Last news in Fakti

27 Септември, 2019 07:20 1 264 7

Сърбия най-много иска решение на въпроса с Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич говори пред ООН

Сърбия най-много иска решение на въпроса с Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия е страната, която най-много иска да разреши въпрса с Косово. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Той говори пред общото събрание на ООН. Според него е важно въпросът да бъде решен така, че никой да не получи всичко, но всеки да получи достатъчно.

„Никой не иска повече от нас да има решение по въпроса, за да се постигне стабилност в региона. Очакваме големите сили да разберат и подкрепят нашите аргументи, а не да вървим в обратна посока.
Ние твърдо вярваме, че имаме право да решаваме собствената си съдба. Нерешният въпрос с Косово оказва голямо внимание на икономическото развитие на Сърбия и региона“, заяви Вучич.

Той заяви, че страната няма да иска нищо, което не е нейно от ООН. В момента Сърбия преговаря за признаването на статута на Косово.

Споразумение ще отвори пътя към ЕС и за двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ядрена глава М

    5 1 Отговор
    Когато две велики сили се гледат през мерника на ядрени ракети, целият свят е в опасност, цялата човешка цивилизация!
  • 2 Ядрена глава М

    7 1 Отговор
    не е казал на Боко, той ще реши проблема за нула време... :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1115532

    5 0 Отговор
    србия трябва да бъде разделена между България, Албания и Хърватия. Никаква прошка за враговете български!

    Коментиран от #6

  • 6 Петър

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "1115532":

    Слава на твоите братя от Албания....
  • 7 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    "Великият " политик, незаменимият ръководител, квинтесенцията на политическото говорене, великият Янус , великият Нарцис , падишахът, всички събрани в едно в лицето, което на ръчна управлява България ,Бойко Методиев Борисов член на БКП, който напуска системата на МВР, за да запази партийната си принадлежност и книжка. Човекът с голямо "Ч", който ще оправи сърбите и ще замести Вучич, много " достойно" ,но после ще бъдат необходими десетилетия за да се справят с хаоса от противоречивите му управленчески решения.
Новини по държави: