9 Септември, 2019 21:10 1 123 5

Нетаняху, без камери в избирателните секции!

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • ликуд

Израелският премиер превърна възможните изборни измами в основна тема на своята кампания и призова привържениците си да гласуват

Нетаняху, без камери в избирателните секции! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не успя да прокара законопроект за поставяне на камери в избирателните секции, но засили обвиненията, че неговите врагове възнамеряват да откраднат изборите следващата седмица, предаде Ройтерс.

Нетаняху превърна възможните изборни измами в основна тема на своята кампания и призова привържениците си да гласуват усилено, за да му осигурят пети мандат. Служители на неговата партия "Ликуд" отправиха до голяма степен недоказани твърдения за широко разпространени измами в избирателни секции в арабски градове на предишните избори през април, които не доведоха до категорична победа за никоя политическа сила.

Вчера правителството одобри законопроект за наблюдение с камери в избирателните секции, но днес предложението не получи подкрепа в парламентарна комисия.

Повечето западни държави ограничават използването на камери в избирателните секции. Политически коментатори предсказваха, че мярката ще се сблъска с големи трудности.

Главният прокурор на Израел се противопостави на законопроекта по съображения, свързани с поверителността и процедурните въпроси.

Нетаняху, без камери в избирателните секции!

Според критиците законодателното предложение има за цел да сплаши арабските избиратели.

Твърденията на Нетаняху за изборни измами излязоха на преден план в битката за политическо оцеляване на премиера, който две седмици след изборите на 17 септември трябва да представи своето обжалване срещу намерението на главния прокурор да му предяви обвинения по три дела за корупция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    5 1 Отговор
    Моше! За коя Корупция ми опяваш? А хич нема как, еврейн да съди друг евреин. КАПИШ?
  • 2 Антисоциалист

    1 1 Отговор
    Господа, атаките на ислямисти и евроимперци срещу Израел и сегашния му Премиер имат и невероятни на пръв поглед извършители. Не само тази статия потвърждава това - има и още потвърждения. Тези дни, при посещението на г-н Нетаняху в Украйна, на киевското летище съпругата на г-н Нетаняху Сара хвърли в краката си украинския хляб със сол, защото била "сърдита" на съпруга си. Ударът й, както разбирате, не е срещу Украйна и доброжелателно настроения към Израел украински Президент Зеленски - също еврей, а срещу Премиера на Израел. Защо ли?! Заради ислямските съратници на евроимперците... Не може г-м Нетаняху да ги поставя където им е мястото и да им пречи с камери да гласуват многократно!
  • 3 Снайперист

    4 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Без име

    1 1 Отговор
    Както и в България и тук всички го плюят и на изборите пак за него ще гласуват! Човека е гений! Обработва ги като овце! Знае как и си играе козовете в 89 та минута!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.