Last news in Fakti

12 Септември, 2019 14:30 2 112 1

Няма глобална климатична катастрофа

  • бразилия-
  • амазонка-
  • амазония-
  • жаир болсонаро-
  • ернесто араужо

Тропическите гори в Амазония не са на път да изгорят, заяви първият дипломат на Бразилия

Няма глобална климатична катастрофа - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Тропическите гори в Амазония не са на път да изгорят и необоснованите опасения от глобални климатични промени заплашват суверенитета на Бразилия, заяви министърът на външните работи на Бразилия Ернесто Араужо, цитиран от Ройтерс.

"Няма катастрофални климатични промени", подчерта Араужо в реч пред базираната във Вашингтон фондация "Херитидж".

"Ако съдим по дебатите, които се водят, може да изглежда, че светът свършва", подчерта министърът.

Неотдавнашното увеличаване на пожарите в Амазония, смятана за бастион срещу глобалните промени в климата, доведоха до международна реакция и критики срещу бразилския президент Жаир Болсонаро заради решението му да даде приоритет на развитието на региона вместо на защитата на горите.

Араужо, който твърди, че научните доказателства за причините за глобалното затопляне са недостатъчни, заяви че активистите, които искат мерки за борба с климатичните промени, преувеличават заплахата с политически цели, като част от заговор на левите сили срещу САЩ и Бразилия, чийто суверенитет е подложен на заплаха.

Няма глобална климатична катастрофа

Пожарите в Амазония са около средното през тази година, заяви бразилският външен министър. Той подчерта, че неговата страна е отговорна за само 2 на сто от световните емисии на въглероден диоксид. Обезлесяването по цял свят е отговорно за 11 на сто от глобалните емисии, добави той.

"Така че дори да приемем, че емисиите на въглероден диоксид контролират пряко температурата, което не се показва от компютърните модели, вината не е на Бразилия", подчерта дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 2 Отговор
    Много му разбира главата на тоя маймуняк. тия десни неандерталци разбират само как да крадат и лъжат плюс безусловните рефлекси развити в максимална степен, за разлика от разума.