Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 20:00 5 734 32

Русия: Има риск от война!

  • персийски залив-
  • иран-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • риск-
  • сергей лавров

Последиците за света ще са катастрофални

Русия: Има риск от война! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Персийския залив има риск от мащабен военен конфликт. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от агенция ТАСС.

Според руският дипломат Съединените американски щати носят основна вина за повишения риск от война в региона, защото са напуснали ядреното споразумение с Иран, подписано през 2015 година.

Сергей Лавров каза, че ситуацията в региона е изключително опасна, а вината е на Вашингтон. Администрацията на Доналд Тръмп изтегли страната от ядрената сделка, с което се увеличи още повече напрежението с Техеран. Лавров каза, че расте рискът от военен конфликт.

Руският министър каза, че не трябва да се допуска регионът да бъде въвлечен в разрушителен военен сблъсък, защото ще има катастрофални последици не само за страните от региона, но и за целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    94 11 Отговор
    Така е защото в миризливата еврейска клоака САЩ дерибейства ротшилдов еврейски режим. Жидът атакува Иран чрез режима във Вашингтон.

    Коментиран от #13, #21, #22

  • 2 Русороб

    16 77 Отговор
    А дано да се свърши с мокрите болшевишки сънища за втора Ялта и доминация над света.

    Коментиран от #9

  • 3 Бре

    65 10 Отговор
    Явно на някой отвъд океана наистина му свършват ресурсите та си търси нови залежи оти с Венецуела не успяха.
    Ама те тия с белите дрешки (оти е топло там)май ще им дадат урок дето няма да се забрави
  • 4 Съобщава на гражданите

    13 34 Отговор
    Като латерна е тоя.
  • 5 Бат Мишо

    45 4 Отговор
    иран - сирия наистина звучи достоверно като район за начало на 3 тата- сичко си е налице - пари бензин комшии с много преплетени интереси и възможности- като барутен погреб е района - то кюрди ли нещеш то турци ли то иракчани то шиити то сунити то руснаци то сирийзи то израел....се чутовни миролюбци способни да не запалят 3 тата световна а директно от 2 ра на 5 та могат да превключат без да им паднат оборотите

    Коментиран от #10

  • 6 NikNay

    30 8 Отговор
    Ей добре , че е Русия та да има с какво да се пълнят страниците и да се повиши активитета на посещаемост. . . .
  • 7 Хрониките на Евразия

    12 50 Отговор
    Не знам дали Путин и Лавров, са гледали китайският парад ..
    Ако са го гледали , трябва на колене да молят , да приемат Русия в НАТО ..

    Коментиран от #11, #25

  • 8 Напикана соросня

    36 3 Отговор
    Значи все пак ще ядем иранската хурка!
  • 9 Бесен Язовец

    38 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Ще свърши зле за господарите ти, и после кой щи сервира ярма?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    9 29 Отговор
    Руските Управленци покрити ДОСТОЛЕПНО с Патината да Историческото си царуване УПОРИТО И "ПО РУСКИ" ОТКАЗВАТ да осъзнаят,че ОТДАВНА Светът ги игнорира ЗА ВСИЧКО, с Изключение на ИЗНОСА НА ПОЛЕЗНИТЕ ИМ ИЗКОПАЕМИ.И КОМУ СА НУЖНИ изтърканите Руски брътвежи на пенсионера Лавров,че САЩ носят отговорност за напрежението в Района,понеже...са се отказали от Ядреното споразумение с Иран,след като ПРЕДЕЛНО ЯСНО стана,че Иран МАМИ САЩ И НАРУШАВА ОГРАНИЧЕНИЯТА?А според Лавров ИМА ЛИ ПРАВО ИРАН да прави САЩ на БАЛЪЦИ И...ВЪВ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЛИ МУ Е?!А ЗАЩО Русия не удари по масата "като мъж" и да заяви:"Иран е наш Приятел,ние имаме Споразумение за военна взаимопомощ и ако някой го нападне,ще го защитим със всички сили"?!Е Неее...Русия предпочита да "следи зорко" случващото се и ЕДИНСТВЕНО ...да прави анализи.

    Коментиран от #15

  • 13 Ali Baba

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Точно казано. Няма да мирясат докато ционистите не заграбят целия Близък Изток.
  • 14 изумен

    2 14 Отговор
    На фона на жената, когато свършим парите тоя Иран ми се вижда като игра на фунийки! Голяма работа, Персийски залив.. Като бръкна за стотинките от касичката на детето - те това е пълномащабен конфликт! И не търпи преговори!
  • 15 Патриот,но не от обединените патриоти

    29 5 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Я си задай първо въпроса,какво правят янките в залива?Отговора е ясен.Търсят си измислени мотиви,за да воюват.Рано или късно ще си намерят майстора,който ще ги приземи.Лошото е,че ще пострадат милиони невинни хора по света,заради безумията на американските управници.

    Коментиран от #18

  • 16 Тръмп

    6 20 Отговор
    Ми да я почват Комунягите и ние това чакаме,да угаснат звездите над Москва!!!:):):)
  • 17 изумен

    13 0 Отговор
    От перисийският полумесец е започнала цивилизацията, оттам и ще свърши. Има нещо в тоя район, което влияе на човешкия вид. Дори думите "уриниране","урбанизация", та дори и "ура" идват от древният град Ур, откъдето пък идва държавата Урак или Ърак, с европейското звучене - Ирак.
  • 18 onq s konq

    3 16 Отговор

    До коментар #15 от "Патриот,но не от обединените патриоти":

    Аз въпроси на себе си няма да задавам,защото КАТЕГОРИЧНО ЗНАМ ОТГОВОРИТЕ:"Янките " са в Залива защото СА ДЛЪЖНИ да са там по простата причина че Америка Е ОТГОВОРНА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СВЕТА В "ЧОВЕШКИ ВИД"!А изцепките ти че "Янките ще си намерят майстора" са Локуми от Миналия век,т.е. от Края на ВСВ.А реплики от рода на "Не будете Бялата мечка,щото ще стане страшно"...Абе ти наясно ли си,че всяко животно-вкл. и въпросната Мечка си има ЗАПАДЕН ДРЕСЬОР и ако не слуша,ще бъде ЕВТАНИЗИРАНА?Пък ако ще и и с цената на Гебелта на почти Целия свят!

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Митака

    13 1 Отговор
    Ще берат ядове,,янките,,за пореден път с Русия,но това ще е за последно.Този Шойгу не разбира от майтап.
  • 21 цру

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    не говори така....защото децата на комунетата СА В САЩ ...и на нашите …..КОРНИ....ЛАМБО....Т. ЖИВКОВ...и на Лавров ….и на Песков… а пари на Путин / на виончелиста -2 мил. са в Вирджинските о.ви ...
  • 22 Димитър

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Кончето лавров пак изцвили. Този лицемер докато плюе по запада, неговата дъщеря живее в САЩ дори е позабравила руски език. В Германия живеят около 2 милиона руснаци. А Кремъл бълва ежедневни лъжи и манипулирани новини против запада, превъзнасящи руското оръжие. Все още има българи които вярват на руските лъжи и като балъци ги повтарят. Забравяйки дълголетната 1500 хиляда и 500 годишна история на България, като робуват на руските и соц клишета, които вече се изтъркаха от употреба.
  • 23 И. Милетиев

    3 4 Отговор
    Ако някой ги гръмне тези двамата от снимката, Няма да има война!

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 хрониките на глупостта

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    по скоро Сащ трябва да молят Русия за приятелство за да ги пази от Китай.Това което показа Китай в 90% е лошо копие на руски оръжия, които руснаците имат отдавна. Единственото наистина ново нещо е ракета с 1 хиперзвукова бойна глава, която, обаче, още никой не е виждал да лети. Китай нито има 100МгТ торпеда, нито балистични ракети с 10 тона боен товар (а с 3-4 пъти по малък) , който може да се носи от голям брой независимо маневриращи хиперзвукови бойни глави. Китайските оръжия могат да респектират Сащ, които тотално изостават в нови разработки и разчитат само на 2 вида но с голямото количество 30-40 годишни балистични ракети, минитмен 3 (с много слаби параметри, каквито дори Китай не поддържа в арсенала си) и трайдънт2 (една от най добрите ракети базирани на подводници). Затуй, свирчо евразийски, чети преди да пишеш глупости, ако можеш де.
  • 26 Setty

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "И. Милетиев":

    Няма и една година в историята на краварите да не са разпалвали войни някъде по света. Боклуци жалки. Няма и ден там някой да не е психясъл и айде с автомата да изтребе колкото може. И тия да учат света как трябва да живее? Сектир, айде

    Коментиран от #30

  • 27 Setty

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Setty":

    Андроидския аи ме е коригира малко... но ти ме разбра
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 харесвам Русия на Пушкин и на Чайковски

    4 0 Отговор
    Ей това ботоксово джудже и алкохолиците около него само война им се привижда. Плашат гладното руско население, защото усещат , че и в рашата хората вече отдавна не им вярват на брътвежите. Айде сега русосифилистиците чаткайте минусите. Хахахах
  • 30 СкрийсебеСкрийсебеее

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Setty":

    Ти ходил ли си някога в Америка та се изказваш така "компетентно" за живота там. Или ти се иска, но не става и е по-лесно да плюеш. Жалък си и нещастен.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Erectus Maxsimus

    1 0 Отговор
    Ако,знаете,колко се интересувам,кой е по-силен,САЩ или Русия? И двете кочини да се изпаряват с всички шибани правителства.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания