Last news in Fakti

27 Август, 2019 08:35 4 910 43

Нетаняху: Иран се готви да ни нападне

  • иран-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • дрон-
  • хизбула

Израелският премиер призова международната общност да подкрепи страната му на фона на засилващото се напрежение с Техеран

Нетаняху: Иран се готви да ни нападне - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова международната общност да подкрепи Израел на фона на засилващото се напрежение с Иран през последните дни, предаде ДПА.

Думите на Нетаняху са във връзка с ударите на Израел в събота срещу няколко цели в Сирия, които според израелските власти са осуетили опит на Иран да използва "дронове убийци", за да атакува цели в Северен Израел.

Според израелския премиер Иран замисля терористични нападения срещу Израел. "Призовавам международната общност да действа незабавно, за да не извърши Иран тези атаки", каза Нетаняху.

Нетаняху направи изявлението си, след като американският президент Доналд Тръмп каза вчера, че е готов да се срещне с иранския президент Хасан Рохани през следващите седмици. Изненадващото изказване на Тръмп се превърна в лъч светлина за отношенията между Съединените щати и Иран, белязани през последните месеци от силно напрежение.

Израел е в конфликт и с Ливан, чиито власти заявиха в неделя, че два израелски дрона са нарушили ливанското въздушно пространство и са прелетели над южните предградия на столицата Бейрут. Единият дрон падна близо до медийната централа на подкрепяното от Иран ливанско шиитско движение "Хизбула", а вторият експлодира във въздуха.

Ливанският президент Мишел Аун заяви, че действията на Израел са равнозначни на обявяване на война.

Двата израелски дрона, паднали в Бейрут, са пренасяли експлозиви, заявиха от "Хизбула".

Нетаняху: Иран се готви да ни нападне

Ливанското движение разпространи късно снощи изявление, в което се казва, че експерти са изследвали единия дрон. След падането в неделя на двата дрона "Хизбула" предупреди израелските войници на границата с Ливан да очакват отговор.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    28 6 Отговор
    Удрииии
  • 2 mediator37

    40 9 Отговор
    Миролюбивия Израел.

    Коментиран от #34

  • 3 Даммммм

    49 11 Отговор
    Дамммм -и това го казва Изрел-които окупират чужди земи и от десетки години избиват мирни жители...-лицемерие

    Коментиран от #16

  • 4 вече не вярвам на чифути

    32 8 Отговор
    Защо ли вече никой не ви вярва а Моше ( от там идва мошенник, мошенници)
  • 5 Borislav Popov

    9 18 Отговор
    Спокойно русорасти, не се вълнувайте. Пийте по един валидол. Рушийка и ФАЩ няма да дадат и косъм да падне от главата на дори и един чифут.
  • 6 ****

    22 10 Отговор
    Каквото са си надробили чифутите,да си го сърбат сега.До вчера се хвалиха сами как бомбардирали тези,или онези,а сега като усетиха,че ще играе дебелия,и ревнаха.

    Коментиран от #30, #41

  • 7 Израел фалира

    16 7 Отговор
    Сапуннн .... много сапун
  • 8 Цанков

    10 22 Отговор
    Спокойно Израелци САЩ винаги са зад вас а зад САЩ са Винаги НАТО.Чаршаф бейовете, ако искат да си рискуват бъдещето на държавата.

    Коментиран от #11

  • 9 Голям прос

    26 6 Отговор
    Защо Израел все напада съседите си, а после реве, че искали да го нападат? По-голям дразнител от тия тъпаци е онзи зад океана

    Коментиран от #15

  • 10 ха ха ха

    13 4 Отговор
    Помощ иска ли, да му помогнем? ... пука му на някой за вас!
  • 11 един

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "Цанков":

    голям праз кой ги подпирал! Нали исраел иска да принуди саш да обяви война на Иран, ма саш се опъват, щот са страхливи и никой не ги подкрепя! Няма кой да направи кефа на исраните и да дръпне магарето за опашката ;)

    Коментиран от #13

  • 12 Знаещ

    10 21 Отговор
    Голям кеф ще е да гледаме как израелците ритат мюслитата съюзници на православна Рашка говняшка.

    Коментиран от #23

  • 13 Цанков

    8 19 Отговор

    До коментар #11 от "един":

    Ганйо си е оправил неговия цървулски живот, тръгнал да дава акъл на другите. Че е вечно в мизерия и вечно на.. ан.Иран, Сирия, Пакистан, Ливан там е фабрика за терористи за ислямска държава, ако не е Израел, САЩ, и Нато да възпират Идилци ти българино ще си припомниш, какво значи 500 годишно мюсолманско робство отново. Или, ако не Русия ще дойде да те освободи, и с икономическата помощ на Русия ще заживеем прекрасно, като Кубинци, Венецуелци и Северно корейци, все така слаби и радващи се на коричка хляб.Неблагодарно племенце все некой му е виновен и му пречи, а той само дзурлата му знае много и никога не е показал че може да се бори за България за да живее достойно.

    Коментиран от #17

  • 14 12345

    18 5 Отговор
    Евреите провокират иран и искат персите да нападнат, за да може САЩ и сие да ги смажат. Но май не им се получава. Вече никой не им се връзва на провокациите.

    Коментиран от #43

  • 15 До еди кой си

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "Голям прос":

    Щот си голям и си прост, атентатите където Ливанците ги праеят в Израел искаш Израелци да мълчат ли.

    Коментиран от #40

  • 16 До еди кой си

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Даммммм":

    А знаеш ли че е традиция тия "мирни жители" да обучават децата си от малки да са терористи срещу Израел. Или за ислямски фанатизъм не си чувал.
  • 17 един

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Цанков":

    Ти Ганьо не го гледай, той е дал цивилизацията на света без да пролива кръв, за разлика от тази мижава държавка исраел, създадена върху костите на свои ;)... и не е зле да ходиш на училище, освен правопис, може да научиш и туй-онуй по История, що яко ти куца :D

    Коментиран от #18

  • 18 Цанков

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "един":

    Много интересно на милиони са горе долу като нас, но по богати в пъти от нас, да не говорим и много по влиятелни по света, и тва била мижава държава. А ти типичния селски бай цървул живее на стара слава и се грее какво станало в миналото, а в сегашното такова неспособен за нищо. След 20г ще видиш доказателството с кафявите братя, щот си много велик и не те интетесува сегашното а гледаш проблемите на другите по света.

    Коментиран от #20

  • 19 Личо

    3 6 Отговор
    Значи българчето му липсва мюсолманското любящо присъствие. Където топло топло са любили бабите му и е на страната на чалма ефенди с радикалните му възгледи. Ама то старата любов ръжда не хваща нали българко ти знаеш най добре.

    Коментиран от #24

  • 20 един

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Цанков":

    Цървул си ти, щот не знаеш кое всъщност е богатство!

    Такива като тебе не си струва да се ограмотяват, такива като тебе стават само за слуги, какъвто си и си, като те чета ... айде, бягай да пасеш на господаря си кравите :D

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Цанков

    3 10 Отговор

    До коментар #20 от "един":

    Цървул а с работа в чужбина за 4070 евро на месец а ти за 500лв теб те пасът. И си налягаш парцалите, и за тва си злобен и ограничен, ти си роб в собствената ти държава и като роб нямаш ценности бе.

    Коментиран от #27

  • 22 Данйо

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "един":

    Ценности в България ти сериозно ли. Невъзпитаното младо поколение, което не си знае славната история, и масово ги интересуват чужди простотии.Който нямат уважение към никой.

    Коментиран от #26

  • 23 Тъй ги ритат,

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    че самите еврей пищят на умряло.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гледач

    2 4 Отговор
    Гърците са страхливци вместо да СПРЪТ турските самолети да не нарушават въздушното им пространство те се занимават с цигани
  • 26 един

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Данйо":

    Ей, Цанков... пишеш и Ганьо, и Даньо по един и същи грешен начин - няма смисъл!

    Българите са уникален народ, миролюбив и боголюбив, затова оцелява и винаги ще оцелява докато го има човечеството - запомни това от мен, то си е вътре в нас, носим си го в душите, без значение колко ни мачкат заради това!

    Наричам се българин с гордост, защото съм над всички останали!

    Коментиран от #29

  • 27 един

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Цанков":

    Аз работя за себе си, слуга... не работя за заплата, разбираш ли разликата? Мразя някой друг да ми определя колко ще взимам, когато осъзнаеш разликите, ще е много късно за теб - самия факт, че си хукнал да робуваш говори, че не ставаш за никакъв чеп! ;)

    Коментиран от #28

  • 28 Цанков

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "един":

    Ква робия като мога да те купа и продам 1000пъти бе. Работил бил за себе си нали произвеждаш и пак се гърбиш за некой бе галфон. Иди работи в Куба при комунягите що работиш тука в лошата ти демокрация а кафяв драскач.

    Коментиран от #31

  • 29 Цанков

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "един":

    Да ама ромското население е на друго мнение ти си лаеш а кервана си върви и хом 2040г ти ще си малцинство защото с нищо вие къде само се репчите не показвате като примери че искате България да я има.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 един

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Цанков":

    Имам 3 автосервиза, ти ли ще ме купуваш - слуга? :D Не си сериозен, ем неграмотен, ем глупав... затова се радва, че е слуга!

    Коментиран от #32

  • 32 Цанков

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "един":

    Не бе 4 имаш а да забравих още 2 та станаха 6. Казах ти премести си бизнеса в венецуела защо седиш на тоя умразен бизнес климат в България. Ма ти си на цървула и цървулката син и неможеш още да стоплиш примера ми.

    Коментиран от #33

  • 33 един

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Цанков":

    Пише се Омразен, грамотнико :))) виж там, собственика ти се е насрал, ходи да го оближеш ;)

    Коментиран от #35

  • 34 Терористи

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Чифута нагъл всеки ден напада СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ а сега реве и се преструва на жертва !??? После защо имало напрежение
    Ами това си е открит Бандитизъм подкрепен от краварите !

    Коментиран от #36

  • 35 Цанков

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "един":

    Ти като ядеш цял живот кафяво да не си умрел я. А ти в десетия ти сервиз заминавай да бачкаш, че ако западняците"господарите" МИ ти наложат санкции както всички стоки и инструменти са западни в сервизати ще има само тел. Ма бива ли а си еуглена цел живот бе.
  • 36 Аре бе

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Терористи":

    А тези държави, като обстрелват Израел. Няма да седят кротко я.Защо Палестинци правят бомбени атентати в Израел?

    Коментиран от #42

  • 37 КОНСТАНТИНОВ

    2 2 Отговор
    Да ви защитават господарите ви дащ
  • 38 Кой68

    3 3 Отговор
    Щото вие евреите си седите мирно и не правите нищо?Вие като янките кого ли не заплашвате,бомбандирате чужди държави?Вие не сте богоизбран народ,а вие сте прокълнати....
  • 39 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ИЗРАЕЛ НА НАПАДА -ТОЙ ХАРЧИ ОРЪЖИЯ ,ЗА ДА ВЪЗПРОИЗВЕЖДА ВОЕННА ПРОМИШЛЕНОСТ -ТУК-ТАМ !!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Не приятелю реват, за да няма изненадани когато почнат да бомбят Техеран. Което скоро ще стане по непотвърдени данни вече са направили пробни полети (всъщност иранците го потвърдиха внезапно уволниха шефовете на ПВО и авиацията си след случая). Всъщност и еврейте го потвърдиха (макар и не толкова явно като иранците), в интервю военен с небивал ентусиазъм обясняваше как F-35 си струва всеки шекел даден за тях (като събереш едното с другото е лесно да се разбере какво е станало)
  • 42 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Аре бе":

    Щото не могат да преживеят, че нормалните хора живеят по - добре от тях и единствената работа която им дават евреите е да чистят кенефи.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.