27 Август, 2019 17:26 3 756 24

Кюрдите се изтеглят от турската граница

  • сирия-
  • кюрди-
  • турция

Това става след споразумението между Турция и САЩ

Кюрдите се изтеглят от турската граница - 1
Снимка: Shutterstock

Представителите на кюрдите в Сирия обявиха, че техните военни са започнали да се изтеглят от постове край турската граница, съобщи РИА Новости.

Това е решено, след като Турция и САЩ сключиха споразумение за зона за сигурност в граничния регион. Изтеглянето е започнало в района на Рас ал Айн в събота.

Изтеглени представители на кюрдските народни отряди. С тях е изтеглено и тежко въоръжение.

Зоната за сигурност трябва да създаде безопасно пространство между турските военни и кюрдските отряди. Турското правителство определя кюрдската военна група като терористична фракция.

Турският президент Редже Ердоган вече обяви, че турски военни се подготвят да навлязат в региона. Според него така ще се гарантира безопасността по граничните региони.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    8 3 Отговор
    Стани да седна.
  • 2 Менгеле

    41 18 Отговор
    По добре да бягат, докато аскера не ги е запукал
  • 3 JPower

    44 15 Отговор
    Ердоган пак постигна целта си. Кога ще имаме такъв лидер, да гледа интереса на България

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Хитлер

    23 7 Отговор
    Б. Б. Заяви България ще навлезе в Турция да подсигури южната граница. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁✌️🍺🍺
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пираня

    7 23 Отговор

    До коментар #3 от "JPower":

    Ходи си в Анадола и ти ще си имаш такъв диктатор, ние се отървахме от един като него 1989.
    Турските войски ще патрулират заедно с Американските които ще ги водят за ръка. Всички населени места ще се управляват от местен съвет както в Манбидж но това е 2 серия.

    Коментиран от #10

  • 7 Пираня

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "Мехмед":

    Предателите са мъртви понеже никой не ги иска също като тебе, ходи в Анадола да те обичат знаеш откъде.
  • 8 koпа

    35 11 Отговор
    Какви кюрдски отряди това са си чисти терористи,както и да ги наричате "бойци","отряди"терориста си остава терорист при този сличай тези са кучетата терористи на краварите точка.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 JPower

    30 9 Отговор

    До коментар #6 от "Пираня":

    За такива като теб с гладък мозък като неузряла диня и Садам, Кадафи... бяха диктатори. Но с Ердоган удариха на камък с преврата, турския народ не е прост като арабелите, застана зад лидера си, излезе по улиците да го защити. Ама и да ти се обяснява, едва ли нещо ще се задържи в гладката кора

    Коментиран от #11

  • 11 Пираня

    6 16 Отговор

    До коментар #10 от "JPower":

    А не бе не бяха. Ти забрави май Локърби, медицинските ни сестри и т.н.
    Ердоган се опитаха да го свалят светски настроените хора в лицето на армията, обаче Монголците вече бяха толкова много прогресивно затъпяли от блъскане на главата в земята че спасение за тях няма да има. Скоро ще се превърнат в бананова република.

    Коментиран от #17

  • 12 Дедо Вангьо

    9 25 Отговор

    До коментар #5 от "Мехмед":

    Нищо не ти е ясно. ТУРЦИЯ УМИРА!

    Коментиран от #19

  • 13 Дедо Вангьо

    10 22 Отговор
    Нищо не ти е ясно. ТУРЦИЯ УМИРА! Окупира чужда съседна територия. Войната с кюрдите тепърва започва и то на турска територия. ТУРЦИЯ БЕШЕ!
  • 14 Да да

    11 15 Отговор

    До коментар #8 от "koпа":

    Абе и ние бяхме за вас терористи, ама ви върнахме в Азия! Спокойно, ще се освободят и кюрдите.

    Коментиран от #15

  • 15 koпа

    9 9 Отговор

    До коментар #14 от "Да да":

    Ти се погледни историята от коя част на планетата си дошъл на Балканите и ти бъди спокоен за Румелия .
  • 16 Патриот

    12 6 Отговор
    На кюрдите ако им стиска да останат.... Ердоган ще ги смели като месомелачка пред очите на щатите..
  • 17 Хасан

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Пираня":

    България имаше много добра изгодаот Либияна Кадафи ..хиляди специалисти,строителни обекти, милиарди доходи
  • 18 Няма кюрдин който да остане

    8 5 Отговор
    Когато знае, че идва победоносният аскер......освен ако няма задни сърбежи
  • 19 Всяка прилика с лица и събития е случайн

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо Вангьо":

    На теб не ти е ясно, държава в която кадъната ражда между 5 и 15 чаавета , не мре- напротив. Държава в която крадеца и престъпника се разпитват от органите на полицията с навряна в гъ.. полицейска палка , практически липсва "отровителя" битова престъпност , и когато засееш две лехи чесън вън на полето , ще можеш да си ги събереш и нахраниш чааветата , и такава държава не мре , защото виждаш смисъл от труда си - без някой да ти го окраде на зелено. Държава в която данъчната политика привилигирова малкият и среден бизнес , с плащането само на лицензи , не мре и се развива с добри темпове . И за последно , дали правиш някаква аналогия между горе казаното , и една близка и родна територия .
  • 20 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    голям турски успех!!!смях!!!общи патрули с американците в зона контролирана от кюрдите!!!реално това искаха кюрди и американци от самото началао.така турция няма да изпълни заканата си да навлезе в кюрдската зона ,а и кюрдите ще бъдат гарантирани при обвинения че нападат турция от сирия.евалата на американската дипломация.ердоган го изяде ,но го оставиха да се хвали че нещо бил свършил!
  • 21 Накрая всички му клякат

    5 2 Отговор
    Каквото каза го направи. Изтика кюрдите в храсталака, сведе ролята на американците само до безучастни наблюдатели.

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Накрая всички му клякат":

    тва дето си писал е лъжа.кюрдите остават там където са и сега.американците вече ще могат с 400 човека да контролират половин сирия,а турците ще участват в гранични патрули без да могат да направят нищо на кюрдите,които спокоино ще си управляват в зоната ,която турците искаха да напуснат.естествено за баламурниците като теб тва е голям турски успех,но реално геополитически е пълен крах на ердогановата политика.съшото се случва и в идлиб с руснаците.много шум за нищо.руснаците и асад напредват в турските територии въпреки че путин черпи ердоган със сладолед!смях!

    Коментиран от #23

  • 23 Хаха, гаванке

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    В какви турски територии напредват асадистите бре? Съвсем си чалдисал в жегите. Кюрдите са вън от зоната която иска Турция. Американците само гледат отстрани. Участието им в уж съвместният център е само символично. Само баламурниците не разбрахте, че турците вече минаха само на уведомителен режим и американците от кумова срама са в този център колкото за безхаберници като тебе да си мислят, че имат някаква роля. Всичкото кюрд бяга като за олимпиада от зоната ти бълнуваш контролиране хахахаха
  • 24 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    ами в тези в идлиб,напредват асадистите .тва бе турска зона с наблюдателни точки в нея с турски воиски и турско опълчение.към днешна дата поне една от турските наблюдателни точки вече е обграденаа от асадистите,а турски военни и паравоенни загиват всеки ден от ударите на руската и асадската авиации.американците държат 40% от сирия с под 1000 воиника.в американската зона всичко кротна.сега ще кротне още повече като включат турците да пазят кюрдите,а кюрдските части освободени от границата с турция ще се впуснат в унищожаването на последните клетки на идил.турците минали на уведомителен режим!!!хахахахах!!!!!хохохо!!!една американска пръдня е достатъчна да няма турция бе красавец.само с едно изявление по телевизията тръмп ви срина валутата.представи си ако ви нагази американската армия заедно с кюрдското опълчение за логистика.но за офцепаси като теб ердоган добре се изявява.само се запитаи що обаче кюрдите не протестират против сегашното турско-американско положение?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания