Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Октомври, 2019 08:52 1 725 2

Русия и Украйна готвят голяма размяна

  • русия-
  • размяна-
  • украйна

Затворници може да бъдат разменени още през следващата седмица

Русия и Украйна готвят голяма размяна - 1
Снимка: Shutterstock

Голяма размяна на затворници между Русия и Украйна се планира за следващата седмица. Това заяви украинският министър на външните работи Вадим Пристайко, цитиран от RT.

Представителят на ОССЕ в страната вече заяви, че е възможно това да се случи. Вече имаше една размяна, в която 70 души и от двете страни се завърнаха по домовете си.

„Вече направихме една размяна. Планираме още по-голяма такава, която може да е факт през следващата седмица“, заяви Пристайко.

Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков вече обяви, че смята такива действия за положителна стъпка. Той заяви, че в отношенията на двете държави се наблюдава умерен оптимизъм.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като домакин

    19 1 Отговор
    Могат да направят и друга размяна. Русия връща Крим на Украйна, а Украйна връща на Русия Украйна ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: