15 Септември, 2019 10:37 2 179 1

Талибаните отмениха забрана над Червения кръст

  • афганистан-
  • талибани-
  • червен кръст
Талибаните отмениха забрана над Червения кръст - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Талибаните отмениха забраната, която наложиха над дейността на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) в Афганистан и дадоха гаранции за сигурността на персонала му, който извършва хуманитарна дейност в райони под техен контрол.

Аргументът за наложената от тях забрана през април т.г. беше, че МКЧК и Световната здравна организация извършват съмнителни дейности по време на кампании за ваксинация и не се придържат към обявените задачи.

Сега талибаните заявяват, че възстановяват предишните си гаранции за безопасността на служители на МКЧК в страната и заповядват на всички свои бойци да улесняват работата им.

Хуманитарните организации в Афганистан подчертават, че не заемат страна в конфликта. МКЧК е известен с неутралитета си в горещи зони из цял свят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анова

    2 9 Отговор
    Сега започва умишлено заразяване въртят сучат пак излъгаха хората
Новини по държави: