Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 18:50 7 316 25

Война за наследството на великия Наим Сюлейманоглу

  • наим сюлейманоглу-
  • турция-
  • щанги-
  • вдигане на тежести

Медалите на легендарния щангист не са открити в дома му

Война за наследството на великия Наим Сюлейманоглу - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Близо 2 години след кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу (на 18 ноември 2017 г.) не спират съдебните спорове за наследството му.

По искане на дъщерите му Сезин и Есен Сюлейманоглу е било извършено претърсване в жилището на щангиста, за да бъдат намерени 13 броя негови медали от световни и европейски първенства.

Преди това дъщерите обвиниха чичо си Мухаррем, че е присвоил медалите на брат си и ги е предоставил на продуцента, който снима филм за Наим. Според дъщерите сред 13-те медала в неизвестност са и 3-те олимпийски медали на баща им.

От продуцентската компания обаче отрекоха и обявиха, че при заснемането са използвали макети на медалите.

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир заяви, че на 3 октомври е било извършено претърсване от съдебен екип в апартамента в Бююкчекмедже, който Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската дъщеря на Наим, Секаи Мори, и експерти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, но медалите не били открити.

"Жилището на Наим намерихме в крайно запуснат вид. Много от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите сигнализираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, но тя беше празна", каза пред турски медии Демир.

Война за наследството на великия Наим Сюлейманоглу

По думите му, ще бъде повдигнат иск пред прокуратурата срещу лица, за които се смята, че имат ключове от апартамента.

"Знаем, че в този апартамент беше настанена майката на покойния. След това тя замина за България и научихме, че някои от приятелите на покойния щангист притежавали ключове от апартамента, че са влизали и излизали. Прозорците на апартамента бяха оставени отворени", каза адвокатът.

"Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този унизителен за паметта му начин, те трябва да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна сбирка, а не да обикалят по разни продукции", допълни Азиз Демир.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    21 3 Отговор
    Срамота!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мюмюн

    28 16 Отговор
    циганска работа
  • 4 Хекторис

    54 4 Отговор
    Преди смъртта си султан Сюлейман повикал началника на армията и му казал трите си желания :първо -Той завещава, ковчегът му да бъде носен от най-добрите лекари на Османската империя по това време: -Второто му желание било по целия път, по който носят ковчега му, да се разпръскват златни монети и скъпоценни камъни: и трето -Той завещава през това време ръцете му да се показват навън и всички да ги виждат.Когато началникът на армията смутено попитал каква е причината за тези желания, Сюлейман обяснил: Нека най-добрите лекари да носят ковчега ми, за да видят всички, че дори и най-добрите лекари са безсилни пред лицето на смъртта.Разпръснете злато, за да могат всички да видят, че богатството, което получаваме в този живот, остава на този свят.Нека всички да видят ръцете ми и да разберат, че дори и всемогъщият Султан Сюлейман Кануни си тръгва от този живот с празни ръце.

    Коментиран от #6

  • 5 члфж

    14 21 Отговор
    велик е с това че е пиел хапчета да вдига железа ли????

    Коментиран от #23, #24

  • 6 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хекторис":

    Тази случка със Сулейман каануни бях я чувал преди няколко години и ми беше избягала,но сега си я припомних.Благодаря!
    Наистина човек ако се замисли,ще бъде покорен раб на Всевишния,без да бъде обсебван от този свят!
  • 7 Ибан Мохамед

    16 17 Отговор
    Предател, душата му сега гори в АДА!

    Коментиран от #9, #19, #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост2

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ибан Мохамед":

    Не хората определят ,кой,къде ще бъде!

    Коментиран от #21

  • 10 гост222

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Радо":

    Радкее,втората част от изречението ти,може да те вкара в панделата,нали знаеш?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Радо

    15 9 Отговор
    Просто е един предател на Родината - тази, която го е отгледала и създала като щангист от световно ниво - измениците никой не ги уважава в крайна сметка.

    Коментиран от #13

  • 13 гост222

    9 7 Отговор

    До коментар #12 от "Радо":

    Радкее,защо не се изрзяваш така и за милионите българи напуснали България,защо?Има милиони българи,които са скъсали даже българските си паспорти,а ти се заяждаш с турчина,май ти има нещо?
  • 14 Радо

    10 9 Отговор
    Защото Наум Сюсейманов беше публична личност - един от най-известните българи тогава - и се изплю публично върху Родината си/ни и избяга в Турция...и по този начин даде сигнал/тон на останалите ни братя, българи-мюсулмани да емигрират и те после....а тоя лаф за рязана ли муй....го чух за пръв път в един документален филм на Андрей Слабаков в един влак, през 90-та година...във връзка с голямата екскурзия.

    Коментиран от #15

  • 15 Ярак

    12 12 Отговор

    До коментар #14 от "Радо":

    А защо избяга??? Защо сменихте насилствено имената им??? После предател бил!!! Човека се състезаваше за родината си, но първо вие го предадахте. Предал е тези, които са го предали

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Гошо

    11 7 Отговор

    До коментар #15 от "Ярак":

    е както виждаш съвсем в реда на нещата приключи всичко в крайна сметка го изоставиха всички и умря като куче дето се вика А майка му защо се прибра в България как мислиш
  • 17 По-точно

    4 6 Отговор
    за наследството на великия българин Наум Сюлейманов
  • 18 По-точно

    7 6 Отговор
    за наследството на великия българин Наум Шаламанов

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 vasik atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост2":

    това е много вярно !!!
  • 22 ПИРИН

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ярак":

    А имената бяха сменени заради агресивното поведение на Турция, да използва БЪЛГАРСКИТЕ турци за свои цели, да прилага Кипъсркия вариант на наша територия. И изобщо такава е практиката на Балканите - в самата Турция, в Гърция, в Румъния и Сърбия, имената на малцинствата се сменят. Без друго българските турци са потомци както на колонисти от Анадола, така и на десетки хиляди българи през тези 500 години, които насилстевно или доброволнпо са приемали исляма и са потурчвани. А колко български момичета са отвличани за многожествените турски хареми!...Може да се каже, че българските турци катро цяло са много свестни хора! Много наша кръв тече в техните вени! Полакоми се Наим/ Наум, подмамиха го, много злато изсипаха върху него в Турция - и ето, краят се видя. Дъщери, брат, "приятели", от гроба го извадиха, ровят му пепелта. А за фасон, заради гузна съвест - паметниче вдигнаха.
  • 23 17166272

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "члфж":

    Толкова сте долни!! Направете това, което е направил и след това може да го обсъждате! И днес Ви виждаме колко уважавате малцинствата (когато имате полза, защото за нищо не ставате)!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: