27 Септември, 2019 18:40 2 048 12

САЩ и Иран - сделка или не?

  • иран-
  • хасан рохани

Американците предложили да премахнат всички санкции срещу Техеран в замяна на преговори

САЩ и Иран - сделка или не? - 1

САЩ предложиха да премахнат всички санкции срещу Иран в замяна на преговори, но Техеран още не е приел предложението заради сегашната "отровна атмосфера", каза иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Ройтерс.

"Стана въпрос какви санкции ще бъдат премахнати и те ясно казаха, че ще вдигнат всички санкции", заяви Рохани при връщането си от годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
Той каза, че се е срещнал в Ню Йорк с американски служители по настояване на Германия, Великобритания и Франция.

По думите му Иран е бил готов за преговори, но не и в обстановка на санкции и натиск.

"Това действие не беше направено така, че да бъде приемливо, което означава, че в атмосфера на санкции . . . и при отровната атмосфера на максимален натиск, дори да искаме да преговаряме с американците във формат 5+1, никой не може да предскаже какъв ще бъде краят и резултатът от тези преговори", каза Рохани в изявление, публикувано на неговия уебсайт.

Той не се срещна с американския президент Доналд Тръмп в Ню Йорк, а служители от европейски държави и страни от Персийския залив очакват САЩ да продължат да засилват натиска върху иранската икономика.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    14 0 Отговор
    Воина няма прошка,и ние чакаме самолетите ще се включим към 2025
  • 2 руснак

    19 4 Отговор
    Великите хамериканци започват да клякат. Не им издържаха нервите и започнаха да се огъват.

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен пес

    19 3 Отговор
    Клекнаха , видяха че са беззащитни и просто не смеят да направят вече каквото и да е , защото знаят , че те самите не могат да се опазят от ответния удар на Иран , а той няма да е с 17 дрона и 7 ракети , а ще е със стотици , изстреляни на веднъж . Срам и Резил за ФАЩ ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ели

    8 1 Отговор
    По-добре: "един ден от най-лошият мир, отколкото вечността на най-добрата война" - цитирам по памет, не е точният цитат.

    И любимият Айнщайн:
    "Мирът не може да бъде опазен със сила. Той може да се постигне само с разбиране. Не можеш насила да покориш една нация, освен ако не изличиш всеки мъж, жена, дете. Освен ако не искаш да използваш такива драстични действия, трябва да намериш начин да уредиш споровете си без да прибягваш до оръжие..."
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ели

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "изумен":

    Простичко е: това е мнението на мнозинството от българите, които нямат форум, останалите са цензурирани.

    Чест прави на факти бг, една от малкото обективни електронни медии, които дават право на изказ на останалите 99%.

    Въпросът ти е сходен с тезата на Айнщайн: "Две неща са безкрайни - Вселената и...."

    има го в нета, нецензурирана версия - все още...
  • 10 ХХХ

    3 0 Отговор
    Нещо Наблюдателя ми липсва в пейзажа. Да ни обясни, как трябвало да проявим християнска солидарност с Щатите и да не симпатизираме на чалмите. Щото тия чалми са малко проруски. Виж, в други ситуации, когато чалмите са проамерикански, същия господин няма да ни обяснява за нуждата от християнска солидарност, дори да се режат християнски глави. Какво да се прави, дето имаше една приказка, който плаща, той поръчва музиката. А на въпросния господин предполагам работното време вече е изтекло.
  • 11 Nik

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "руснак":

    Точно така!Разбраха,че С-300 са в бойна готовност в Иран,а С-400 са в бойна готовност в Русия!При една война с Иран,загубите на американците ще се огромни!

    Коментиран от #12

  • 12 България ЕС НАТО

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Nik":

    Така ще си останат до края на войната в готовност