Last news in Fakti

24 Август, 2019 09:40 2 414 28

Иран: Имаме ракети, които още не сме показали

  • иран-
  • ракети-
  • армия-
  • генерал-
  • сащ

Техеран не разкри подробности за новите оръжия

Иран: Имаме ракети, които още не сме показали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран е разработил ракети с висока точност, които все още не е показвал. Това каза иранският заместник-министър на отбраната генерал Касем Такизадех, цитиран от полуофициалната иранска агенция Фарс, предаде Ройтерс.

Генералът не разкри подробности за новите оръжия. Американският президент Доналд Тръмп изтегли САЩ от международната ядрена сделка с Иран миналата година и наложи санкции срещу ислямската република в опит да попречи на Техеран да разработва балистични ракети и да помага на своите протежета в Сирия, Йемен, Ливан и Ирак.

"Днес имаме много точни ракети, които още не сме показвали", каза Такизадех, цитиран от Фарс. Иран показа в четвъртък нова противовъздушна система с ракети "земя-въздух" с голям обсег, собствено производство, на фона на засилващо се напрежение със Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El texeran

    27 11 Отговор
    Има ли уплашени кравари тук :)))

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    13 17 Отговор

    До коментар #1 от "El texeran":

    За изплашени кравари не знам, но има екзалтирани подлоги на чалмосаните !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 onq s konq

    7 2 Отговор
    Заядливите и остри реплики между Иран и Америка относно качествата на оръжията им се води естествено на Матерния език на всяка страна.Преведен на Български пък,диалогът е следният:"А КАКВО да кажем ние с гайдите"?"Ами кажете ,де!"
  • 8 Шойгу

    16 10 Отговор
    ФАЩ като носители на ценностите на правилния световен ред, най-високотехнологичните, най-добре въоръжените, с военен бюджет 800 милиарда за 2019 г, вече няколко години не могат да се правят с изостанали брадати чалми. И още, чалмите имат наглостта да заплашват, да свалят дронове, да арестуват рамбовци и да ги показват по телевизията.И не спазват санкциЙте, отвличат кораби. Въобще Иран стана най-голямата заплаха за реда, наложен от Ротшилдови и Рокфелерови след 1945 г. Защо така, партнерс, допускате да се подиграват с вас? Нали сте световна сила? Айде мачкайте брадите, какво чакате. Или не ви стиска?

    Коментиран от #12

  • 9 Borislav Popov

    6 16 Отговор
    Ми покажете ги да се посмеем малко де. Или аниматорите ви още не са дообработили клипчетата? Обърнете се за помощ към мосьфилм. Там имат голям опит.

    Коментиран от #26

  • 10 кротко

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Злобко":

    Какви половин пишки бе капрул? Точно тези са с големите пишки,за разлика от ТЕБ!

    Коментиран от #24

  • 11 Да да

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Ловеца на боклуци.":

    Ехо, събирача на боклуци! Спри да четеш комиксите, които намираш в боклуджийката и събери подлогите на мюсюлита и руснаци.

    Коментиран от #21

  • 12 Borislav Popov

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "Шойгу":

    Каскет недъгав, ако САЩ поискат могат да изринат чалмите за 1 седмица. Проблемът е, че после джендър населението им ще опищят света.

    Коментиран от #15

  • 13 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ловеца на боклуци.":

    Да бееее, съдрахте ми вчера маткапа, с ваште дупита, съдранковци !!
  • 14 Ха ха

    1 0 Отговор
    Китайците на Илиянци продават същите
  • 15 Бачо Киро

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Тц, не могат. Никога не са можели, затова търсят балъци все да им се връзват на глупостите и да си вкарват ръката в огъня. Затова и само се лае, защото след боя, който изядоха във Виетнам, просто не им стиска да влязат в открит конфликт със собствени войски. Американските граждани имат тенденцията да се събуждат от летаргията и да негодуват, когато трепят американци в по-големи количества. Това определено не е желано от върхушката.

    Коментиран от #16

  • 16 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Не бе, хич не могат. Ама как така шъ могът? Нищо, че имат повече самолети, отколкото ония имат ракети. Абе вие русофилистичната биомаса наистина ли си вярвате на малоумщините, които драскате по форумите?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Марио

    5 1 Отговор
    А бе заблудено човече малко ли държави съсипаха краварите
    Помисли
    Или ти си само една фурнаджииска лопата която се върти спрямо парите
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ****

    5 4 Отговор
    Тези гръмнаха един от тъй наречените краварски невидим дрон,и краварите се умълчаха нещо,вече им се изпари желанието за нападение,а и никой не иска да влиза в коалиция вече.А и неизвесното най ги плаши,че не знаят с какво въоръжение разполагат иранците.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ночев

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "ЦСКА":

    Не бе мойто предубедено момче. Просто ако искат да победат ще победат на всяка щена и то без жертви. Просто с радиоуправляеми дронове исзипват пестициди и напалм върху Иран и ония сами ще се предават от глад. ХААРП ще свърши също отлична работа. Я погледни Камбоджа сумати години от както са атакувани с пестициди и почвата за нищо им не става. Тва да не са ти Авганистанците къде биха на почивки твоята прехвалена руска армия, и ония скимтейки се оттеглиха в москве.Още се търкалят по планините руски самолети и консервните им танкове ръждясват по Авганските баири.
  • 23 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "ЦСКА":

    Казах вече защо не искат. Четете бе хора!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 кротко

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Злобко":

    Явно си гледаш пишлето през увеличутелно стъкло,иначе с пинсета да го вадиш...с това предложение явно си от"новия вид"...
  • 26 Някой

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    С клипче...не се сваля дронове. 2 пъти. А преди дни, бунтовници,за които се твърди с ракета,дадена им от Иран. И какво показва сметката, 3 дрона, два с ракета,един с хакване. Откъдето и да го погледнеш , уж най - силната армия, пък чалмите я хакват, стрелят...
  • 27 ЦСКА

    2 0 Отговор
    Отговор до всички Американски лакеи с промити мозъци: колкото и да плачете и пишете че САЩ не искали да смажат и за трият Иран заради някякакви фалшиви обяснения, като: някакви измислени пестициди които уж изсипвали, или че САЩ не искали заради джендърското си население, истината е една: САЩ станаха за смях с Иран и С. Корея. Кога досега такива малки и слаби държави са заплашвали и са скачали на САЩ? Защо досега когато някоя таква малка държава им се озъбеше те почваха военни действия с нея. Давам пример Ирак и Сърбия. Защо смазаха Ирак а не им хвърляха пестициди, или защо не ги беше страх от джендърското си население? Защото се чустваха силни! А сега се промениха нещата, чувстват се слаби, други малки държави вече имат силни и опасни оръжия, а и Русия вече не е онази слаба и съсипана държава, а отново е велика военна сила! Това е истината и Рамбовците ги е страх! Много страх! Дори и Йеменските бунтовници, се осмелиха и подиграха на САЩ, и показаха военни възможности да свалят "великата и непобедима краварска техника"! А един колега писа че Йемен воюват по джапанки. Срам, голям срам за САЩ!!! А вие си измисляте причини да ги оправдавате. Йемен! Срам! А представете си колко ги е 😱 страх от С. Корея които имат ядрено оръжие и не воюват по джапанки.
  • 28 ЦСКА

    1 0 Отговор
    А и да вие жив и здрав великият ви 🤪 луд президент крал Дони. Пазете си го и си го носете на рамо! Той ще докара САЩ до там че и остров Тамбукту ще скача на САЩ и ще стреля и сваля военна техника на САЩ