Last news in Fakti

27 Септември, 2019 10:56 1 935 20

Турция ще продължи да купува нефт от Иран

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • иран

Страната не се притеснява от ограниченията на САЩ

Турция ще продължи да купува нефт от Иран - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция не възнамерява да прекратява закупуването на газ от Иран. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че Турция не може да спре търговията с Иран. Двете страни вече са си поставили за цел многократно повишение на стокообмена по между си.

„Ние няма как да спрем своите отношения с Иран в сферата на енергетиката. Иранският петрол беше купуван от наши частни компании. Сега те не смеят да правят това, заради американските санкции. Ние обаче ще продължим нашето партньорство с Иран по този и още много други въпроси“, заяви Еродган.

Самият той вече отправи призив Иран да не бъде обвиняван за всичко в региона. САЩ ограничават износа на петрол от страната.

Все пак Турция смята да продължи двустранните икономически отношения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менистера

    3 17 Отговор
    Ще продължим да омерисваме планетата
  • 2 Шабан

    41 1 Отговор
    Правилно! Който има акъл и кураж, си гледа собственият интерес! Който няма, се премирява с трохите от трапезата на господарите си! Елементарно, Уотсън!?

    Коментиран от #5, #17

  • 3 Че на кой му дреме

    28 2 Отговор
    Какво искат американците? Те като не искат да не купуват ирански петрол .
  • 4 Несправедливост

    18 4 Отговор
    Е то какво се получава, слабите и беззащитни държави като Сирия, Венецуела, Куба имат ембарго и се наказва не само режимът, но и хората в тези държави да гладуват и мизерстват а тези държави с оръжия могат да си правят каквото искат???
    И тогава изведнъж изплува пред погледа му Русия, да навремето тя беше мноооого по привлекателна с Пушкин, Достоевски , Лермонтов но дали пък не е права да се приорентира от култура и наука в изцяло държава произвеждаща оръжия и мислеща за война понеже няма избор.
  • 5 гост

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "Шабан":

    А да ти е известно че точно тия, дето имат акъл и кураж първи спряха вноса на петрол от Иран..а такива статии са за такива овчари като тебе, дето при всяка статия за ТР изпадате в душевен оргазъм...вече не сте интересни, жалки сте направо....и видяхме колко кураж имат, само фъсна Дончо, лирата ойде у ряката а попчето си замина по живо по здраво...хахахахха...смешник.

    Коментиран от #7, #13, #18

  • 6 Да да

    0 14 Отговор
    Пак подвеждащо заглавие! Турция купува газ, а синът на Ерпосран не смее да взима петрол, да не изгърми някой бушон! Чакаме развръзката! Мисля че ще е тази зима, най-късно март.

    Коментиран от #9

  • 7 Шабан

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    А мене много ме кефи, такива като тебе да коментират неща дето не ги разбират, а само ръсят пропагандна плява и зачервяват бузите от злоба и яд!
  • 8 И ние искаме ирански петрол

    13 1 Отговор
    И цената на горивата да паднат с лев ама с това робско мислене и раболепничене пред господаря толкоз.

    Коментиран от #10

  • 9 Да да

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Най-късно март ще....и миналата година по това време така каза...
  • 10 Рашка с чашка

    1 19 Отговор

    До коментар #8 от "И ние искаме ирански петрол":

    Не става въпрос за господар, а за съюзник. Когато САЩ и Иран са пред война, Турция като съюзник на САЩ е длъжна да подкрепи санкциите срещу Иран. Изглежда Ердоган си дава сметка че след като САЩ решат проблема с Иран, идва неговия ред.

    Коментиран от #11, #14, #19

  • 11 По-полечка

    21 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рашка с чашка":

    Я посочи един „проблем”, който сащ са решили? Заплахата от Русия, тероризма в Афганистан, комунизма във Виетнам, ислямския фундаментализъм в СА, ОАЕ или Ирак? Някъде нещо да са свършили до край?
  • 12 Хареса му да е жена...!

    10 0 Отговор
    Иран им е близко и изгодно...!
  • 13 Неприятно ти е да си спомниш

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Но попчето си излежа присъдата дето се вика като поп, че и половин година отгоре артък
  • 14 А ти като си им съюзник

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Рашка с чашка":

    Защо не ти махнат визите?
  • 15 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    БЕЗКРАЙНО ОБИЧАМ НАРОДА НА САЩ -НАРОДА !!! В СЛУЧАЯ СЪМ ТУРКОФИЛ !!! МАЙНАТА ИМ НА СЕМИТИТЕ В САЩ - С ПРЕМИИИ ПРИ ФАЛИТИ !!!!!!!!!!!!
  • 16 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ТУРЦИ ,РУСНАЦИ ,ИРАНЦИ И СИРИЙЦИ АТАКУВАЙТЕ САЩ В РЕГИОНА НА ДЕИР АЗ ЗОР ---ИМАТЕ ТОЛКОВА ДРОНОВЕ ,ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗПЕПЕЛИТЕ ... ТЕ НЯМАТ СЪПРОТИВИТЕЛНИ СИЛИ -ПРОСТО СЕ ПЕРЧАТ !!!!!!!!!! В ИДЛИБ ЗАДРЪЖТЕ ПРОЦЕСА - ДЕЦАТА МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИОБЩЕНИ КЪМ НЕХРИСТИАНСКО И НЕМЮСЮЛМАНСКО БЪДЕЩЕ - НИКОЙ НЕ Е ПОЖЕЛАЛ РАЖДАНЕТО СИ !!!!!!!!!!!
  • 17 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шабан":

    Който няма посещава завод за иновации с бг знаменца
  • 18 Чук

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    С М Е Х У Р К О!!!!!
  • 19 Стига ва

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рашка с чашка":

    Кой ги речи тва
  • 20 до рашка с чашка

    1 1 Отговор
    Я, да се покажат САЩ от окопа ,че не се виждат нещо.Една Турция им сра на фасона!С.Арабия целия им комплекс "Пейтриът"в други ден го товарят за обора и им го връщат барабар с обслужващите военни!Къде сега ще си продават конфетите,кажи бе порцелан?! То не е само уста да имаш,требе и гъз!
Новини по държави: