Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 15:30 1 582 2

Ирански хакери с офанзива в САЩ

  • сащ-
  • хакери-
  • иран

Опитали са се да влязат в сървър на "Майкрософт"

Ирански хакери с офанзива в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Смята се, че така те са искали да повлияят на резултатите от предстоящите президентски избори в САЩ. Това беше обявено от „Майкрософт“.

Според компанията атакуван е бил един определен кандидат за президент. Неговото име не се посочва.

От компанията са успели да засекат опита за атака срещу акаунтите. Според американските медии най-вероятно става въпрос за атака срещу президента на САЩ Доналд Тръмп.

Ясно е, че иранското правителство не иска той да получи втори мандат. Президентът значително втвърди политиката към Иран след встъпването си в длъжност.

Хакерите са атакували сървър, съдържащ голям брой имейли. Те са опитали да се сдобият с 2700 мейла, като вероятно имат достъп до само 200 от тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони Кеш

    9 5 Отговор
    Хакнали са пръскачките пред Белия Дом!
  • 2 Да да

    4 5 Отговор
    Ни Троха, ни хляб ще стиска до изборите, надявайки се Тръмп да загуби! После сваля гащите, маже дупето с вазелина и чака на милоста на Алах 🤣🤣🤣