор

    До коментар #55 от "ХаХа 🙈":

    Смърт за такива продажни помияри като тебе ,дето поставят руската кочина пред България !!! Смърт и за цялата ти фамилия педал продажен !!!

    Коментиран от #72, #164

  • 62 руската нация е най гнусната нация

    11 20 Отговор

    До коментар #48 от "мразя говедата":

    Смърт за такива продажни помияри като тебе ,дето поставят руската кочина пред България !!! Смърт и за цялата ти фамилия педал продажен !!!

    Коментиран от #69

  • 63 руската нация е най гнусната нация

    11 20 Отговор
    Всички русооидни копелета до един да пукнат в адски мъки !!! Майка ви да еба улава да еба педали !!!

    Коментиран от #67, #86

  • 64 турка

    10 7 Отговор
    А,каква стана тя, вашите братушки ви подритват по кокалчетата.
    — Мамо, мамо, я ги виж!

    — Що е? — Идат, погледни ги.

    С пушки, с саби… — Що стоиш?

    Скоро, чедо, поздрави ги!

    Тях ги бог прати насам,

    да помагат, чедо, нам. —

    И детето дава крушки

    на солдатите без страх

    и крещи на тях:

    здравствуйте, братушки!
    Излизайте да ги посрещате

    Коментиран от #66

  • 65 Михаил Костов

    26 5 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    Ние ли трябва да го изплащаме газопровода ? Когато руснаците предлагаха да го построят те - от ЕС ни стопираха с измислени аргументи ! А ББ се биеше в гърдите как спрял 3 руски енергийни проекта ??!! Сега нека ЕС да го построи !!!

    Коментиран от #85

  • 66 Ангел Бонев

    26 9 Отговор

    До коментар #64 от "турка":

    В кокалчетата ни срита ЕС а краварите направо със сопата ни удариха по главата !
  • 67 мразя и тъпири

    21 1 Отговор

    До коментар #63 от "руската нация е най гнусната нация":

    Ще се задавиш в собствената си злоба ! И ти виждаш че са ни прецакали ама опорните точки такива - нали ?!
  • 68 Гледач

    6 13 Отговор
    Е това е половината истина.А това че РУСИЯ се задуши с Турция и продава нови оръжия на тях??? А това че в тази статия не се прави разлика между народа и ПАРТИЯ ГРОБ? А това че Ердоган подчини РУСИЯ карайки я да продава оръжие и да се съобразява в СИРИЯ с тях .И това ли е Български грях? А това че Русия от 25 години насам преговаря да построи ТУРСКИ АЕЦ И ТО ДО НАС И ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРСКА РАБОТА ?

    Коментиран от #71

  • 69 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #62 от "руската нация е най гнусната нация":

    Дати се връща смотльо.
  • 70 РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    14 19 Отговор
    По-тъпа нация от руснаците надали има.Тръгнали другите да обсъждат.Да си видят първо тяхното канче колко изостанали в сравнение със света.Горна Волта с ракети, това е Русия сега... Мизерия с мизерни крепостни дебили, на които им пълнат главите с пропаганда, за да забравят, че нямат още дори магистрали, здравеопазване и елемантарно качество на живот. Никой от съседните им народи не ги понася. Нека си стоят там в степния резерват и да си лъскат анимационните ракети. Само безродник българин, може да иска такъв скотски живот. Дори умните руснаци бягат през глава или пращат децата си да учат в САЩ и Лондон... Хахах. Нали, ако пратят там ракети ще утрепят и дъщерята на Лавров и Путин... Тези глупави перчения с ракети са за оскотелия руснак, та да може да преглъща по-лесно хлебеца и боярщника....

    Коментиран от #74, #77

  • 71 Фърфалан

    17 4 Отговор

    До коментар #68 от "Гледач":

    Ердоган подчини Русия ??!! Драги ми Смехурко - намали чайчето !

    Коментиран от #102

  • 72 ХаХа🙈

    11 4 Отговор

    До коментар #61 от "руската нация е най гнусната нация":

    Я да падна до твойто ниво !
    Дано умре целият ти род до 9то коляно
    от хамериканска Чума , мърша смрадлива !
  • 73 Принца на АДА

    10 7 Отговор
    На България не и трябват американки самолети Ф16 които сигурно ще получим след 5 години но едва ли ще отлепят от земята.Да не се окажат скъп музеен експонат на гърба на народа. Не ни трябват и руски самолети ние сме произвеждали едни от най добрите не случайно сме първите използвали самолети в бойни действия през Балканската Война.Ако почнем пак да си произвеждаме не ни трябват нито американци нито руснаци сами можем всичко. За нас е най добре да сме неутрални като Швейцария.Вижте Турция купи най доброто от САЩ и от Русия не гледайте кво говори клоуна Тръмп.Ако американците го изберат втори път вече господ да им е на помощ.Ще си вкарат такъв автогол,че никой няма да им помогне ще има втори Уотъргейт и ще го линчуват като Никсън.
  • 74 Нощни вълци

    6 4 Отговор

    До коментар #70 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Твърде често новините, свързани с президента на САЩ Доналд Тръмп, включват квалификации по негов адрес като „неинформиран, хаотичен, саморазрушителен, психопат, параноиден, злобен, нарцистичен” и много други. Според различни проучвания един от всеки трима американци смята, че психичното здраве на Тръмп е застрашено.
  • 75 Scout for funn

    12 18 Отговор
    АХАХХАА АААХХАХАХХХАХХАА ЛЕЛЕ КОЛКО ГИ Е ЯД ЧЕ СА НАЙ БЕДНАТА НАЙ ПРОПАДНАЛАТА ДЪРЖАВА НА КОНТИНЕНТА ЕВРОПА . ЩО ПУТИН ХАРЧИ ЗА ОРЪЖИЕ А НЕ ЗА ХОРАТА НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗАЩО . По добре да сме с САЩ по добре да сме с Европа ние нямаме капацитет да бъдем някаква самостоятелна военна сила .Русия преди няколко години илезе от тежко падане на рублата никой не казва сега как е .Защото точно те са първи с една обиколка назад само дето са готови да убият първия когато ги задминава.Русия се опитва да се пъчи с оръжие понеже неможе нищо друго да направи .Съжелявам нямат нищо и най лесно е да направят ядрена бонба .И ракети .И така да бъдат някои .Те винаги са били така :Взимаш оръжие насочваш го към тоя които е бе оръжие и тогава седаш да водиш политика най притивния начин.И не не Америка не е същата защото хората вътре не са били заплашвани последното столетие от страхливци докопали се до оръжие .В америка всеки има право да се защитава и да носи оръжие .РАЗЛИКАТА ...
    В Русия шепа страхливци ,мутри се докопват до оръжие и смазват тези които нямат .РАЗЛИКАТА ....

    Коментиран от #80

  • 76 Западните Балкани

    16 3 Отговор
    Открили са, че Борисов е продажен и е готов да жертва целия народ, но да запази себе си. Не става за нищо. Това всеки откровен човек в България го знае. Вдигането на цената е заплащане от страна Борисов за спиране на преследването срещу него по Магнитски. Къде, къде по-лесно да плати с нашите пари, за своите прегрешения. Това е. Но то и ССР постъпваше с Тодор Живков преди, като видят, че се дупиш и те пожелават. В това отношение ученик и учител съвпадат. Ако Борисов малко се беше изрепчил и беше започнал преговори за Грпен, нямаше да е така. Но в управлението няма държавници, а само бивши нереализирани комсомолци.
  • 77 Нощни вълци

    11 4 Отговор

    До коментар #70 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Авторите на изследване от 2006 г., публикувано в авторитетното научно списание Journal of Nervous & Mental Disease, достигат до извода, че 18 от първите 37 президенти на САЩ покриват критериите за психиатрично разстройство: депресивно (24%), тревожно (8%), алкохолизъм (8%), биполярно афективно разстройство (8%). Десет от тези президенти са страдали от психиатрично заболяване по време на президентството си, като един от тях е може би най-влиятелният американски президент – Ейбрахам Линкълн, който е развил тежка депресия. От такава е страдал и Уинстън Чърчил, а впрочем и много психиатри.
  • 78 mathur

    10 4 Отговор
    Не България ,а тиквите герберски....
  • 79 Адолф Хитлер

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Само да добавя":

    Разбира се,но траките и онези българи,които са дошли от Азия са един и същ народ.Всъщност,преди 10 000 години има потоп,който създава Средиземно и Черно море.Поради потопа,част от траките са принудени да напуснат земите си и се насочват към Азия.Аспарух всъщност идва при своите братя и сестри,както и Алцек,защото галите, прабългарите и траките са един и същ народ!!!
  • 80 индиански вожд с рус перчем

    16 5 Отговор

    До коментар #75 от "Scout for funn":

    Колко е външния дълг на Русия бе капацитет ?! А на обора ! Що тъй "най голямата икономика " копае все към дъното ? Всяка година вдига тавана на дълга с два трилиона ? Нищо ли не са произвели през годината ??!!!
  • 81 Scout for funn

    7 9 Отговор
    Плюс нашата защита е осигурена ние сме фланг на НАТО И ЕС ние си гледаме морето ,бизнеса и тн . НАШАТА защита е осигурена на 100% ние просто подсилваме фланга и ще го подсилваме Румъния ,Гърция ,Севрна Македония ,България .Са фланг който трябва да бъде подсилен .Когата Украйна влезне в този фланг за Русия ще стане кофти .И сега псуват Русия не е страхотна икономика може и да стане и дано да стане а не да бъде изолирана икономически и да се затвори защото ще се превърне вв СК
    аникой не иска още един Ким .ТОЛКО .

    Коментиран от #84

  • 82 селянин 1

    13 6 Отговор

    До коментар #49 от "Хлопа ми каскета":

    Торнада в олахома и мисури,урагани в мисисипи и тексас..а боинг-като излети,не моо да се призими,а ние купуваме от краварите самолети с един двг,на един,,блок,,преди няколко месеца му угасна двигатело и он падна като,,круша,,в/у един склад..
  • 83 мий краката и си лягай

    13 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хлопа ми каскета":

    А митингите във Франция ? Пожарите в Калифорния ?Наводненията в Европа ? Що не кажеш нещо по въпроса ?!!
  • 84 хлопа ти дъската

    10 3 Отговор

    До коментар #81 от "Scout for funn":

    Като ни изпраскат едни ракети , какво ще ги правиш тия самолети ?
  • 85 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #65 от "Михаил Костов":

    Ами не си обективен в случая, защото строителството се финансираше от всички страни-участнички в Южен поток съответно с дяловото си участие, а изграждането бе спряно от Путин, защото не искаше да допусне други страни-доставчици, съобразно изискванията на Третия енергиен пакет на ЕС. Значи така, а-всички да плащат масрафа, но ''Газпром '' да е едноличен доставчик -монополист, с което да диктува условия и цени... къде дават така..Нека да пуснат СП и германците ще останат доволни.

    Коментиран от #90

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Грух

    16 6 Отговор
    За съжаление, така е с предателите от ГЕРБ !
  • 88 SAAB

    9 1 Отговор
    Няма начин , главанака е на каишка .........и на същата тая каишка ще увисне някой ден !
  • 89 Scout for funn

    6 10 Отговор
    Абе малумник казах ти че нямаме капацитет сами да бъдем страшна сила сто пъти написах че сме фланг с Гърция ,Румъния ,и ти ме питаш кво ше правим .Ми тия самолети ше станат и 30 даже след време и Гърция още 150 има .и Румъния и Украйна Кви неща дрънкаш

    Коментиран от #123, #168

  • 90 Михаил Костов

    10 3 Отговор

    До коментар #85 от "гост":

    Я дай пак ?! Да се сещаш за тримата сенатори от обора - американските сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи ? .......САЩ и ЕС печелят украинските тръби?

    САЩ са заинтересовани от „Южен поток” не само по политически причини, а и защото Украйна обсъжда прехвърлянето на своите тръби на американски и европейски компании. „Южен поток” понижава ценността на съществуващите транзитни газопроводи през Украйна.

    Коментиран от #98

  • 91 Мдааа

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Крали Марко":

    Защото всички "политици" са купени, продадени и препродадени.Какво очакваш и от кого?
  • 92 Ахахах

    11 1 Отговор
    Много мои приятели, които е игрираха преди години се радват, че няма да им се налага да се унижават и срамуват заради тикви и твм подобни сервилни мафиоти, просали страната си за долари в офшорни сметки.
  • 93 666

    7 2 Отговор
    Ами,ако до 2023 има и неква друга модернизация на тиа фарчила,тогава кво правим..а?
  • 94 262

    9 10 Отговор
    А за това че бсп по заповед от кремъл,набучи 6 милиарда в проекта "Белене" що не пишат руските медий?А за мошенгиите на лукойл?
  • 95 Руските свине

    12 12 Отговор
    Просто са бесни, че ще имаме читави самолети, затова пишат глупости и насъскват безродната пета колона българофоби да квичат като заклани.

    Коментиран от #96, #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 руска скрап

    7 9 Отговор

    До коментар #96 от "Удивен":

    То това ако е тенекия ,значи ,че руската авиация е една голяма скрап ,каквато всъщно е.Руснаците нямат по-добър самолет от Ф-16 блок 70.
  • 98 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #90 от "Михаил Костов":

    CAЩ ca зaинтeрecoвaни oт „Южeн пoтoк” нe caмo пo пoлитичecки причини, a и зaщoтo Укрaйнa oбcъждa прeхвърлянeтo нa cвoитe тръби нa aмeрикaнcки и eврoпeйcки кoмпaнии. „Южeн пoтoк” пoнижaвa цeннocттa ...Ами с това си изказване доказваш, че нямаш най-малка представа за какво иде реч и за мен спора е безсмислен..Кога приключва договара м/ду Русия и Украйна за транзита и от кого зависи подновяването му...да не би газовите находища да са украински..А като е така , защо СП е пред завършване и с какво повлияха америте на изграждането му...говориш вече глупости....Не беше ли изграждането на потоците точно с цел да се заобиколи Украйна като рисков фактор за доставките на газ за Западна Европа и по-точно -Германия...Навираш ми в очите сенаторите, а да знаеш че над 60% от добива на петрол в Ирак се контролира от руски фирми, без да са участвали във войните в залива, в т.ч. и''Лукойл'', а???

    Коментиран от #100

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Михаил Костов

    9 1 Отговор

    До коментар #98 от "гост":

    Говоря ти че трима сенатора натиснаха България а и целия ЕС за спирането на нашия тръбопровод за да могат да печелят от Украинския !!! За това е и целия рев против Северен поток 2!!!

    Коментиран от #103, #105

  • 101 Диамантената ръка

    1 4 Отговор
    Даа, а можеше тия кинти да ви ги дадем като вдигнете още малко цената на газа, нали? Щото сме братушки, и най-бедни.Ех...

    Коментиран от #121

  • 102 Гледач

    2 4 Отговор

    До коментар #71 от "Фърфалан":

    Драги ми Тъпчо ако не съм прав защо Путин продаде С 400 на турците а ? СЕГА ПРОДАЖНИЯТ ТИ ЗАДНИК ще каже ме ТОВА Е БИЗНЕС А?НЕ ТОВА НЕ Е БИЗНЕС ТОВА Е ПОДЧЕНЕВИЕ.ОТ ПРОДАЖБАТА НА С 400 РУСИЯ ЩЕ ВЗЕМЕ СМЕШНИ ПАРИ ЗА НЕЙНИТЕ РАЗХОДИ.

    Коментиран от #106

  • 103 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #100 от "Михаил Костов":

    Съгласен съм с теб, но донякъде-нали виждаш че въпреки тоя рев СП се случва...следователно тезата ти е несъстоятелна.А да поживеем да видим колко доволни ще останат германците от тая история.Всъщност ако си мислиш че съм против потоците-грешиш , но не съм съгласен да ни правят на маймуни...не и по тоя начин....нека си продават рашките газа , но при равни други условия с други доставчици...
  • 104 samuil

    8 0 Отговор
    Това е истината. Боклуци са парламентаристите управляващи, а ние робско племе , бедни и средна класа- факт.
  • 105 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #100 от "Михаил Костов":

    Айде и аз да ти задам един въпрос-Защо руснаците отказват да транзитират азерски газ към техни контрагенти , а го купуват, след което го препродават...каква е в случая разликата м/ду ''транзит'' и ''препродажба'' и кой прибира парсата.

    Коментиран от #107

  • 106 Фърфалан

    6 1 Отговор

    До коментар #102 от "Гледач":

    А перчема защо продаде оръжие за 100 милиарда на СА ? Или камиларите подчиниха обора ? Хем им думнаха кулите , хем подчиниха обора - а ?!!
  • 107 Михаил Костов

    10 3 Отговор

    До коментар #105 от "гост":

    А краварите защо купуват руски газ от Ямал и го продават на Украинците като краварски ??? Въглищата от Донбас - също !

    Коментиран от #109

  • 108 С 400

    6 1 Отговор
    ЕЕЕ АМА ПА НАВЪШЕН ВИД СА ГИ ДОГОДИЛИ- ПА НИЩО ЧЕ ЩЕ ПАДАТ . А И НИЕ ЩЕ ПОЛЗВАМЕ САМО ДВАТА ТРЕНИРОВАЧНИТЕ . ДРУГИТЕ ША ГИ ПАЗИМ ЗА НОВИ.

    Коментиран от #127

  • 109 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #107 от "Михаил Костов":

    😂😂😂😂😂😎😎😎😎😎😎........жалко за България...докато има такива като тебе...

    Коментиран от #113

  • 110 Нещо завист ли усещам

    5 2 Отговор
    Гроздето много кисело, изока се русия. Хаха.

    Коментиран от #115

  • 111 ussr

    2 0 Отговор
    Вярно е!!!
  • 112 Луцифер

    6 10 Отговор
    Руснаците са жалки във всяко едно отношение ! И с какво право ще ни коментират и ще ни държат сметка как да се разпореждаме със собствените си средства ! Що си не гледат собствения си хал !

    Коментиран от #114

  • 113 Михаил Костов

    7 3 Отговор

    До коментар #109 от "гост":

    Защо сороснята винаги си мисли че е права ? Защо си мислиш че твоето мнение е правилното ? Сляп ли си или се вържеш на стъклени мъниста , като индианец ??!!

    Коментиран от #116

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #113 от "Михаил Костов":

    Както искаш го смятай, аз съм против това да се разпорежда в България който и да е, дали е руснак или американец... или занзибарец, все ми е тая. А благодарение на българофоби като тебе сме на тоя хал.И сигурно си приготвил питката и шарената сол като дойде дядя Ваня да го посрещнеш като освободител...дано успее за пореден път да те извади от мизерния ти животец...

    Коментиран от #118, #120

  • 117 Владо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ernesto Guevara":

    Не мога да си обясня,кой е тоя тъпанар който ти слага минуси.
  • 118 Михаил Костов

    8 3 Отговор

    До коментар #116 от "гост":

    Като си против - що не скача когато тримата сенатора от обора спряха Южен поток ? Защо не скача когато ни взеха златната мина ? Защо не скача когато ни разпиляха заводите ? Защо не скача когато ни откраднаха БГА Балкан - Гад Зееви ?Или когато Промод Митал разпиля Кремиковци ? Да ги изброявам ли всичките ?

    Коментиран от #124, #140

  • 119 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Не ревете, че плащате повече. Който купува повече, той плаща по малко. Трудно за разбиране? Не мога са ви помогнем . Единствен лек за това е - грамотността. Но при вас тя е дефицит, май.
  • 120 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #116 от "гост":

    Може да си против, но не сте самодостатъчни. Факт е. За съжаление.
  • 121 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #101 от "Диамантената ръка":

    Какви братушки? Бълнуваш ли?
  • 122 ттт

    7 3 Отговор
    руснаците с капаците не знаят цялата история. 1955 БЪлгария има 3 завода за производство на самолети и хайде не сме топ 3 в самолетостроенето но някъде 5-10 в света сме. НО вършваския договори ликвидира българското самолетостроене и 55та се закрива има и един лаф, че като дошли руснаците да омандват тук българите от самолетите слезли в каруците... тия хумористи в русия, които се плюнчат да пишат тия статии не ги знаят тия факти...а в хубаво да се знае кой ни изпрати на опашката поне в областта на самолетостроенето...

    Коментиран от #149

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #118 от "Михаил Костов":

    А ти къде беше? Когато Златко, златното момченце срещу само 1 лев пълнеше джобовете на рашките,( пък и своите ), къде беше ,когато оня , дето разнасяше куфарчетата с долари и ходеше в руското посолство на инструктаж как да създаде мафията по руски тертип..пък накрая и него го освиткаха...къде беше ,когато 1991 г ''Рено'' искаше да купи един от най-големите ни машиностроителни заводи и точно рашките не дадоха съгласие...нека сега работят румънците, пък ти чакай на VW да направи завод тук..чакаш , ама няма май да дочакаш.Та ти къде беше тогава....да не продължавам, че са много.
  • 125 Сандо Мунчеф,Масачузетс,професор

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Прост си. Болен от простотия си. Ходиш ли поне веднъж седмично в Берлин. Ми прсдт си. А ми говориш за Модква
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Ба!

    8 1 Отговор

    До коментар #108 от "С 400":

    И осемте ще са идеални за химически тоалетни.
    В големите областни градове по един.
    Ако таксата за ползване е леве за има-няма 1000 години ще ги и платим.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 булгаристан

    8 8 Отговор
    Булгаристанци, булгаристанци! Вижте в какво сте се превърнали. Даже най-близките ви се гнусят от вас. Навремето руснаците си жертваха над 100 хиляди свои войници за да ви превърнат от булгаристанци в българи, но явно всичко е било напразно. Е втори път няма да ви се усмихне съдбата и да дойдат до ви спасяват дебелите тикви.
  • 130 бай Даньо

    2 7 Отговор
    Другари , да оставим самолетите ами някой не иска ли да коментира братската любов която лъха от такива писания!? Щото то си е ясно че Ф16 ако не бяха те щяха да са Юрофайтъри или Тайфуни за какво ривът рашките , що не купихме Су99 ли!? България е държава от НАТО и ЕС и вее част от по-богатата половина на света. Рашките като са много велики защо само България и Румъния са по назад икономически от бившия соц (конц) лагер? Къде са Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Естония, Латвия, Литва!? Я по сериозно със съветите!
  • 131 Gost

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Без аналог!!!":

    Хайде сега събери всички тези суми които си изреди и виж бюджета на България за десетилетие. А ги наричате бедняци и голтаци
  • 132 един от всички

    7 1 Отговор
    Това е Васален данък ,който ние не можехме да не платим. Тези,които наистина разбират от политика,знаят какво имам предвид.
  • 133 Казуар

    2 8 Отговор
    Значи Русия трябва да се въоръжава, а България не. Стандартът на руските мужици е подобен на този в България. Не се сбъдна руското желание България да закупи стария модел на Грипен, който е спрян от производство.

    Коментиран от #134

  • 134 един от всички

    9 2 Отговор

    До коментар #133 от "Казуар":

    Да,но с тази "сделка" ,България НЕ СЕ ВЪОРЪЖАВА ! Там е проблема. Останалото е технически неща,които ти личи,че няма да разбереш. А Русия,тя си се въоръжава наистина. Вече започнаха производството на изтребител от пето поколение ,многоцелевият Су-57 . Ето това да кажеш,че се въоръжава -да,прав си. Но за нашите бъдещи самолети,с въоръжение практически от 1912 г. (бомбардировките над Одринската крепост) ,недей се излага-:) Аз ги помня,че ги имаше и преди 50 години. И другите ги имали били. Да,ама никой не ги купува СЕГА . Имат ги отпреди 30-40 години. То ако е за такова поколение самолети, та ние си имаме МиГ-ове. На всеки е ясно,че не до самолетите,а трябваше да си платим Васалния данък ,данък спокойствие. Ето това е!

    Коментиран от #136

  • 135 Моамед

    11 2 Отговор
    Защо бе нужно да се взимат
    тези стари модели Ф-16.
    Досието на Суджука е в ръцете на ЦРУ.
    Винету трябва да слуша и да се
    подчинява.
  • 136 Казуар

    4 6 Отговор

    До коментар #134 от "един от всички":

    Според руските мекерета ф 16 хем бил на чертожната дъска, хем бил 40 годишен. Су 35 е надграден Су 27. Ф 16 е надграден до напълно съвременен изтребител четвърто поколение и повече.
  • 137 прост

    6 2 Отговор
    Толкова съм прост, но си фантазирам Борисов ако управляваше 1/6 от света с 12 часови пояса държава Малеееее, а Путин нас 6 млн Малеее
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Пламен

    9 3 Отговор
    Спокойно София, спокойно. Криза е, скоро и при вас заупокой ще изпеят. Онази поговорка за комшията и пожара я знаете, правите се на ударени, ама идва мизерията и при вас, идва... Не може цяла Северна да превърнете в пустиня, а вас чумата да ви отмине, не е редно. Виждате, пожари при 26 градуса(пролетна температура) в Шопско, самоубийства, кокали човешки. Идва, идва...
  • 140 Пламен

    12 2 Отговор

    До коментар #118 от "Михаил Костов":

    И "Химко" Враца, и "Булгартабак", и "Плама" и БДЖ, и БНА, и Просветата и т.н. Държавата кога я пя попа, даже вече забравихме. Глад, болести, мизерия, измами, самоубийства
  • 141 До #29

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "БАРС":

    Оплюват!
  • 142 Поговорка

    8 4 Отговор
    "Който плаща той поръчва музиката". Но вече не важи. Сега американците поръчват музиката, българите плащат. Извода е че сащ заповядват на бг какво да се купи и какви пари да се дават. Политиците ни са само изпълнители, те не взимат решенията!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Пожарната

    2 3 Отговор
    Сибир гори те тръгнали хората да обсъждат
  • 145 Диди

    3 3 Отговор
    Колкото по-висока цена,толкова по-голяма комисионна за апартаменти с лични асансьори и други екстри. Просто се чудя на малоумници те, коментиращи тук русофоби. И вие ли ще се облажите , корумпирани мръсни свини.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "сган сган мръсна руска":

    Ей , още ли си заровен в пясъка ,време е да се огледаш
  • 148 Болшевишки каскет с дупки от шрапнел

    2 1 Отговор
    Каскета ми заподскача нагоре надолу като разбра какво са се изцепели болшевиките
  • 149 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #122 от "ттт":

    Ето до това води мистификация на вашата история. И заблуждаване на децата ви с това. Каквото и да сте имали навреме, това е само благодарение на СССР. Само чушки и домати са расли по полето без намесата на моята Родина. И това е вече спорно, защото сега се вижда, че българските домати са кът по вашите супермаркети. Какви самолети щяхте да строи без наше участие, не знам
  • 150 CL500

    4 5 Отговор
    Много пошла и неадекватна статия на някакъв руски псевдо журналист. От километри лъха злобата и безсилието, че губят позиции....откровена злоба! Тръгнал ми този да разправя, че сме най-бедните с ЕС, ами да се видят те, защото освен в основните им градове, другарите им колхозници от прованса си живеят в мизерия и 30 години назад. Да си зададе въпроса за човешки права и защо младото им поколение протестира срещу Путин и как полицията смазва и арестува наред, все едно е дълбок комунизъм и диктатура. А за самолетите е ясно, че няма как да е на същата цена като на другите, които имат инфраструктура за обслужване на съвременни изтребители, а ние - НЕ! Явно му е станало ясно, че с по-голямата цена за това ново оборудване, вече ние късаме всички връзки с руското, нищо от наземните системи няма да ни налага да робуваме на Миг-ове и Су-та. И да не се притеснява за военния ни бюджет - ще вземем и 2 кораба, бронирани машини и т.н.. А от Турски поток не ние се отказахме, а заради процедури от ЕС. Но пак ще сме в крайна сметка в играта и за него, и от съвсем други не-руски източници, което май не се харесва на руските ни братя. Защо не каже този журналист, защо братска Русия ни продава газта на възможно най-високи цени?!? Статията смърди на злобна, поръчкова статия.... Да ми каже тоя журналист, защо като сме последни в ЕС имам толкова съседи руснаци, какъв го дирят при нас бедняците, а не в майка-Русия :-) Защо ли няма българи да емигрират в Русия - а да, забравих, че н

    Коментиран от #151

  • 151 CL500

    5 0 Отговор

    До коментар #150 от "CL500":

    .... чe ниe мoжeм дa пътувaмe cвoбoднo и рaбoтим нaвcякъдe, aмa Руcия-тa нeщo нe e aтрaкциa зa нac...
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Алфа Вълкът

    3 6 Отговор

    До коментар #48 от "мразя говедата":

    Те имат ресурси и за 1млн години, ама след 100г Светът ще забрани ползването им. Изостава Русия, от суперсила се е превърнала в клошар.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 12312312

    5 10 Отговор
    алкохолиците могат само да плачат. Изгубиха България и тя никога няма да се върне в мизерната им орбита. Да живее България!
  • 156 Цв. Цв.

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Ооо колко си прос и има ли смисъл с трол да споря?
  • 157 Кико

    5 6 Отговор
    Смешен плач, низост и безочие. Те плачат за нашите разходи!!!
  • 158 Next

    9 2 Отговор
    Сега да кажа: "Българския народ е 'балък' за да живее и умре като 'балък' , и ако случайно възкръсне, да разбере че по голям 'балък' от него не е имало". Тази статия е право в 10ката.
  • 159 Ванката

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Без аналог!!!":

    Абе бастун прост,тва са си тяхни кинти за тяхни нужди,не ги дават на тъпите кравари,остават си в държавата,марсол прост!!!!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Едо

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "макдоналдс тръмп":

    ПРИЯТЕЛЮ, Бялата Лястовица много отдавна кацна под стряхата на Общия ни български дом! Повече от това! Тя кацна още по-отдавна на покрива на ОБЩИЯ НИ ЕВРОГЕЙСКИ, пардон, Европейски дом! Тази Бяла Лястовица Е ОСОБЕНА! Тя не Е биологичния вид СЕЛСКА И ГРАДСКА ЛЯСТОВИЦА! ТАЗИ ЛЯСТОВИЦА Е ДУХОВНО СЪЗДАНИЕ И СЕ НАРИЧА ШВЕЙЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ! Идете и вижте, как няколко етнически ХРИСТИЯНСКИ групи живеят в МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО ОТ ДОСТА ВЕКОВЕ НАСАМ! И са водещи във всяко отношение! ИМАТ И ЗАВИДНО СТРОГИ ЗАКОНИ! ИМАТ ОПЪЛЧЕНСКА АРМИЯ, КОЯТО Е ВИСОКО БОЕСПОСОБНА И С МОДЕРНО ВЪОРЪЖЕНИЕ, И ПО ТРАДИЦИЯ МНОГО ДОБРЕ ОБУЧЕНА, ТАКА ЩОТО И ХИТЛЕР НЕ ПОСМЯ ДА ГИ НАПАДНЕ! ИКОНОМИКАТА ИМ Е СЪЩО НА НИВО! ХОРАТА СА МНОГО ОТЗИВЧИВИ, ВЯРВАЩИ СА В ИИСУС ХРИСТОС ГОСПОД! Политическата система на Швейцария е уникална, ЕДИНСТВЕНА ПО РОДА СИ! ТЯ Е ПРЯКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ! ТОВА Е ИМЕННО БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА, КОЯТО ЯВНО БОДЕ ОЧИТЕ НА европейските политически маргинали, които се объркаха в лъжите си, че били големи демократи! НЕ СА НИКАКВИ ДЕМОКРАТИ, А СА ОЛИГАРХИЧНО-ПОЛИТИКО-МЕДИЙНА БАНДА! ТЕ ПРЕВЪРНАХА ЕВРОПА В КОЧИНА! И това направиха с ултралибералното си законодателство, КОЕТО БЪРЗО РАЗРУШАВА ВСИЧКО ЦЕННО! ТОВА, ДА НЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА В ЕВРОПА ПОМАГАТ ПРЕДАТЕЛСКИ ТЕ МЕДИИ, КОИТО БЪЛВАТ СКЪПО ПЛАТЕНА ПРОПАГАНДА! Давам определение за пропаганда: ТЕКСТ, ИЗВАДЕН ОТ КОНТЕКСТА! А текст, без контекст, става претекст! Другата дума на претекст е ПРОВОКАЦИЯ! ТОЕСТ, ЕВРОГЕЙСКИ МЕДИИ НЕПРЕКЪСНАТО
  • 163 Едо

    1 0 Отговор
    НЕПРЕКЪСНАТО НИ ПРАВЯТ НА ГЛУПАЦИ! Искате ли да ви правят на глупаци? Знам, че някои искат! Но това бързо разрушава Европа и страните ни!Затова от глупави станете мъдри и разумни! ПЪТЯТ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА Е ПРЯКАТА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ! ДАЙ, БОЖЕ! АМИН!
  • 164 ODB

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "руската нация е най гнусната нация":

    Смърт и за твоята фамилия гъзоблизец краварски
  • 165 Реално обективен

    4 2 Отговор
    Руската военна техника е и по-добра и по-евтина. И Южен поток изпуснахме, за да си правим PR и трупаме точки пред ЕС и НАТО! Да не говорим за цената, която платихме за влизане в ЕС и НАТО. Унищожихме си енергийната независимост и военната техника. Вижте Виктор Орбан, Унгария също е член на двата съюза, но дори и когато те са недоволни от решенияра му, той действа само в интерес на страната. Не случайно унгарците подобриха икономическите си показатели и стандарта на живот с Орбан!
  • 166 Дгд

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Без аналог!!!":

    Абе я си гледай в паницата с попара, мaлоумник!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 NGU

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Scout for funn":

    Смях, какъв фланг си?! При първата пусната ракета към "фланга" и си до там. Айде стига с глупости и вживявания.Фланг сме били.
  • 169 Гост

    0 0 Отговор
    Най големите галфони взели да ни дават акъл, вижте си първо вашите осрани задници тогава коментирайте чибурашки пияни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания