Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 16:04 3 858 14

Обвинение: Турция експлоатира кризата

  • турция-
  • гърция-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • кириакос мицотакис-
  • егейско море

Мнозинството от хората, преминаващи границите, за да влязат в Европа през Гърция, са мигранти, а не бежанци

Обвинение: Турция експлоатира кризата - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Мнозинството от хората, преминаващи границите, за да влязат в Европа през Гърция, са мигранти, а не бежанци, за разлика от 2015 г., заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пред парламента, предаде в. "Катимерини".

"Бежанците са едно нещо, а икономическите мигранти са съвсем друго", каза Мицотакис в отговор на въпрос на лидера на партия МеРА25 Янис Варуфакис, който призова за затваряне на пренаселения лагер Мория на остров Лесбос.

"Ние трябва да признаем, базирайки се на реалните данни, че проблемът, с който се сблъскваме сега, е миграционен проблем, а не толкова бежански проблем", посочи още премиерът.

Той отбеляза, че през 2015 г. сирийците са съставлявали около 75 процента от броя на пристигащите, докато сега делът им е спаднал до 20 на сто. Около половината от пристигащите са икономически мигранти от Афганистан и Пакистан, добави Мицотакис.

Премиерът също така обвини Турция, че "експлоатира" мигрантската криза в Европа за свои собствени цели и каза, че Анкара може и трябва да контролира миграционните потоци към континента.

Обвинение: Турция експлоатира кризата

"Искам да бъда абсолютно ясен: Турция също трябва да поеме своята отговорност", заяви Мицотакис по време на парламентарното заседание. "Тя е способна да контролира миграционните потоци в Егейско море. Тя не трябва да създава впечатление, че използва този въпрос за собствените си геополитически цели".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Забелязъл.

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "Mehmet Türkoğlu Efendi":

    Тоя път забрави да пишеш за яйцата на бай ти Реджеп дето те плющят отзаде???
  • 3 Мюмюн Баш Джандар

    12 11 Отговор
    Лагери от затворен тип, бетер Белене решават проблема. Вкарваме ги там с присъда за незаконно преминаване на границата. След година, две започваме да им разглеждаме статуса, мигранти ли са, бежанци ли са, какво са. Ако са мигранти връщаме ги обратно, ако са бежанци, докато ги разглеждаме какви са, войната ще свърши и ще станат мигранти. Значи и тях обратно.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 НАТО ВЕЦ

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мюмюн Баш Джандар":

    А през това време, лопатите и да строят инфраструктура. Яденето струва пари.
  • 5 Мехмед

    14 21 Отговор

    До коментар #3 от "Мюмюн Баш Джандар":

    Кои сте това "вие" бе ганьо? Най-бедната, мизерна, клошарска държавичка на континента. Седи си там в кочината и не се обаждай там, където не ти е работа!

    Коментиран от #7, #12

  • 6 кнаус 485

    18 2 Отговор
    Могат и експлоатират,кризата я предизвика Меркел със своя псевдо хуманизъм,а истината бе,че искаше да си внесе работна ръка за застаряваща Германия,но не прецени какво цунами провокира...
  • 7 Бачо Киро

    16 18 Отговор

    До коментар #5 от "Мехмед":

    Интересно е обаче защо ти - рязаната бургия, дето квичиш кат онуй животно, дето УЖ го не ядете, от къф хОй седиш в нашата гадна държава, ми не вървиш на футка си майна в Анадола, дето е толкова хубаво.... Фърляй българския паспорт, вземай си турския и беж да чистиш кенефите в някой AI хотел, че като ти гледам умствения багаж, не съм убеден да ставаш за друго. Границата е отворена бе, кой те е вързал? И едно време давахте зор, ма бърже се върнахте ....

    Коментиран от #13

  • 8 Имате забрана за публикуване на коментар

    14 5 Отговор
    Велик е султана много е велик.....по-натък си го знаете!

    Коментиран от #11

  • 9 ропа

    18 4 Отговор
    Пращай им Ердогане бежанци или мигранти, както обичат така да ги наричат по милиони та да видят как се укриват и намират подслон терористите ПКК и ФЕТО в Гърция и ЕС.Пращай им да видят от къде изгрява слънцето.
  • 10 Рошко

    7 1 Отговор
    На калпавия ,,, вълната му пречела, ако имам случай и аз ще ги използвам
  • 11 Манаф

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Имате забрана за публикуване на коментар":

    Много е дебел, с добре манафосан сфинктер.
  • 12 Бате

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мехмед":

    А ти кой си? Нима не живееш тука? Или си някъде в облаците? И ако си в тях, вятъра и през Босфора, та в.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Курчо

    1 0 Отговор
    (Анкара може и трябва да контролира миграционните потоци към континента). От какъв зор трябва да пази Евро задници В Турция има достатъчно бежанци ПУСКАЙ СУЛТАНЕ БЕЖАНЦИТЕ че малко мъже да видят Европейките че тука само мамини СВИНЧЕТА и гейове
Новини по държави: