Last news in Fakti

24 Септември, 2019 15:04 5 044 51

Армиите на Турция и САЩ обединиха сили

  • сирия-
  • турция-
  • армии-
  • сащ-
  • патрул-
  • зона

Двете страни патрулират съвместно

Армиите на Турция и САЩ обединиха сили - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турски и американски военни започнаха днес второто си съвместно сухопътно патрулиране в планираната зона за сигурност в Североизточна Сирия по границата с Турция, предаде Анадолската агенция.

Конвой от четири турски бронирани коли в югоизточния турски окръг Шанлъурфа прекоси сирийската граница и се срещна с американски военен конвой, за да извършат съвместно патрулиране в района на сирийския град Тал Абяд.

Турските и американските сили проведоха първото си съвместно сухопътно патрулиране в тази зона на 9 септември. На 7 август военни официални представители от Турция и САЩ се договориха за установяване на зона за сигурност в Северна Сирия и създаване на мирен коридор, който до облекчи движението на сирийските бежанци, които искат да се върнат у дома. Двете страни се договориха също за създаването на съвместен оперативен център.

Армиите на Турция и САЩ обединиха сили
Снимка: БГНЕС/ EPA

Армиите на Турция и САЩ обединиха сили
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    28 4 Отговор
    Вашингтон и Анкара се готвят да подпишат споразумение за свободна търговия, за да постигнат оборот от 100 млрд. долара. Съгласно това споразумение Турция ще получи ново предложение за доставката на системи Patriot и F-35, а митата за алуминий и стомана също ще бъдат намалени.
  • 2 България ЕС НАТО

    13 27 Отговор
    Малиии русоробите и мюмюните ибрикчии ще се насерът от яд Русия е аут от играта
  • 3 Turkiye

    44 8 Отговор
    Така е, който има армия ще си отстоява интересите пред великите сили, а който няма като България ще си дърпа сополите...

    Коментиран от #7, #36

  • 4 Еl chochone

    18 8 Отговор
    Браво на турците и на американците !
  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    10 13 Отговор
    Може да си кръстят съюза "Лига на обединените страхливци".

    Коментиран от #6, #50

  • 6 Ал та фанах Атаопънах

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Въпреки че може и "Легион на обрязаните" защото те и в САЩ се режат.

    Коментиран от #29

  • 7 Пираня

    12 18 Отговор

    До коментар #3 от "Turkiye":

    Толкова си горд че купувате скъпи играчки и си играете с тях. А всъщност САЩ ви води на каишка като във Манбидж. Трябва да си горд че подкрепяте терористите от Алкайда в Идлиб. Да си горд че историята ще се повтори и там като на изток. А какво стана на изток ДАЕШ беше победен докато вие ги снабдявахте с оръжие и сега Кюрдите са фактор, и продължават да са такъв в благодарение на вас. Без Турция досега да бяха изчезнали защото Сирия щеше да се е възстановила. Каквото сам си направиш друг не може да ти го направи.

    Коментиран от #8

  • 8 Turkiye

    33 14 Отговор

    До коментар #7 от "Пираня":

    Фактите говорят друго, че уж САЩ водили Турция за носа! Турция не слуша САЩ или Русия, турците са горделив народ, нещо като не им отърва, не го правят въпреки че САЩ така искат. Примери много, но видяхме какво стана със C-400, нали. САЩ каза на България да им купи фалшивите самолети и то само 8 незначителни бройки и България няма избор нали е васална държава и се съгласи, но виж Турция е друга, Турция си гони интересите яко!

    Коментиран от #9, #23

  • 9 Turkiye

    21 6 Отговор

    До коментар #8 от "Turkiye":

    Турция храни сирийците който са избягали от войната и са отишли в Турция! САЩ и Русия колко приеха и хранят? Защо сирийците не искат да напускат Турция, тези който са със статут на беженец? Турция отива с мечките за мед, и успява, накрая ще се превърне една от мечките!

    Коментиран от #13

  • 10 onq s konq

    19 8 Отговор
    България има доброто намерение да издигне лозунга "Където е Турция,там сме и ние".Да ,обаче Турция непрекъснато сменя Позицията си - ту с Русия,ту с Америка...Ама недейте тъй бе Комшу,щото вече станахме РАЗНОГЛЕДИ?!

    Коментиран от #26

  • 11 хппрлхэйгн

    18 2 Отговор
    нали тръмп постоянно говореше че ще има санкции срещу турция...странна работа...чак да не повярваш☺
  • 12 Rado

    3 6 Отговор
    Днес - русофили в депресия...
  • 13 Пираня

    6 14 Отговор

    До коментар #9 от "Turkiye":

    Ти кажи защо нали имате Африн, Албаб, Джерабулус, Азаз???? Ще ти кажа защо, защото там джихадистите буквално се гаврят с хората, и редовно стават атентати. Турция много да внимава какво си пожелава, ако иска да бъде империя да е готова да бъде разкъсана. Който иска да взема рано или късно си плаща. А вие имате какво да губите, преди да посегнете на чуждото много добре се огледаите дали си нямате достатъчно и проблемът ви не е някъде другаде!!!!!

    Коментиран от #17

  • 14 Червен скорпион

    5 13 Отговор
    1876 (турцiа ке падне).
  • 15 Akay

    9 8 Отговор
    Турция е държава с демократични традиции за разлика от руския татаро монголски улус.
    Исторически най големия враг на Турция е бил московията

    Коментиран от #16

  • 16 Пираня

    5 19 Отговор

    До коментар #15 от "Akay":

    Турция и демокрация кога това???
    Ходи се гръмни някъде, Европа се опита да я очовечи и имаше резултат за известно време обаче накрая си избраха терорист и всичко тръгна наобратно.

    Коментиран от #48

  • 17 Turkiye

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "Пираня":

    Сирия е разделена на четири части САЩ - Русия - Русия - Турция! Турция знае какво иска и знае как да си го получи. Турция прие беженци колкото половината население на България, това защо не го казваш, Турция сама се бори за да убеди САЩ и Русия да й дадат зано за сигурност, за която после Турция да засели беженци те, дефакто да върна сирийците на земята им, и това не казваш.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Turkiye

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Turkiye":

    Сирия е разделена на четири части САЩ - Русия - Турция - Иран.
  • 19 Пираня

    4 12 Отговор

    До коментар #17 от "Turkiye":

    Хубаво са ти промили мозъкът!!! Да ги засели къде, където вече има хора които живеят спокойно!!!! Нека да ги засели в Африн в Идлиб огромна територия предостатъчно за половин град. В Турция няма бежанци от изток от Ефрат!!! И още нещо хората не са овце, когато има мир те сами ще напуснат кончината ви.

    Коментиран от #21

  • 20 Osman

    15 4 Отговор
    Вчера Турция отправи предупреждение към САЩ да не протакат и лъжат за безопасната зона.Два турски Ф16 нахлуха в Сирия от север и два часа летяха над позициите на Сащ и кюрдските бандити. Веднага след това дойде предложението на американците за доставки на Пейтриът и продължаване на програмата за Ф35. С Турция шега не бива.

    Коментиран от #22

  • 21 Turkiye

    17 5 Отговор

    До коментар #19 от "Пираня":

    Кочина, кочина ама като започнаха принудителното изселване на беженците който не са регистрирани в Турция, и почнаха да им плачат сурата, да се крият от полицията само само да останат в Турция. Представи си България да приеме 3 - 4 милиона беженци, и още в пъти толкова да има на границата си? На приказки е лесно, ама Турция защитава голият български зад **к от потока беженци, щот ако ги пусне България без армия и икономика за 5 лева и ко ще стане? То в нормален ден чужди хора влизат излизат от България, защото българските граници са като разграден двор, камили с хиляди - милиони беженци просто не ви виждам, добре че Турция е огромна и силна държава, че малка България е е спокойно.

    Коментиран от #24

  • 22 Пираня

    3 9 Отговор

    До коментар #20 от "Osman":

    Това според анадолската агенция нали???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пираня

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "Turkiye":

    Не ви виждам!!! отговаря на всички въпроси. Щом казваш ВИ върви си с мир и жив и здрав бъди не се занимавай с нас.
  • 25 Накрая всички му клякат

    10 1 Отговор
    Развожда американците като пудели на верижка в зоната която искаше, кюрдотерорягите се нассират прави. Путин му прави метани за да благоволи да му купи някое и друго хвърчило докато българите се чудят ще ли им дойдат хвърчилата за два милиарда и ще ли има някой до тогава на територията...
  • 26 Хасан

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Не си прав ..не Турция се натиска да бъде с САЩ или Русия ,а обратното те искат да сътрудничат с Турция ..Турция си има исторически права в Сирия ,сирийския народ иска да е с Турция

    Коментиран от #27

  • 27 Пираня

    2 12 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    А Гърция и Италия имат права над Истанбул!!! Арабите искали да ги управляват Турци, ти наред ли си. Стига повтаря глупостите на терориста Ердоган. Стига с тези империи оставете народите да си живеят свободно. Терористите винаги си намират майсторът, Ердоган да си пази гърба защото не му останаха приятели.

    Коментиран от #28, #40

  • 28 Хекторис

    20 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    Като гледам май не я оставят Турция да живее спокойно. Повече колкото половината население на България, 4 000 000 души от осем години са на хранилка в Турция. Три пъти на ден им се сервира храна безплатно и безплатно медицинско обслужване. Това е всеки божи ден от осем години. И не казвай, че ЕС е дала пари, защото тези пари немогат да им покрият разходите за клечките за зъби. Нормално е Турция да иска да ги върне в Сирия. Ако искаш да ги вземем ние, тъкмо ще се увеличи населението ни с 4 000 000,а и те обичат да раждат

    Коментиран от #30

  • 29 Даколоко

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Да живее обрязването😁
  • 30 Пираня

    1 9 Отговор

    До коментар #28 от "Хекторис":

    Това е супер нагло да съсипеш държавата на хората като докараш цялата измет от узбеки, угури, афгани да въоръжиш простите и зомбиран радикални джихадисти и после да чакаш да обереш плодовете от съсипаната държава. Е колко успяхте незнам, Алкайда е на границата ви, Кюрдите са по силни от всякога, а арабите ви мразят до мозъкът на костите си, да ви е сладко.

    Коментиран от #31

  • 31 Напълно си прав

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "Пираня":

    Ако визираш господарите си зад океана. Те създадоха алкайда и въоръжиха цялата терористична измет в Сирия. Хубавото е, че краят и се вижда съвсем скоро. Затова и ревете толкова пискливо.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Пираня

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Напълно си прав":

    Хаха я да видим реалността а не да повтаряме на терориста Ердоган думите. ДАЕШ супер силна веднъж прекъсната връзката на север бавно си одиде. В момента Алкайда в Идлиб има излаз само до Турция и има танкове и гаубици, да не би САЩ да им ги спуска с парашути. Наскоро Алкайда в Северна Хама в момента в който прекъснаха връзката с Турция и терористите побягнаха към Морек където са турските войници. Пред фактите зомбитата заравят глава в земята, но всички други могат да проверят каква е истината!!!!

    Коментиран от #38

  • 33 Пираня

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Напълно си прав":

    Турция не един половин куршум не е изтреляла срещу братята си терористи, съжелявам терористите ще бъдат изтрити от лицето на земята заедно с вожда им.

    Коментиран от #37

  • 34 СЕРТАКИ

    3 5 Отговор
    Мачкай Ердо наред .таз Рая 600 год.беше като сърничка сега след 100 год. на сърничката и поникнаха рога.Щом не искат зелена трева ще ядат дървени сапове.Олееей ,Казачок, и кючек пускай сертакито
  • 35 Мноо си глупав ве Сашее

    5 1 Отговор
    И кво стана сега.Тръп днеска каза добре че с Ердоган сме приятели и мислим стокообмена да го увеличим на 100 милиарда$ на година.Влизай в Сирия и си направи зона на сигурност но само и само да си останем приятели.
  • 36 Жоро

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Turkiye":

    Ако не са Сащ или мурзилките да ви държат потурките,сирийците ви правят смешни :D Всеки път квичите някой да ви помага,Ердо веднъж при Путлер ходи,веднъж при Тръмп ..Нали армия имате,голяма уж, ама ви тупат фесовете някаква сбирщина селяни :D :D

    Коментиран от #41

  • 37 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пираня":

    Турция ги прави дарпиран на терорягите. В Африн много се търсеха дамски фусти за да се спасят. Колко бяха...над 6000 им разпръснаха джигеря по камънаците

    Коментиран от #46

  • 38 Ами ако имаше глава и сам

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пираня":

    Можеше да провериш кой създаде алкайда и кой ги въоръжава. Също така има достатъчно инфо да видиш кои бягат към Турция и кои свалиха идилските униформи и облякоха кюрдски

    Коментиран от #45

  • 39 Пираня

    2 3 Отговор
    Ще се изселя в Турция, искам да съм доброволец при бежанците, ще чистя след тях, ще им пера, готвя....

    Коментиран от #44

  • 40 Ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    Какви араби бе селски това са ТЮРКМЕНИ

    Коментиран от #43

  • 41 Значи. .

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Жоро":

    На тези работи им викат ВИША СВЕТОВНА ДИПЛОМАЦИЯ
  • 42 Жоро

    1 2 Отговор
    ЗА "ТЕЗИ РАБОТИ" ..Има една българска пословица...."ОТ ДВА СТОЛАЫНА ЗЕМЯТА СЕ ПАДА"....И в случая,сам ще видиш че съм прав...
  • 43 Пираня

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ха ха ха":

    Абе градски колко процента са тези тюркмени 2 % с пришълците докарани от турците.
  • 44 Пираня

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "Пираня":

    Хасане само това ли измисли, глупост + простотия =почитатели на терориста Ердоган
  • 45 Пираня

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Ами ако имаше глава и сам":

    Кой създаде алкайда няма значение той си разбра грешката и ги изостави. Обаче вие ги осиновихте подкрепяте ги в Идлиб а преди това и ДАЕШ в източна сирия. Безспорни доказателства 1001 последно в идлиб когато САА ги заобиколи в кан шейхан и вие заквичахте на умряло и бързахте да ги подкрепите но ви спряха на пътя, хванаха ви по бели гащи :))). Колкото и да отричате света не е сляп ще ви остане петно за винаги след като имате на сметката си геноцид срещу Българи и Арменци сега и срамното петно да сте съюзници с терористи ъъъъъъъъъъ гнусно!!!!!!!
  • 46 Курдьо Колеску

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хахаха":

    Ми то край Дахук даже и фусти не можа да обуе въшливия аскер...а като им набиха кюрдите по два шамара, такъв спринт му удариха из бостаните , че чак с пети си удряха розовите задници прехвалените аскери....мухахаха...сега , ако не са америте да ги пазят какъв секс ще им правят от ПКК...пък и Асад със сигурност пак ще избомби някой конвой.Има да тегли сополите Ердо в Мпосква...тепърва почват изпълненията.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 MalkomX

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пираня":

    Пиранче, дребна рибка си. От писаното от теб мога да твърдя, че нито си живял в Турция, нито в Европата или другия свят, за да твърдиш къде колко е демократично.А колко е демократично да ти налагат - я "европейски", я"американски" демократизъм? Остани със здраве в свята дефо-демокрация!

    Коментиран от #51

  • 49 айде айде

    0 0 Отговор
    На турците да им го начукам.
  • 50 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Няма значение това,което ще кажеш!Истината е,че Русия няма работа в Сирия,разбра ли хабиби?Колкото и да се пънеш е ясно какъв си!
  • 51 Кара Колю

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "MalkomX":

    Е аз съм и живял ,и работил във всички светове и Европи дълги години!Пр арабите шест години,в Германия също толкова и в САЩ съм от 2010 редовно! Кой ти набива демокрация бет бат гейо?Арабите ли имат такава? Руски трол прекрасен....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания