2 Септември, 2019 16:32 1 589 3

Унгария: ЕС бави членството на Западните Балкани

  • унгария-
  • ес-
  • западните балкани

Унгария недоволства от политиката на ЕК

Унгария: ЕС бави членството на Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария обяви, че ЕК не позволява приемането Западните Балкани в ЕС. Това беше обявено от унгарският министър на външните работи Петер Сиярто, цитиран от EU Observer.

Той припомни, че Хърватия е единствената държава от региона, която стана член на ЕС. Все още обаче другите кандидати за членство не са постигнали напредък в преговорите за членство в групата.

„Унгария е съсед на Западните Балкани. Ние сме наясно, че нашата страна и ЕС имат голям икономически, стратегически и политически интерес от подобно членство.

Ние очакваме ЕК да не намалява, а да увеличава броя на държавите – членки. ЕС трябва да погледне към Западните Балакни и да отвори всички глави за присъединяване за Сърбия и Черна гора“, заяви Сиярто.

В момента ЕС очаква споразумение на Косово със Сърбия за статута на страната, което ще позволи на двете страни да получат членство в групата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 2 Отговор
    Тоя иззе функцията на Тиквата, ами сега нашият с какво ще се хвали?
  • 2 Косово

    6 4 Отговор
    Няма място в Европейския съюз! Ако еврогейовете приемат това терористично формирование в ЕС, то фактическия край на съюза може да се счита за факт. Тази бомба в средата на Европа я поставиха говеждите и то точно с цел да се унищожи съюза.
  • 3 onq s konq

    3 1 Отговор
    Е как е възможно Унгария да се възползва от НЕРАЗБИРАЕМИЯ СИ ЕЗИК и да ЗАМЪРСЯВА ЕВРО-МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО с подобни призиви СЪРБИЯ ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС...И това при положение,че Сърбия ПОЧТИ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ НАМЕРЕНИЕ ЗА ВЛИЗАНЕ В РУСКО-АЗИАТСКИЯ ИКОНОМ. СЪЮЗ?!
Новини по държави: