Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2019 20:40 3 349 33

Зеленски иска мир и връщането на Крим

  • украйна-
  • крим-
  • владимир зеленски

Той обяви основните си задачи като президент

Зеленски иска мир и връщането на Крим - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Основните задачи пред администрацията на украинския президент Володимир Зеленски ще са мир в Донбас и връщането на Крим, съобщи ТАСС.

Зеленски проведе разговори с президента на Словакия Сузана Чапутова. Той заяви, че разчита на подкрепата на страната ѝ в отношенията с Русия.

„Аз търся освобождение на всички украински територии. Искам да прекратя войната. Това е моята мисия като президент. Мисля, че руското правителство нарушава международното право. Трябва да работим по този въпрос, защото това е важно, както за Украйна, така и за Русия“, заяви Зеленски.

Той заяви, че очаква среща на „Нормандската четворка“, на която да се договори нова размяна на затворници с Русия и да се договори изтеглянето на военните от районите в близост.

Русия и Украйна вече размениха затворници през този месец, което беше приветствано от международните лидери.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    50 4 Отговор
    А аз искам 6-ца от тотото,ама едва ли

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анти милиционер

    38 3 Отговор
    Аве жид.... махай се в т.нар. "израел". Какво правиш в чуждата държава?
  • 4 tost

    52 2 Отговор
    То и аз искам мир, Македония и Беломорска Тракия ама надали някога ще си ги вземем.

    Коментиран от #6

  • 5 Хк+йххххйххх

    40 4 Отговор
    Тоя е луд. За Зеленски
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "tost":

    "Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/
  • 7 Слава Україні

    7 45 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    Скоро и Путин при Гиви, Батман, Моторола и Захарченко!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хрониките на Евразия

    6 38 Отговор
    Най големият кошмар на Кремъл е - Украйна да стане успешна , уредена демократична държава ..
    Това ще е краят на всички диктаторски , феодални държави по онези ширини .
    Затова мир няма да има , колкото и да го искат украинците .

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Бесен Язовец

    32 2 Отговор
    Крим само на картичките от преди 5 години за украинците!
  • 11 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Ще стане бе, точно след като България стане независима и успешна! Всяко нещо по реда си. ;)

    Коментиран от #12

  • 12 Хрониките на Евразия

    4 16 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ще стане , ще стане , а България без варианти ще стане , но докато умре лошият материал , ще се наложи да чакаме ..
    Надеждата е в стотиците млади българи , получили добро образование в престижни университети .

    Коментиран от #18, #24

  • 13 Барчо

    7 3 Отговор
    А аз искам България на ТРИ МОРЕТА, както е била.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Професора

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    На 3 морета е била точно 15 години!
  • 15 Меркел

    3 0 Отговор
    А аз искам България, на три морета!!!
  • 16 Професора

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Я кажи ама честно според теб българите след цялата ни история след всичко което знаеш заслужават ли да бъдат на 3 морета? Какво ще спечели народа ако е на 3 морета при този вид управление от последните 30г?

    Коментиран от #20, #25

  • 17 Калбо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Колкото България стана успешна 30 Гдбеднотия и сиромашия
  • 18 Колко

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хрониките на Евразия":

    Не е важно какъв университет си завършил а колко обичаш България и колко си честен с народа ако са такива като тези нищо няма промени даже и позле
  • 19 Консервативен

    10 1 Отговор
    "Зеленски иска мир и връщането на Крим"

    Това са несъвместими неща. Оксиморон. Едното изключва другото.

    Така че този или е мечтател, или агент-провокатор...
  • 20 Урко

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Професора":

    Ще отиде на три мюрета...
  • 21 Професоре да ти кажа

    7 0 Отговор
    аз какво ще спечели народът от България на три морета-ще спечели работни места в новоотркиващи се бетоно-възли, щото зер нема така да ги оставимЕ тия три морета с некви песъци и дюни. Всеки българин ще има бетонобъркачка. Ще ги бетонираме, циментираме, като едно време бункерите на Енвер Ходжа. Абе яко бачкане ще е. Отивам за лопатата.
  • 22 Професора

    2 3 Отговор
    Преди 80 години са намерили древни руни на които е имало изобразена България чак на Японско море, как може госпожа Фол траколожка да е пропуснала този факт?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хрониките на Евразия":

    Абе ти верно си чалнат... Щели да са завършели престижни университети... Баш завършилите престижни университети забъркват най-големите говна в света.... Иначе ти си чакай всички българи да завършат Принстън, Йейл и Харвард.... После сигурно всички ще са вождове, ма то индианци вече няма и сега... Обаче нали всички ще са завършили престижни университети, явно ще командваме целия свят, а? И коне с капаци като теб ежедневно дават акъл тук на хората и ги наричат русофили, ушанки и не знам си какво... Кух си като 100 хралупи...
  • 25 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Професора":

    Казвал съм го тук достатъчно много пъти. След 1989 г България не заслужава нищо. И то не защото хората са лоши, а защото ръководството е такова и води уверено към разпад и унищожение на държавата ни. След 1989 г демографията ни е абсолютен срив, населението след не повече от десетина години ще е преобладаващо ромско, производство няма или каквото има, то е менте и става само за прасетата, здравеопазването виждаш за какво става въпрос. Вчера Борисов се изтъпанчи и разправя, че вървим по-добре от Италия. Има обаче един измамен показател, който уж показва, че сме добре. Нещо като ефекта прикрива дефекта. Магазините са пълни, хората пазаруват, по пътищата не можеш да се разминеш от западни коли. Но това е само ефекта. Дефекта е, че всички стоки са менте, дори и скъпите - резултата е една болна нация с отрицателен прираст. Дори ромите не могат да ни оправят прираста, нищо че са с по 5-8 деца и раждат на по 12-13 годинки. Автопарка ни е средно над 15 годишен. Три четвърти от новите коли са собственост не на физически, а на юридически лица - фирмени, служебни. Така че под повърхността на лъскавостта е гнилостта. Що се отнася до народа ни, не знам дали си бил по живково време, но тогава нямаше търпимост към нарушителите на закона от самите хора, както сега. Ако някой се сбие, веднага ги разтърваваха и от нищото се появяваха органите на реда и имаше осъдени. Имаше и нещо като лаф: 200 лв обида, 500 лв шамар. Сега за едното нищо ще те очистят и няма да има осъден. К

    Коментиран от #26, #29

  • 26 Барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    С една дума, народа ни е добър. Прекалено добър и може би точно по тази причина ще бъдем заличени като нация, защото сега изплуваха фекалиите. Родолюбието се възпитава от родители и държава дълго време, но специалистите по въпроса могат да го унищожат за миг.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    До 25 ком- Ти поне 3 деца изгледал ли си ,че говориш за демография -това всички го знаем и какво предлагаш =да се хванем с Русия където минималните заплати са по 280 лв и са по бедни от нас -стига с тая демагогия -професор

    Коментиран от #30, #32

  • 30 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян":

    Да, Стояне! Отгледал съм не 3, но 2 деца. И двете са тук в България. Само че при тази несигурност и упадък не желаят да се женят за сега. Що се отнася до заплатите може да си направиш справка. Средната заплата е около 42 000 рубли и при курс едно към 36, може да изчислиш колко е в бг левове. Така че не знам откъде си взел тези 280 лв, но нямат нищо общо с 1 100 лв. А това минимални максимални е само за статистиката. В БГ е пълно със сива икономика и бачкане без каквито и да са договори и заплащане по 300 - 500 лв на месец. Естествено е, че има и различни врътки като уж на 4 часов работен ден и т.н. Вратички да не ти плащат има много. И пак повтарям за пореден път. Не винаги с Русия, но никога срещу Русия. В две световни войни бяхме срещу тях и ни насраха. Сега пак сме се упътили натам към осирането.

    Коментиран от #31

  • 31 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    Големия ми син работеше в една такава фирма не на бюро, а по обекти и след като след втория месец не пожелаха да подпишат трудов договор, той се обърна към НОИ, като продължи да работи там. НОИ направили проверка само на офиса, където всички са с договори, но не и по обектите, защото са ден за ден и от офиса не са ги дали за проверка по простата причина че няма как да и бъде изискана информацията. Просто няма доказателства дали има или не. Не са се обадили на сина да го питат аджиба къде да дойдем да проверим и естествено официалния отговор беше, че не е установено такова нарушение. А работещите момчета без трудов договор са поне 35 човека, които познаваме със сигурност. Ето за такава сива икономика ти говоря, че я няма по статистиките, където плащат жълти стотинки. Държавата е зад тях по един или друг начин. Естествено синът ми напусна и сега е в нормална фирма с договор, но онази там продължава да работи по същия начин.
  • 32 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "стоян":

    И това в 25тия коментар са факти, а не демагогия. Факт е, че от 9 милиона, живеещи в БГ са не повече от 4.5 милиона, факт е че са изтрити от картата на БГ повече от 200 населени места, факт е че сме първи по сърдечни заболявания, факт е че повечето хранителни стоки в магазините ни са внос, факт е че доктори правят операции от които няма нужда и продължават да ги правят, факт е че сме най-бедната държава в ЕС, но храната ни е най-скъпа. Тези факти не са демагогия!!!!
  • 33 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    До преди преврата в Украйна всички територии бяха на мястото си.И на последен кретен е ясно ,Крим трябваше да стане база на НАТО, тази наглост нямаше как да се търпи, особено след като на власт в Киев политици Порошенко и др..подобни, ами сега духайте супата..Ще иска Зеленски да върне..то да не ти някоя избягала булка ,да я върнеш..
Новини по държави: