Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 17:55 3 620 14

Гърция иска подкрепа от САЩ за Турция

  • гърция-
  • сащ-
  • турция

Майк Помпео на посещение в страната

Гърция иска подкрепа от САЩ за Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция поставя под въпрос суверенитета на Гърция и Кипър. Това заяви гръцкият премиер Кириакис Мицотакис по време на разговори с държавният секретар на САЩ Майк Помпео, съобщи Катимерини.

В момента Помпео е на посещение в Гърция. Мицотакис заяви, че е много доволен от актуализирането на споразумението за сътрудничество в областта на отбраната.

Той обясни, че то ще допринесе за регионалната сигурност. Според него поведението на Турция не отговаря на очакваното от Гърия приятелство.

„ЕС зае официална позиция по този въпрос. Последните турски действия в Изключителната кипърска икономическа зона нарушават суверенитета на Кипър. Ние искаме само да се прилага международното право. Мисля, че САЩ могат да имат влияние върху по-конструктивен климат в региона“, заяви Мицотакис.

Турция продължава със сондажите за газ в кипърската икономическа зона. Кипър и Гърция вече се обърнаха към ЕС по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    12 13 Отговор
    Дайте им Александополис и чичо дони ще ги направи като котенца.
  • 2 Blackthorn

    24 5 Отговор
    Тия гърци какъв ще си го надянат като мелят брашно със САЩ хич не знаят. Нищо, ще разберат.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    17 13 Отговор

    До коментар #2 от "Blackthorn":

    Ами те "мелят брашно" със САЩ още отпреди втората световна !! И такъв си го "надянаха" , че от два пъти по-малка икономика от България преди нея , сега са шест пъти по-голяма !! Щото ние "мелихме" със "добрата" Раша !! Като и всички останали дето мелеха с нея и сега са Европа втора класа !! Та ти разбра ли е въпроса ??

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния софиянец

    16 6 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    От това сътрудничество направиха космически дълг. Продават острови за да изплащат лихвите.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 боцмана

    17 2 Отговор
    Действат типично по гръцки. Подмолни , вечно търсещи изгодата от всяка временна ситуация. Те са хора които ако спасяват удавник , ще му хвърлят и двата края на въжето.
  • 8 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Последния софиянец":

    Дали пък от това сътрудничество го направиха дълга или от любимото на социалистите раздаване на пари на калпак и за нищо ?? А островите като ги продадат , да не би някой да си ги вземе на гръб и да си ги занесе в Китай примерно ??? И ти виждал ли си ги тия острови дето ги продават ?? Знаеш ли , че досега от тях не едно евро да е влязло в бюджета , а стотици хиляди евро за субсидии са излизали от него заради такива умници като тебе , дето твърдят , че държавата трябва да дотира всякакви глупости , щото комплексирания лузър гражданин се чувства измамен , че някой може да си купи остров , а той не може да си купи даже пътуване до тоя остров !!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ципрас

    0 1 Отговор
    Евальяяяяяя!!!!
  • 12 гост

    7 3 Отговор
    Докато Турция е член на НАТО никой няма да я пипне.Американците могат само да преговарят.Дори да напусне НАТО Турция остава непреодолим противник.Гръцките острови са опустошени от пришълците,които настъпват ежедневно от Турция.Промените в климатът ще съсипе туризмът в Гърция.Тъй като Гърция не е способна да се справи сама отчаяно търси помощ от САЩ.Докато Ердоган е на власт нито ЕС нито САЩ могат да направят нещо.
  • 13 Я па тоя

    1 1 Отговор
    Намерил от кой да иска помощ.
    Бре не вярва ми се.
    Най много Ердоганчо да се амбицира и да ги насмете не за друго ами отново да покаже на хакраварите ,че не му пука от Тръмпчо и цялата алчна сган по край него
  • 14 Турчин

    0 0 Отговор
    Мръсни гърчоля
Новини по държави: