11 Октомври, 2019 18:00 2 497 9

Сърбия е готова за компромис

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Алексаднър Вучич смята, че е възможно споразумение

Сърбия е готова за компромис - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компромисно решение зависи само от сърбите и албанците. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

През вчерашния ден Сърбия, Албания и Северна Македония се договориха за балканска версия на Шенгенското споразумение. В момента Вучич се опитва да договори споразумение с Косово, за да могат и двете страни да започнат преговори за членство в ЕС.

„Сърбия е готова споразумение и е важно албанците да помислят върху това. Очакванията за това, едната страна да приеме всички искания на другата са нереални.

Сърбите и албанците са двата най-големи народа на Балканите и ако подредят отношенията си, мисля че няма да имат проблеми през следващите 150 години. Така ще постигнем икономически напредък“, заяви Вучич.

Очакват се допълнителни преговори между двете страни. Според Вучич международната общност също трябва да покаже готовност за споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Желко Драшич

    12 5 Отговор
    Вучич няма камво да го умува, да праща танковете да преговарят в Прищина!
  • 2 Ели

    9 1 Отговор
    Ами да, все пак Диляна Гайтанджиева намери сръбско оръжие в ИД.
    Родата на външният министър.
    Постулатът и генезиса на САЩ, всичко се "купува и продава" - формулата действа безотказно.
    И някъде, някога гордите сърби - след урановите бомби и загиналите деца - училища, болници, телевизии, седяха с мишени по мостовете.

    Някога, някъде - този народ беше продаден, от някой.

    СNN-отразяващ едностранно конфликта, и момчетата облъчени с уранови бомби, и от двете страни - умираха бавно, а почерните майки водят дела - Италия, Британия. Нидерландия опосветява масовите гробове и натиска оказван от САЩ, но ЕС е глух, "Одата на радостта" - лекува мъката им.
    В името на Косово - най-голямата военна база на САЩ, на Балканите.
    "Кралят умря, да живее Кралят - Пакс Америка"
  • 3 Мирослав

    25 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Сърбите и албанците са двата най-големи народа на Балканите..." Ха-ха-ха. Изглежда много им е силна
    ракията.

    Коментиран от #4

  • 4 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мирослав":

    Аха и я пият без мезе !
  • 5 Хахаха

    14 2 Отговор
    Тук на Балканите, смешниците северно македонци и сръбски кюфтаци се мислят винаги за най-големите. Кой ви брои вас за сливи бре.
  • 6 ЦРУ

    2 5 Отговор
    БАВНОоооо...МЪЧИТЕЛНОоооо Сърбия се освобождава от КОМУНЕСТИЧЕСКОТО наследство....и МИЛОШЕВИТЕ ИДИОТЩИНИ ..геноцит и етническо прочистване . СЪРБИТЕ се срамуват от комунетата на Милошевич .лепнал им печата на привърж. на геноцит ! …...БРАВО на ВУЧИЧ !!!!!!!!!! Жертва се …ще признае Косово...и ще вкара Сърбия в НАТО и ЕС... псуването от страна на комунетата ще е страшно …..затова избра мин-председател ЛИСБИЙКА ! …...А за тези наши комунета .който се радват на " дружбата " на Сърбия и Раша ще кажем . - " Сърбите са в ПЪТИ по-европейци от нас !!!! ВИНАГИ са били СЪС ЗАПАДА ….и работеха там при Тито …..а когато ние се радвахме . че Стойчков...Балъков....Пенев...Костадинов ..и още 5-10 играят в ЗАПАДНИ КЛУБОВЕ...…..сърбите имаха 430 футбалери на запад !!!
  • 7 На Върбе

    3 0 Отговор
    Мастията Вучич пей от микрофон на микрофон на Путин на Ердоган Сега ще пее на Бай Дончовия и на Макрон и накрая пак ще кацне на нашия за да го одобрим
  • 8 Зайко Байко многознайко

    0 1 Отговор
    "Великият " политик, незаменимият ръководител, квинтесенцията на политическото говорене, великият Янус , великият Нарцис , падишахът, всички събрани в едно в лицето, което на ръчна управлява България ,Бойко Методиев Борисов член на БКП, който напуска системата на МВР, за да запази партийната си принадлежност и книжка. Човекът с голямо "Ч", който ще оправи сърбите и ще замести Вучич, много " достойно" ,но после ще бъдат необходими десетилетия за да се справят с хаоса от противоречивите му управленчески решения.

    Коментиран от #9

  • 9 СесесеоСЕРЕМ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Зайко Байко многознайко":

    Бойко Борисов е номер едно а такива многознайковци като теб само може да го хванете за шлифера под шлифера и за макарите
Новини по държави: