5 Септември, 2019 07:36 3 754 9

Дориан отново е смъртоносен! Тръмп стана и метеоролог (СНИМКИ)

  • сащ-
  • дориан-
  • ураган-
  • доналд тръмп-
  • флорида-
  • бахами

Ураганът се засили до трета категория, а президентът упорства, че бурята заплашва Алабама, въпреки че метеоролозите твърдят противното

Дориан отново е смъртоносен! Тръмп стана и метеоролог (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Ураганът Дориан, който опустоши Бахамските острови преди да се насочи на север покрай югоизточното крайбрежие на САЩ, отново е набрал сила и вече е от трета категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, съобщи американската метеорологична служба, цитирана от Франс прес.

Към 3 ч. по Гринуич (6 ч. българско време) Дориан се е намирал на около 170 километра южно от град Чарлстън, щата Южна Каролина, и се придвижва с 11 км/ч. Скоростта на съпътстващите ветрове достига 185 км/ч.

По-рано ураганът причини смъртта на най-малко 20 човека на Бахамските острови.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава да упорства, че щатът Алабама е сериозно заплашен от Дориан, въпреки че метеоролозите твърдят противното.

Дориан отново е смъртоносен! Тръмп стана и метеоролог (СНИМКИ)

На брифинг в Овалния кабинет в Белия дом вчера Тръмп показа карта на американския Национален център за наблюдение на ураганите, на която е показано, че ураганът може да премине над Флорида. На картата имаше нарисуван на ръка полукръг, загатващ, че част от Алабама също е изложена на риск.

В неделя Тръмп написа в Тwitter, че Алабама, наред със Северна и Южна Каролина, както и Джорджия, "най-вероятно ще бъде ударена много по-тежко от очакваното".

В отговор метеорологичната служба на Алабама туитна: "В Алабама #Дориан НЯМА да има никакво въздействие. Повтаряме, никакво въздействие от Урагана #Дориан няма да бъде усетено в цяла Алабама. Системата ще остане прекалено далеч на изток."

Дориан отново е смъртоносен! Тръмп стана и метеоролог (СНИМКИ)

Дориан отново е смъртоносен! Тръмп стана и метеоролог (СНИМКИ)

Тръмп обаче продължи да настоява, че Алабама може да пострада от Дориан. Вчера президентът на САЩ не обясни кой е направил на ръка промяната на картата, която той представи в Белия дом.

Мариан Уилямсън - претендентка за номинацията на демократите за президентските избори през ноември догодина, която на практика няма никакви шансове - пък увери, че ураганът може да бъде отблъснат със "силата на духа".

"Бахамите, Флорида, Джорджия, Каролините. . . Да се молим за всички. Нека милиони от нас видят, че отклоняването на Дориан от крайбрежието не е идея на луди, а използване по положителен начин на силата на духа", каза Уилямсън, която е успешна писателка и активистка.

След това тя призова за "две минути молитва, извикване на образи, медитация за тези, които са на пътя на бурята".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    26 0 Отговор
    Донката е чисто луд
  • 2 Дориан

    10 3 Отговор
    Здравейте!
  • 3 qwerty

    16 0 Отговор
    Как да си сериозен? Все едно скрита камера? Във всеки един момент може да излезе някой и да му каже "this is a prank, you are not the president of US" и няма да бъде не на място. Галфон!
  • 4 сумасшедший

    13 4 Отговор
    Бай Дончо да мята ядрените бомби над Алабама за да ги предпази !
  • 5 Трендафил

    12 1 Отговор
    ха-ха какви постройки , хвърчат дървенни бараки
  • 6 Минчо

    5 0 Отговор
    Много весели коментари :) Искрено се забавлявам
  • 7 ейййй

    1 0 Отговор
    Да пита Боко......
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПУТИН МОЖЕ ДА ОТКЛОНЯВА УРАГАНИ -ДОРИ ПРИ "САНКЦИИ" !!!!