Суровите зеленчуци може да са вредни за здравето, защото убиват бактериите в храносмилателната система, които засилват имунитета и усвояването на храните, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от университета на Калифорния в Сан Франциско извършиха изследвания с мишки и хора, които показаха, че готвената храна не само променя микробиома, но и влияе дали гените на микробите се включват или изключват. Причината според тях, е че много сурови продукти съдържат съединения, които убиват микроорганизмите, каквито са и чревните бактерии.
При суровото и готвеното месо такава разлика няма, но при зеленчуците тя е значителна.
Учените са направили първоначалните изследвания с мишки, като са им давали сладки картофи, а след това - обикновени картофи, царевица, грах, моркови и червено цвекло. Резултатите били еднакви.
След това са работили с професионален готвач, който подготвил меню от сурова и готвена храна за хора. Резултатите показали голяма разлика в микробиома.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 111
Не са по-редни от месото, бъдете сигурни.
Всъщност и кислорода е вреден. Именно, чрез пренасищане на клетките и невъзможността тялото да "изхвърля" излишъка, всъщност остаряваме и ... финала го знаете. Естествено, ако преди това не се случи нещо друго, което съвсем да скъси живота на човек.
Коментиран от #4, #13
11:44 02.10.2019
2 Бау
11:44 02.10.2019
3 БОЙКО БОРИСОВ
ВСЕ ОЩЕ СМЕ В ИГРАТА ЗА Volkswagen ПА КАТ НЕ СТАНЕ НЯМА ЛОША РЕКЛАМА🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒 ВСИЧКИ ШЕ ВА КАЧА НА ПОЖАРНАТА
Коментиран от #15
11:44 02.10.2019
4 ЕКСПЕРТА
До коментар #1 от "111":
да да да ,като да се подхлъзнеш на динена кора хахаха11:46 02.10.2019
5 СоцБоц
11:48 02.10.2019
6 Townboy
11:56 02.10.2019
7 Радо
Коментиран от #8
11:56 02.10.2019
8 Цеко сифоня
До коментар #7 от "Радо":
И премиера ни е от същото семейство.12:05 02.10.2019
9 вестник Стършел
12:27 02.10.2019
10 Шопо
12:55 02.10.2019
11 ???
12:58 02.10.2019
12 3844
За хората зеленчуците, заедно с двойнопрепечена домашна ракия са даже полезни!
13:35 02.10.2019
13 куку руку ку
До коментар #1 от "111":
То затова си има антиоксиданти... като червено вино с вратна пържола, като акцента е върху виното.15:03 02.10.2019
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 pussy master
До коментар #3 от "БОЙКО БОРИСОВ":
Зеленчуците които ги продават в големите вериги, са натъпкани с химикали и затова изглеждат пресни месеци наред. С тях ще преебат динозавър, та камо ли някакви бактерии в червата. Купувал съм зеленчуци от тях и много пъти ми се е случвало, устата ми направо да се надърви и зприщи като маймнски гъз. Колкото и пъти да съм вземал от малките магазини, никога съм нямал проблеми.Зависи какво и от къде го купуваш. Естественното си е естественно. В нашата къща, генетично/модихицирани храни не пипаме.
12:28 03.10.2019
16 Путарина
15:07 03.10.2019